Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαAudi A8 - Νέα σχεδίαση και καινοτόμα ανάρτηση

Audi A8 – Νέα σχεδίαση και καινοτόμα ανάρτηση

Το νέο Audi A8 σηματοδοτεί μια νέα εποχή σχεδίασης συνολικά για τη μάρκα. Το μπροστινό μέρος με τις κάθετες εντυπωσιακές γρίλιες Singleframe και το μυώδες σχήμα του αμαξώματος, τονίζουν τη σπορ κομψότητα, την τεχνολογική υπεροχή και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Το Audi Α8 ξεχωρίζει  τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, μέσω των πολύ εντυπωσιακών προβολέων HD Matrix LED με φωτισμό Audi λέιζερ και τη φωτεινή λωρίδα LED σε συνδυασμό με τα πίσω φώτα τεχνολογίας OLED. Αυτά παράγουν μοναδικά φωτεινά κινούμενα μοτίβα καθώς ο οδηγός πλησιάζει ή απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

Η ελευθερία είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό της νέας ιδιαίτερης σχεδίασης, κάνοντας το Audi Α8 να μοιάζει με ένα πολυτελές, ευρύχωρο lounge προσφέροντας στους επιβάτες  μέχρι και σύστημα για να κάνουν μασάζ στα πέλματα των ποδιών τους.

Το εσωτερικό του πολυτελούς sedan υιοθετεί μια minimal σχεδίαση – εσωτερική αρχιτεκτονική  και με αυστηρά οριζόντιο προσανατολισμό. Η Audi μεταφέρει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην ψηφιακή εποχή με έναν ριζικά νέο τρόπο χειρισμού απομακρύνοντας τελείως το οικείο περιστροφικό κουμπί και το touchpad του προηγούμενου μοντέλου ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες που υπάρχουν στον  πίνακα οργάνων χωρίς κουμπιά και διακόπτες. Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα Infotainment με το άγγιγμα του δακτύλου στη μεγάλη οθόνη ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες κλιματισμού και άνεσης. Ο συνδυασμός της ακουστικής και απτής ανάδρασης μαζί με τη χρήση κοινών χειρονομιών αφής καθιστούν τη νέα λειτουργία MMI touch ιδιαίτερα ασφαλή, διαισθητική και γρήγορη στη χρήση.

Η ανάρτηση Audi AI αποτελεί ένα πλήρως ενεργό σύστημα ανάρτησης το οποίο ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού και την κατάσταση οδήγησης, είναι ικανό να ανεβάζει ή να χαμηλώνει τον κάθε τροχό ξεχωριστά με ηλεκτρικούς ενεργοποιητές,  προετοιμάζοντας έτσι το αυτοκίνητο ώστε να αποσβαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωμαλίες(λακούβες) του οδοστρώματος. Σε συνδυασμό επίσης με το  νέο σύστημα  pre sense (360 °), το αυτοκίνητο ανεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σε περίπτωση επικείμενης πλευρικής σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τις  συνέπειες του ατυχήματος για όλους τους επιβαίνοντες.

Μια άλλη καινοτομία είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο συνδυάζει άμεσης απόκρισης σπορ τιμόνι  και κάνει τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την κατεύθυνση του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα. Ο χειρισμός του αυτοκινήτου καθίσταται ακόμα πιο δυναμικός και ακριβής με το δυναμικό διαφορικό το οποίο διανέμει ενεργά τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών, συμπληρώνοντας τη μόνιμη τετρακίνηση – quattro που είναι πλέον στάνταρ στο νέο Α8.

Πηγή: Audi

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο