Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαŠKODA CITIGO

ŠKODA CITIGO

ŠKODA CITIGO pic3 Η ŠKODA αναβαθμίζει το μικρότερο μέλος της σειράς των μοντέλων της.  Το ŠKODA CITIGO διατίθεται πια με τρεις ή πέντε πόρτες και πολλά νέα χαρακτηριστικά από άποψη σχεδίασης, τεχνολογίας και εξοπλισμού. Το αυτοκίνητο της πόλης ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα. Το μπρος, πίσω και πλαϊνό μέρος διακρίνονται για τα ακριβή τους σχήματα, τα σαφή άκρα και τις λείες επιφάνειες. Άμεσα αναγνωρίσιμο ως ένα ελκυστικό, μοντέρνο και πρακτικό όχημα πόλης, το ŠKODA CITIGO συνδυάζει μοντέρνα τεχνολογία και μοντέρνα αστική κινητικότητα.

 Σχεδίαση: μικρό αλλά ευρύχωρο

Με μήκος 3,597 μ, πλάτος 1,645 μ και ύψος 1,478 μ (το 5-θυρο μοντέλο), το ŠKODA CITIGO είναι ένα από τα μικρότερα αλλά πλέον ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις: Αctive, Ambition και Style.Το ŠKODA CITIGO είναι ένα πλήρες αυτοκίνητο πόλης – τόσο ευέλικτο όσο και κομψό.

ŠKODA CITIGO pic2Η πλήρως αναθεωρημένη εμπρός όψη συμπεριλαμβάνει ένα νέο καπό, τροποποιημένο προφυλακτήρα, ανακαινισμένα φώτα ομίχλης και επανασχεδιασμένη γρίλια ψυγείου στην κλασική γραμμή  ŠKODA. Η επανασχεδιασμένη πίσω όψη χαρακτηρίζεται από τα πίσω φώτα σε σκούρο πλαίσιο (από το Ambition και πάνω).

Οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται στις 14, 15 και 16 ίντσες. Οι νέες ζάντες αλουμινίου 15’’ Conan (προαιρετικές για το Style) διατίθενται σε ασημί ή στιλπνό ανθρακί ενώ μαύρες ζάντες αλουμινίου 16’’ Scorpius είναι νέες στη σειρά και διατίθενται προαιρετικά για τα Active, Ambition και Style. Όσον αφορά τα χρώματα του αυτοκινήτου, το ζωηρό στάνταρ χρώμα Kiwi Green [πράσινο του ακτινιδίου] αντικαθιστά το μεταλλικό Spring Green.

ŠKODA CITIGO pic8Στο εσωτερικό του, το αυτοκίνητο της πόλης παρουσιάζει μεγάλες εσωτερικές διαστάσεις, κλασικές για τη ŠKODA. Το ŠKODA CITIGO προσφέρει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ  251 λίτρων και πλάτος χώρου επιβατών 1,369 μ (στις 5-θυρες εκδόσεις). Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 951 λίτρα στο 3-θυρο και τα 959 στο 5-θυρο. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,42 μ δημιουργεί μεγάλο χώρο πίσω – τέσσερις συνολικά επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι τους με άνεση. Η λειτουργία EasyEntry στην 3-θυρη έκδοση (στάνταρ για Ambition και Style, προαιρετική για το Active) καθιστά πιο εύκολη την είσοδο των επιβατών στον πίσω χώρο.

Το πίσω εσωτερικό ύψος είναι ένα γ ενναιόδωρο 0,947 μ (0,993 μ μπροστά). Ο χώρος επιβατών πίσω επίσης έχει ένα αξιοσημείωτο πλάτος 1,389 στο 3-θυρο και 1,388 στο 5-θυρο.

Δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και Climatronic

ŠKODA CITIGO pic1Το ταμπλό του ŠKODA CITIGO έχει περιποιημένη και λιτή σχεδιαστική γραμμή. Ο πίνακας οργάνων με ταχύμετρο, στροφόμετρο και δείκτη καυσίμου έρχεται σε νέο σχέδιο και διατίθεται σε δύο παραλλαγές. Το στάνταρ τριάκτινο τιμόνι φέρει το λογότυπο της ŠKODA και είναι τώρα διαθέσιμο ως τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με δερμάτινο κάλυμμα προαιρετικά.

Η νέα γενιά συστημάτων ραδιοφώνου και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Blues και Swing προσφέρει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας – από μια σύνδεση aux-in μέχρι υποδοχή κάρτας SD και θύρας USB. Η παραλλαγή Swing διαθέτει επιπλέον έγχρωμη οθόνη, έξι ηχεία και σύνδεση Bluetooth, που σημαίνει ότι το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Swing μπορεί να συνδεθεί με το smartphone. Η εφαρμογή Move&Fun, για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android, παρέχει πλοήγηση, πληροφορίες ταξιδιού, τηλεφωνήματα hands-free, συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και, φυσικά, ραδιόφωνο και μουσική. Μια οθόνη Maxi-DOT είναι επίσης διαθέσιμη ως έξτρα ( στάνταρ για τον κινητήρα CNG, προαιρετική για τις εκδόσεις Ambition και Style).

Συστήματα υποστήριξης οδηγού και πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας

ŠKODA CITIGO pic4Τα φρένα έκτακτης ανάγκης βοηθούν να αποτρέπονται οπίσθιες συγκρούσεις στην κυκλοφορία εντός της πόλης. Η βοηθητική αυτή λειτουργία είναι αυτόματα ενεργή σε ταχύτητες ανάμεσα στα 5 και τα 30 χλμ/ω.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, ESC [ηλεκτρονικό έλεγχο σταθερότητας], σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, EDL [ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού], ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλες τις θέσεις, προεντατήρες για τις ζώνες των μπροστινών καθισμάτων, υποδοχές παιδικού καθίσματος Isofix στις πίσω θέσεις (και με άνω σημείο πρόσδεσης), αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων κινδύνου σε ενδεχόμενο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Hill-Hold Control [έλεγχος οχήματος σε ανηφόρες/κατηφόρες], και παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών.

Επιλογή τριών κινητήρων με τρεις κυλίνδρους

Το ŠKODA CITIGO χρησιμοποιεί τρικύλινδρους κινητήρες του ενός λίτρου . Οι εμπρός και εγκάρσια τοποθετημένοι κινητήρες παράγουν 44 kW (60 PS), 50 kW (68 PS, με φυσικό αέριο CNG) και 55 kW (75 PS) και κινούν τους μπροστινούς τροχούς. Παρά τον μικρό κυβισμό, όλες οι παραλλαγές του συστήματος κίνησης του ενός λίτρου χαρακτηρίζονται από υψηλή ροπή στρέψης με χαμηλά επίπεδα θορύβου και μεγάλη απόδοση. Όλοι οι κινητήρες υπερκαλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων EU6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ŠKODA CITIGO pic6Στο βασικό επίπεδο, ο κινητήρας είναι του ενός λίτρου με 44 kW (60 PS). Η μέγιστη ροπή 95 Nm επιτυγχάνεται στις 3.000 στροφές. Το ŠKODA CITIGO επιταχύνει από το 0 ως τα 100 χλμ/ω σε 14,4 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 162 χλμ/ω. Με το κιβώτιο των πέντε ταχυτήτων, έχει συνδυασμένη κατανάλωση 4,4 λίτρων ανά 100 χλμ κατά μέσο όρο και εκπέμπει 101 g CO2 ανά χλμ.

Φυσικό αέριο CNG

Η εναλλακτική λύση του φυσικού αερίου χρησιμοποιείται από τον γνωστό μας τρικύλινδρο κινητήρα του ενός λίτρου που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τη χρήση CNG. Η ισχύς του είναι στα 50 kW (68 PS). Ο συνδυασμός CNG και τεχνολογίας Green tec κάνει το μικρότερο μοντέλο της ŠKODA ιδιαίτερα αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Το ŠKODA CITIGO 1.0 G-TEC τα καταφέρνει με μόλις 4,5 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χλμ. Ταυτόχρονα, εκπέμπει μόνο 82 g CO2 ανά χλμ και διαπρέπει εξασφαλίζοντας ενεργειακή απόδοση Α κλάσης.

Πληθώρα ‘Simply Clever’ στοιχείων στο αυτοκίνητο

ŠKODA CITIGO picΗ αφθονία διαφορετικών και ευφυών στοιχείων, που είναι διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα της καθιερωμένης στον χώρο του αυτοκινήτου Τσεχικής βιομηχανίας, έχει γίνει το μότο για όλη τη σειρά των προϊόντων της: ‘SIMPLY CLEVER’. Ακόμη και αυτό το μικρότερο μοντέλο βρίθει από χαρακτηριστικά που κάνουν το ταξίδι απόλαυση. Ας διαλέξουμε να αναφέρουμε μερικά: ομπρέλα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας κάτω από το κάθισμα του οδηγού, αναδιπλωνόμενο άγκιστρο για τσάντες στο πόμολο από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, αποθηκευτικά διχτάκια στη μέσα πλευρά της πλάτης των μπροστινών καθισμάτων (στάνταρ από το Ambition και πάνω), θήκη συσκευής πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα, θήκη εισιτηρίων στο παρμπρίζ και στο σκιάδιο, ποτηροθήκη ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα, υποδοχή για μπουκάλι 1,5 λίτρου στους αποθηκευτικούς χώρους των μπροστινών θυρών, ρυθμιζόμενο ψευδο-δάπεδο πορτμπαγκάζ, διχτάκια και άγκιστρα για την ασφάλιση των αποσκευών, αναδιπλωνόμενη πλάτη στο κάθισμα του συνοδηγού (5-θυρο μοντέλο), αποθηκευτικοί χώροι δίπλα στα πίσω καθίσματα (3-θυρο μοντέλο), αφαιρούμενο καλάθι σκουπιδιών. Συνολικά, το κάθε ένα από τα 3-θυρα και 5-θυρα μοντέλα προσφέρει 16 ‘Simply Clever’ χαρακτηριστικά στοιχεία.

Η τιμή του μοντέλου ξεκινάει από 8,980€, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει εύκολα με το νέο πρόγραμμα ŠKODA Clever Plan που προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση & οδική βοήθεια, με μόλις 106€ τον μήνα.

Πηγή: Skoda

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο