Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέο Nissan X-Trail

Νέο Nissan X-Trail

Το X-Trail, ένα εξαιρετικών ικανοτήτων crossover με πέντε ή και επτά θέσεις (προαιρετικά) στοχεύει σε οικογένειες που αγαπούν την περιπέτεια.  Με αλλαγές που συνοψίζονται σε ένα εξωτερικό επανασχεδιασμό, στο υψηλής ποιότητας εσωτερικό με νέα χαρακτηριστικά, αλλά και με νέες τεχνολογίες, το νέο X-Trail θα κάνει ακόμα πιο άνετη και ασφαλή τη διαδρομή για τους επιβάτες του.

NISSAN_X_TRAIL_pic13Νέα εξωτερική σχεδίαση

Το Nissan X-Trail τώρα με τον νέο σχεδιασμό του μπροστινού άκρου, προσθέτει έναν νέο δυναμισμό και πιο ξεχωριστά στιλιστικά χαρακτηριστικά.  Στην “καρδιά” της επανασχεδιασμένης μπροστινής όψης του X-Trail, βρίσκεται η τελευταία ενσάρκωση της γνωστής “εικονικής” μάσκας “V-motion” της Nissan, η οποία πλαισιώνει το νέο σήμα της φίρμας.

Σε κάθε πλευρά της μάσκας υπάρχει μια νέα συστάδα προβολέων. Σε εκδόσεις με πλήρη φωτισμό LED, το X-Trail διαθέτει πλέον το Σύστημα Προσαρμοσμένου Φωτισμού (AFS) που λειτουργούν NISSAN_X_TRAIL_pic5αναλόγως με τις εισόδους ταχύτητας και διεύθυνσης του οχήματος. Οι εμπρόσθιοι προβολείς ομίχλης έχουν ενσωματωθεί έξυπνα στο νέο μπροστινό προφυλακτήρα, έχουν αλλάξει από στρογγυλό σχήμα σε ορθογώνιο.

Στο πίσω μέρος του νέου X-Trail, ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί για να του δώσει μια πιο στιβαρή εμφάνιση, με νέες λεπτομέρειες χρωμίου. Η χαρακτηριστική υπογραφή και στα πίσω φώτα έχει αναβαθμιστεί με LED, ενώ και οι αισθητήρες στάθμευσης έχουν βελτιωθεί, όπως και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

NISSAN_X_TRAIL_pic7Οι αναβαθμίσεις έχουν οδηγήσει σε μια πολύ μικρή αλλαγή στο συνολικό μήκος του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα το μήκος του X-Trail έχει υποστεί μια αύξηση των 50mm, γεγονός που σημαίνει ότι είναι τώρα 4.690mm από τον εμπρόσθιο έως και τον πίσω προφυλακτήρα. Το πλάτος έχει μείνει αμετάβλητο (1.830mm), όπως το ύψος (1.710mm) και το μεταξόνιο (2.705mm).

Νέο πολυτελές εσωτερικό

Με την είσοδο στο αυτοκίνητο, το εντυπωσιακό νέο τιμόνι είναι το πρώτο πράγμα αντικρίζει ο οδηγός του. Οι διακόπτες τεσσάρων κατευθύνσεων για τον χειρισμό των λειτουργιών (αριστερά) και του cruise control (δεξιά) είναι καινούργιοι και προσφέρουν στον οδηγό πιο διαισθητική χρήση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Τόσο στις εκδόσεις των πέντε όσο και των επτά θέσεων, το νέο X-TRAIL διαθέτει στην έκδοση Techna δερμάτινο σαλόνι με βελτιωμένη εσωτερική επένδυση για ακόμα περισσότερη άνεση. Τα θερμαινόμενα καθίσματα τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες (εκτός της τρίτης σειράς καθισμάτων) είναι πλέον στάνταρ στην κατηγορία Techna. Για τους πελάτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό, ένα σκούρο μαύρο δερμάτινο σαλόνι διατίθεται ως προαιρετική επιλογή στην έκδοση Techna.

 

Εκτός των παραπάνω, το νέο X-TRAIL διαθέτει νέα δερμάτινα μαξιλάρια γονάτων για οδηγό και συνοδηγό, ενώ στην περιοχή πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπάρχει ένα νέο πιο σύγχρονο φινίρισμα. Αντίστοιχα και οι αεραγωγοί, διαθέτουν τώρα μια νέα μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια.

Το νέο X-Trail διαθέτει ένα ευρύτερο φάσμα εσωτερικών διακοσμητικών στις πόρτες που είναι ανάλογο των διαθέσιμων εκδόσεων εξοπλισμού, ενώ και ο χώρος αποθήκευσης στο κεντρικό υποβραχιόνιο έχει επανασχεδιαστεί.

Ένα ηχοσύστημα BOSE Premium στο νέο X-TRAIL δημιουργεί ένα ακουστικό περιβάλλον με κρυστάλλινο ήχο και ελάχιστη παραμόρφωση σε υψηλότερες συχνότητες.

Αυτόματα ανοιγόμενη πίσω πόρτα χώρου αποσκευών

NISSAN_X_TRAIL_pic10Η ηλεκτρική πίσω πόρτα του X-TRAIL που ήταν στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις του προηγούμενου μοντέλου, έχει αναβαθμιστεί με λειτουργία hands-free. Αυτό σημαίνει ότι περνώντας το πόδι κάτω από το κέντρο του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου η πόρτα ανοίγει αυτόματα.

Εκτός των άλλων, ο αποθηκευτικός χώρος στο νέο X-TRAIL είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Χάρη στη βελτιωμένη εργονομία, η χωρητικότητα VDA αυξήθηκε από 550 λίτρα σε 565 λίτρα στην έκδοση των πέντε θέσεων με όλα τα καθίσματα σε λειτουργική θέση. Στην έκδοση με τις επτά θέσεις, η χωρητικότητα (445 λίτρων) παραμένει αμετάβλητη, ενώ ο συνολικός χώρος με όλα τα καθίσματα διπλωμένα αυξάνεται στα 1.996 λίτρα. Το πορτμπαγκάζ διαθέτει και το σύστημα Flexible Luggage Board της Nissan, το οποίο επιτρέπει την προσαρμογή των ραφιών και των διαχωριστικών σε εννέα συνδυασμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ένα κρυφό διαμέρισμα που χρησιμεύει στην αποθήκευση τιμαλφών μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

Παράλληλα, βελτιώσεις έχουν γίνει και στα άλλα δύο συστήματα ψυχαγωγίας του X-Trail. Το σύστημα ψηφιακού ραδιοφώνου DAB είναι πλέον στάνταρ, ενώ η δορυφορική πλοήγηση NissanConnect με οθόνη αφής (στάνταρ από την έκδοση N-Connecta, προαιρετική στην Acenta) διαθέτει έξυπνη νέο διαισθητικό μενού με εμφάνιση που επικεντρώνεται στις εφαρμογές.  Στις εκδόσεις με το σύστημα NissanConnect, το νέο X-Trail και κεραία οροφής τύπου “πτερυγίου καρχαρία” για καλύτερη λήψη και πιο καλαίσθητο  φινίρισμα.

Νέες τεχνολογίες Nissan

 

Το  ProPILOT θα ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, που θα ενεργοποιείται μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι του X-Trail.

NISSAN_X_TRAIL_pic16Πέρα από τα παραπάνω, στο X-TRAIL έχουν προστεθεί και νέες τεχνολογίες όπως: οπίσθια ειδοποίηση Cross Traffic Alert, το Ευφυές Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Intelligent Emergency Braking), φρένο στάθμευσης Stand Still Assist (SSA), Traffic Sign Recognition (Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας), Intelligent Driver Alertness (Ευφυής Ειδοποίηση Οδηγού), Intelligent Park Assist (Eυφυής Υποβοήθηση Στάθμευσης), Intelligent Around View Monitor (Ευφυές Σύστημα Πανοραμικής Θέασης) και Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από την Λωρίδα Κυκλοφορίας). Αυτές οι τεχνολογίες αυξάνουν τον βαθμό αυτοπεποίθησης του οδηγού, εξομαλύνοντας την κόπωση του, καθιστώντας το νέο X-Trail το τέλειο αυτοκίνητο για οικογενειακές περιπέτειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο X-Trail διατηρεί τα 5 αστέρια στην αυστηρή αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP.

Κινητήρες

Με μια ολοκληρωμένη όσο ποτέ γκάμα αποδοτικών κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου του δίλιτρου  πετρελαίου ντίζελ των 177 PS, το X-TRAIL καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών του με επιλογές εξατάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου CVT XTronic κιβωτίου ταχυτήτων, όπως και με δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Τo νέο Nissan X-TRAIL, έρχεται να κατακτήσει τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών σε μια άκρως δελεαστική τιμή, που ξεκινά από τις 32.550 € για τον κινητήρα diesel 1.6 λίτρων (130PS).

Στην γκάμα εκδόσεων του X-Trail έχει πλέον προστεθεί και η N-Connecta, προσφέροντας πρόσθετες επιλογές, αξία όπως και πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το νέο Nissan X-Trail θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πηγή: Nissan

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο