Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαH SEAT ενθαρρύνει τους εργαζόμενους της

H SEAT ενθαρρύνει τους εργαζόμενους της

Το πρόγραμμα της SEAT “Ideas for Improvement”, το οποίο ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην εξοικονόμηση πόρων και στη βελτίωση διεργασιών, το προηγούμενο έτος πέτυχε μία πολύ σημαντική εξασφάλιση πόρων για την εταιρεία. Το 2016, η SEAT κατάφερε να εξοικονομήσει σχεδόν 13,8 εκατομμύρια ευρώ χάρη στις 13.693 συνολικά προτάσεις και ιδέες βελτίωσης που υποβλήθηκαν από τους ίδιους τους υπαλλήλους της.

Οι εργαζόμενοι στη SEAT παρουσίασαν τις προτάσεις τους για βελτίωση των διαδικασιών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο όραμα τους για πιο αποτελεσματικότερη λειτουργία της εταιρείας. Σχεδόν οι μισές από τις προτάσεις άξιζαν ένα βραβείο για τη πρωτοτυπία τους, τη δυνατότητα εφαρμογής ή το όφελος για την εταιρεία. Συνολικά, η SEAT έδωσε σαν επιβράβευση περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ συνολικά στους εργαζόμενους για τη συνεισφορά τους με προτάσεις σε δέκα κατηγορίες: Προϊόν, Εγκαταστάσεις, Εργονομία, Ενέργεια, Εξοικονόμηση Πόρων, Ευκολία, Βελτίωση διαδικασίας, Ποιότητα, Περιβάλλον και Καινοτομία.

ideas Seat pic02Μία από τις πιο πρωτότυπες ιδέες θεωρείται το ρομπότ οδήγησης που ελέγχει την κατεύθυνση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων στις δοκιμές του συστήματος υποβοήθησης οδηγού. Το σύστημα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιεί εσωτερικούς πόρους που ορίζουν με ακρίβεια τη ταχύτητα και τη πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένα αυτοκίνητο. Χάρη σε αυτή την ιδέα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για συστήματα εμπορίου τα οποία είναι ακριβά στην αγορά, στη συντήρηση και στη προσαρμογή τους στα οχήματα SEAT.

Αντίστοιχα, κατά του πρώτους έξι μήνες του 2017, στα πλαίσια του προγράμματος “Ideas for Improvement”, υποβλήθηκαν συνολικά 6.000 νέες ιδέες. Το πρόγραμμα συνεχίζει και αυτή τη χρονιά να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην επίτευξη εξοικονόμησης κόστους και ενέργειας και γενικότερων βελτιώσεων στο εργασιακό περιβάλλον και να εμπνέει τη δημιουργικότητα ως βασική αρμοδιότητα. Ο SEAT Vice-president for Human Resources, Xavier Ros υπογράμμισε το ποσοστό συμμετοχής και «τις θετικές επιπτώσεις που έχουν οι πρωτοβουλίες αυτού τους είδους στους εργαζόμενους καθώς αυξάνουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα οργανισμό και ενθαρρύνουν της ενεργό συμμετοχή».

Η δέσμευση της SEAT προς τους εργαζομένους της

Εκτός από την στήριξη των προτάσεων των υπαλλήλων της, η SEAT προχωράει επίσης σε διάφορες δραστηριότητες για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας. Ένα παράδειγμα είναι η πρόσφατη  ανανέωση της εφαρμογής mundoSEAT με τη δημιουργία της ενότητας Employee Area, η οποία απευθύνεται σε εργαζόμενους και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως αγορά αυτοκινήτου, πληροφορίες μισθοδοσίας, εσωτερικές μετακινήσεις θέσεων. Οι υπάλληλοι μέσω της εφαρμογής μπορούν να αποκτήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σχέση εργασίας με την SEAT και πρακτικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, χρονοδιαγράμματα μεταφοράς εργαζομένων, μενού κυλικείων κ.α.  Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της εφαρμογής είναι η νέα κάρτα SEAT, μία αποκλειστική κάρτα που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές που δικαιούνται μόνο υπάλληλοι της εταιρείας.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αντικατοπτρίζονται επίσης στη πιστοποίηση Top Employer που έχει λάβει η εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο κορυφαίος οργανισμός Top Employers Institute, που πιστοποιεί επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1991, έχει καταλήξει για ένα ακόμη έτος πως η SEAT προσφέρει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Πηγή: Seat

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο