Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝεα ΜοντέλαFiat Tipo Sedan: "Born to be a Sedan"

Fiat Tipo Sedan: “Born to be a Sedan”

Αυτό το ολοκαίνουργιο 4θυρο αυτοκίνητο, ενσαρκώνει την έννοια του “Born to be a Sedan”, η οποία τονίζει την κατεξοχήν ιταλική του σχεδίαση και εγγυάται ξεχωριστή προσωπικότητα και στυλ, διατηρώντας εξαιρετική πρακτικότητα .

Το αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό αυτοκίνητο που μεγιστοποιεί τη value for money φιλοσοφία – σημαντικά στοιχεία για την οικογένεια λειτουργικών αυτοκινήτων της Fiat – γεμάτο με όλα αυτά που οι καταναλωτές ζητούν, σε μια απλή γκάμα εκδόσεων και με ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική. Σαφώς η FCA τοποθετεί σε κεντρικό ρόλο το συγκεκριμένο μοντέλο, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό, μεγάλο χώρο αποσκευών, ξεκάθαρο εύρος εκδόσεων και ξεχωριστό στυλ, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της σε όλη την περιοχή ΕΜΕΑ.

Όμορφο και λειτουργικό, το νέο Fiat Tipo Sedan συνδυάζει τη μεγάλη χωρητικότητα (520lt) με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις (είναι 4.54 μέτρα σε μήκος, 1.79 μέτρα σε πλάτος και 1.49 μέτρα σε ύψος), ενώ το 2,64μ μεταξόνιο τονίζει τον εξαιρετικό εσωτερικό χώρο. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενισχύονται με τον Ιταλικό σχεδιασμό, σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση αλλά και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κάνοντας το συγκεκριμένο μοντέλο μοναδικό στην κατηγορία του.

Ο καθένας μπορεί να βρει το σωστό Fiat Tipo Sedan για τις εξειδικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις του. Στην Ελληνική αγορά, το line-up θα περιλαμβάνει δύο επίπεδα εξοπλισμού, τέσσερις εκδόσεις κινητήρων (1.4 16v Fire 95 HP και 1.6 1.6v E-Torq 110 HP βενζινοκινητήρες και 1.3 Multijet II 95 HP και 1.6 MultiJet II 120 HP τουρμποντίζελ), δύο κιβώτια ταχυτήτων (5 ή 6τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο στον 1,6 E-Torq μόνο), μια παλέτα διαφόρων εξωτερικών χρωμάτων (παστέλ και μεταλλικά), δύο εκδόσεις ζαντών αλουμινίου (16 “και 17 “) και τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις εσωτερικού.

Το αξιόπιστο σύστημα ανάρτησης εγγυάται τη σταθερή οδήγηση, τα καλά κρατήματα στον δρόμο, αλλά και την άνεση των επιβατών. Τις ιδανικές οδηγικές συνθήκες του Tipo ενισχύουν περαιτέρω τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect™, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5”, σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

Εξωτερικά, σε αντίθεση με το παράδειγμα πολλών σεντάν που προκύπτουν από μοντέλα hatchback στα οποία προστίθεται ένας τρίτος όγκος, το Fiat Tipo είναι γεννημένο για να είναι ένα σεντάν και ως εκ τούτου όλα τα τμήματά του αποτελούν ένα συνεκτικό και αρμονικό σύνολο.

Στο πλάι, μια χαρακτηριστική γραμμή ενώνει τους εμπρός προβολείς με τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ οι γυάλινες επιφάνειες προσδίδουν ένα δυναμικό εφέ που τονίζει την αίσθηση ευρυχωρίας, όπως και οι μεγάλες πόρτες που διευκολύνουν την πρόσβαση στο εσωτερικό. Το
γνήσιο ιταλικό στυλ εκφράζεται και στο πίσω μέρος, με τον αρμονικό τρίτο όγκο να περιλαμβάνει τα πίσω φωτιστικά σώματα του Tipo, κάνοντάς το να ξεχωρίζει ακόμα και τη νύχτα. Το πίσω μέρος συμπληρώνεται από μια ενσωματωμένη αεροτομή γύρω από το πλαίσιο και εξασφαλίζει καλή αεροδυναμική αλλά και ένα ισχυρό, προστατευτικό προφυλακτήρα. Το Centro Stile Fiat υιοθέτησε τις καλύτερες σχεδιαστικές πρακτικές ολόκληρου του Ομίλου FCA προκειμένου να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση στους τομείς της ακουστικής και της αεροδυναμικής. Άξια ειδικής μνείας είναι η κορυφαία αεροδυναμική του αυτοκινήτου με συντελεστή 0.29cx.

Εργονομικό, λειτουργικό και με καλή ηχομόνωση, το εσωτερικό του Fiat Tipo είναι σχεδιασμένο για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των επιβατών με μια εκλεπτυσμένη πινελιά στυλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το λειτουργικό ταμπλό που ενισχύει την αίσθηση ευρυχωρίας της καμπίνας. Επίσης, υιοθετώντας λύσεις τελευταίας τεχνολογίας, όπως ευρεία χρήση ηχομονωτικών υλικών, βελτιστοποίηση της ροής του αέρα και αποκλειστική χρήση των μεταλλικών τμημάτων για αύξηση της ακαμψίας στα κύρια σημεία στερέωσης των μηχανικών μερών, του σασί, του κινητήρα και των αναρτήσεων, το Fiat Tipo καταφέρνει να διατηρεί υψηλή ηχομόνωση σε όλες τις συνθήκες.

Η πρακτικότητα και η ευρυχωρία στο εσωτερικό κάνει κάθε ταξίδι ευχάριστο για τους 5 ενήλικους επιβάτες του, καθώς οι θέσεις είναι σχεδιασμένες για επιβάτες ύψους έως και 1,88 μ. εμπρός και 1,80 μ. πίσω, ενώ ο χώρος για τα πόδια είναι επίσης κορυφαίος: η απόσταση μεταξύ της άκρης του εμπρός καθίσματος και της φτέρνας του επιβάτη είναι 1,07μ. και 934 εκατοστά αντίστοιχα για την πίσω θέση – χαρακτηριστικό που συναντάται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ακόμα, ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος (520 λίτρα) και εύκολα προσβάσιμος, ενώ τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν (60/40) πλήρως ή μερικώς, διευκολύνοντας τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του Fiat Tipo είναι και η πληθώρα μικρών αποθηκευτικών χώρων, διαφορετικών σχημάτων και χωρητικότητας στο εσωτερικό του (με συνολική χωρητικότητα 12 λίτρων περίπου) που καλύπτουν κάθε ανάγκη αποθήκευσης.

Άλλο ένα δυνατό σημείο του Fiat Tipo που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας του είναι η θέση οδήγησης. Η εξαιρετική κάθετη ευθυγράμμιση μεταξύ τιμονιού, επιλογέα ταχυτήτων και πεντάλ εξασφαλίζουν ευκολία και πρακτικότητα κατά την οδήγηση, ενώ η γωνιακή θέση του τιμονιού, μαζί με την εργονομική τοποθέτηση των χειριστηρίων, δίνουν μια σπορ αίσθηση στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να κάνει κάθε χειρισμό χωρίς να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο.

Το άκαμπτο αλλά ελαφρύ μονοκόκ πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής του Fiat Tipo (rigid, light monocoque built ) (σε ποσοστό πάνω από 80%) και πλήθος συστημάτων ασφαλείας, όπως έξι αερόσακοι στο στάνταρ εξοπλισμό, ABS με EBD, φώτα ομίχλης μεταβλητής κατεύθυνσης (ανάλογα την πορεία του αυτοκινήτου) και Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS), εγγυάται μεγάλη παθητική ασφάλεια. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του αμαξώματος είναι η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής (advanced hot-pressed high-strength steel) για το κάτω μέρος του σώματος. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική δυναμική του οχήματος και η αξιοσημείωτη αντοχή του σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Ακόμα, το νέο Tipo πλαισιώνεται από αρκετά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, τα οποία βοηθούν τον οδηγό να διατηρήσει την ευστάθεια του αυτοκινήτου ακόμα και σε οριακές συνθήκες. Κυρίαρχο είναι το εξελιγμένο σύστημα ESC.

Το λανσάρισμα του νέου Fiat Tipo στην Ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο 2016, ενώ οι παραγγελίες θα ανοίξουν στο σύστημα στα τέλη του Δεκεμβρίου 2015.

Οι προτεινόμενες τιμές με το όφελος απόσυρσης, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, διαμορφώνονται από 13.119Euro μέχρι 19.470Euro

Fiat

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο