Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017

Η MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017

Το MINI Electric Concept που παρουσιάζεται στη Φρανκφούρτη για πρώτη φορά, ενσαρκώνει μία εντελώς νέα διάσταση της γνωστής go-kart αίσθησης που προσφέρει η μάρκα, καθώς συνδυάζεται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το πρωτότυπο όχημα μεταφέρει το μήνυμα της βιώσιμης αστικής μετακίνησης σε στυλ MINI και ταυτόχρονα προαναγγέλλει το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει σύντομα. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI με παραγωγή μεγάλης κλίμακας θα κυκλοφορήσει το 2019 – ακριβώς 60 χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το κλασικό Mini. Αυτό θα μεταμορφώσει την ηλεκτροκίνηση σε μία άκρως συναισθηματική εμπειρία που θα συνδυάζει διασκεδαστική οδήγηση, στυλ και εξατομίκευση– στοιχεία που ορίζουν τη μάρκα MINI.

MINI Electric Concept

MINI electric cc pic0Το MINI Electric Concept είναι μοντέρνο, γνήσιο και αποδοτικά δυναμικό, και προαναγγέλλει μία νέα μορφή αστικής μετακίνησης χωρίς ρύπους, που θα εξακολουθεί να προσφέρει μοναδική διασκεδαστική οδήγηση. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε κίνηση του πεντάλ προσδίδει μία εντελώς νέα διάσταση στη διάσημη ευελιξία της μάρκας. Το ισχυρό σύστημα κίνησης του MINI Electric Concept χρησιμοποιεί την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, διασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία και ευελιξία MINI σε συνδυασμό με μηδενικούς ρύπους.

Σχεδιαστικά, συνδυάζει τις γνώριμες αναλογικές και τα στιλιστικά στοιχεία της μάρκας με ειδικές λεπτομέρειες που υποδηλώνουν το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Επειδή ο MINI electric cc pic01ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί αέρα ψύξης, η εξαγωνική μάσκα είναι κλειστή, ώστε να αυξήσει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Επίσης υπάρχουν εξαρτήματα από ανθρακονήματα που μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση. Βαμμένο σε Reflection Silver και Interchange Yellow, θυμίζει το MINI E που παρουσιάστηκε το 2008. Το μοντέλο αυτό κατασκευάστηκε σε 600 αντίτυπα και δοκιμάστηκε σε καθημερινές οδηγικές συνθήκες, επομένως προσέφερε σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη του πλήρως ηλεκτρικού BMW i3. Το BMW Group ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του πρώτου, γνήσιου ηλεκτρικού MINI το 2019. Βασισμένο στο 3θυρο MINI, το ηλεκτρικό όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Το σύστημα κίνησης θα παράγεται στις εγκαταστάσεις των Dingolfing και Landshut – πρότυπα κέντρα e-mobility του δικτύου παραγωγής του BMW Group.

MINI Cooper S E Countryman ALL4

MINI cooper s pic01Η παγκόσμια πρεμιέρα του MINI Electric Concept γίνεται λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα του MINI Cooper S E Countryman ALL4 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 – 2.1 l/100 km, κατανάλωση ισχύος στο μικτό κύκλο: 14,0 – 13.2 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο από καύσιμο: 52 – 49 g/km). Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Βρετανικής μάρκας ήδη προετοιμάζει το δρόμο για τη γνήσια ηλεκτρική, διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων. Χάρη στην αυτονομία της μπαταρίας που φτάνει τα 42 km στον κύκλο NEDC, το MINI Cooper S E Countryman ALL4 υπερβαίνει άνετα τα όρια της αστικής μετακίνησης με μηδενικές εκπομπές CO2. Και η βιώσιμη αίσθηση MINI είναι εξασφαλισμένη πέραν των ορίων της πόλης: μία τελική ταχύτητα 125 km/h είναι εφικτή στο ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι επαρκής για την κάλυψη των αναγκών της καθημερινής οδήγησης. Ο κινητήρας καύσης ενεργοποιείται εάν απαιτείται πρόσθετη ισχύς. Μαζί τα δύο συστήματα κίνησης παράγουν συνολικά 165 kW/224 hp. Και στην περίπτωση αυτή, το MINI Cooper S E Countryman ALL4 προσφέρει μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Η ακριβής αλληλεπίδραση μεταξύ του κινητήρα καύσης που κινεί τους εμπρός τροχούς και του ηλεκτροκινητήρα που στέλνει την ισχύ στους πίσω, δημιουργεί ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης, το οποίο εγγυάται υπέρτατη διασκευαστική οδήγηση σε όλες τις καιρικές και εδαφικές συνθήκες.

MINI Countryman και MINI Clubman

Το λανσάρισμα μιας plug-in υβριδικής έκδοσης κάνει και πάλι το MINI Countryman πρωτοπόρο μιας εντελώς νέας διάστασης της κλασικής αίσθησης go-kart. Το προηγούμενο μοντέλο ήταν επίσης επαναστατικό: ήταν το πρώτο AWD μοντέλο της μάρκας που μπορούσε να κινηθεί σε ανώμαλα εδάφη, προσελκύοντας πρόσθετα target groups με την έλευσή του στη premium compact κατηγορία. Η τρέχουσα γενιά MINI Countryman προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές και μία αισθητή αύξηση οδηγικής άνεσης και λειτουργικότητας, ενώ είναι ακόμα πιο εξελιγμένο σε σπορ αίσθηση, απόδοση και premium χαρακτηριστικά. Εκτός από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το όχημα παντός εδάφους προσφέρεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel, ενώ το σύστημα τετρακίνησης ALL4 διατίθεται για τέσσερα μοντέλα.

Η επιτυχία του MINI Clubman αποδεικνύει πόσο όμορφα η Βρετανική μάρκα έχει καθιερωθεί στην premium compact κατηγορία. Σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, η μοναδική φιλοσοφία αμαξώματος ήδη το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Με την εντυπωσιακή, μακριά γραμμή οροφής, τις τέσσερις πλαϊνές πόρτες και τις δύο χαρακτηριστικές πίσω πόρτες, το MINI Clubman είναι η σύγχρονη ερμηνεία ενός κλασικού shooting brake. Πέντε κανονικά καθίσματα, μεγάλος χώρος αποσκευών και ποικίλες δυνατότητες στη διαμόρφωση χώρου σημαίνουν ότι το μοντέλο ικανοποιεί τις ανάγκες μετακίνησης και εκτός των ορίων της πόλης. Το MINI Clubman διατίθεται επίσης με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel. Οι ισχυρότεροι κινητήρες μπορούν να συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης ALL4 κατόπιν παραγγελίας.

3θυρο MINI, 5θυρο MINI , MINI Cabrio

MINI cooper 3d pic01Η σχεδιαστική μελέτη ενός MINI Cooper για τον 21ο αιώνα παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης πριν από 20 χρόνια. Μία μοναδική ιστορία επιτυχίας ξεκίνησε αμέσως μετά: το επαναλανσάρισμα της Βρετανικής μάρκας σηματοδότησε μία νέα ερμηνεία της φιλοσοφίας της – μέγιστη ευρυχωρία και λειτουργικότητα εσωτερικού στις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο μικρό αυτοκίνητο στην premium και ένα νέο ‘original’. Η κλασική φιλοσοφία αμαξώματος της μάρκας ενσαρκώνεται επίσης στην τελευταία γενιά του 3θυρου MINI. Με μία εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία κίνησης και πλαισίου, εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ευφυή συνδεσιμότητα, ικανοποιεί τις ανάγκες MINI cooper 5d pic01σύγχρονων target groups που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διασκεδαστική οδήγηση, την καινοτόμο τεχνολογία, την ποιότητα και το χαρακτήρα. Το νέο, 5θυρο MINI αποδεικνύει πώς η παραδοσιακή φιλοσοφία της έξυπνης χρήσης χώρου μπορεί να βελτιωθεί με αύξηση της λειτουργικότητας, η οποία απορρέει από ένα αυξημένο μήκος αμαξώματος κατά 161 mm, δύο πρόσθετες πόρτες και τρία καθίσματα πίσω. Το τρίτο μικρό ‘original’ είναι το MINI Cabrio. Ως το μοναδικό premium cabrio αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας, το τετραθέσιο παραμένει απαράμιλλο και στην τρέχουσα γενιά του μοντέλου. Τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel διατίθενται για το 3θυρο και 5θυρο MINI. Το MINI Cabrio διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και δύο diesel.

Κορυφαίοι αθλητές: τα μοντέλα John Cooper Works

MINI cooper s pic01 Τα μοντέλα John Cooper Works ξυπνούν το πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η γκάμα κορυφαίων αθλητών περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερις διαφορετικούς εκπροσώπους που έχουν ένα κοινό: ένα συνολικό πακέτο – κινητήρας, ανάρτηση και σχεδίαση εξωτερικού/εσωτερικού – που εξελίχθηκε με βάση την άριστη αγωνιστική εμπειρία και τις βελτιώσεις στην αγωνιστική πίστα. Το MINI John Cooper Works θεωρείται η επιτομή των μέγιστων επιδόσεων σε ένα premium μικρό αυτοκίνητο. Στο MINI John Cooper Works Cabrio, η τρομερή επιτάχυνση συνδυάζεται με την άμεση απόλαυση της οδήγησης με την οροφή ανοιχτή. Δύο ακόμα εξαιρετικοί αθλητές έχουν τη δική τους θέση στην premium compact κατηγορία. Τα MINI John Cooper Works Clubman και MINI John Cooper Works Countryman αποπνέουν μία έντονα αγωνιστική αίσθηση με απεριόριστη καθημερινή πρακτικότητα. Και τα δύο μοντέλα μεταφέρουν τη δύναμη του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα τους στο δρόμο μέσω του στάνταρ συστήματος τετρακίνησης ALL4.

Πηγή: Mini

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο