Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαMercedes S Class S600-Παρουσίαση και Video.

Mercedes S Class S600-Παρουσίαση και Video.

Mercedes__S-Class_autoholix.pic044Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση η Mercedes Benz Hellas παρουσίασε την νέα Mercedes S Class, η οποία είναι το κορυφαίο μοντέλο του γερμανικού εργοστασίου και ίσως ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ενα αυτοκίνητο που δυστηχώς δεν νομίζω ότι θα οδηγήσω ποτέ μου για να σας παρουσιάσω την εμπειρία της οδηγησης του, αλλά που κουβαλάει τόση πολλή και καλή τεχνολογία που αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να διαβάσετε την παρουσίαση και να δείτε το video που αυτή περιέχει.

Αυτά τα κορυφαία αυτοκίνητα λειτουργούν σαν χρονομηχανές: Βλέπουμε σήμερα πως θα είναι τα αυτοκίνητα μας σε δέκα χρόνια!

Εξωτερική Εμφάνιση

Βλέποντας την Mercedes S Class S600 δυσκολεύεσαι να πιστέψεις τις διαστάσεις του αυτοκινήτου που γεμίζουν με πολυτέλεια το οπτικό σου πεδίο!

Το κύρος και η τεχνολογική πρωτοπορία αποκτούν ακόμη περισσότερη απτή αξία. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με μάσκα ψυγείου νέας σχεδίασης. Σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED, η S-Class αποκτά τρία επιβλητικά φωτιστικά σώματα που χαρακτηρίζουν την αποκλειστική σχεδίασή της.

 

Οι προβολείς MULTIBEAM LED επιτρέπουν ταχύτατη και απολύτως ακριβή προσαρμογή των προβολέων στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας. Ο φωτισμός μεγάλης σκάλας ULTRA RANGE παράγει τη μέγιστη νομικά.

Εσωτερικό/εξοπλισμός

Χαρακτηριστικό στοιχείο του εσωτερικού της νέας S-Class αποτελούν οι δύο νέες οθόνες υψηλής ανάλυσης, με διαγώνιο 12,3 ιντσών η καθεμία. Οπτικά, οι δύο οθόνες με ενιαίο κρύσταλλο διαμορφώνουν το κόκπιτ ευρείας οθόνης και, ως κεντρικό στοιχείο, υπογραμμίζουν τον οριζόντιο προσανατολισμό της σχεδίασης του εσωτερικού.

Όπως το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, έτσι και το κόκπιτ ευρείας οθόνης διαθέτει μεγάλη οθόνη με εικονικά όργανα στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού, καθώς και κεντρική οθόνη πάνω από την κεντρική κονσόλα.

Mercedes__S-Class_autoholix.pic055
Ρε σύ…καλά περνάνε οι υπουργοί..

Καθώς το κόκπιτ είναι πλήρως ψηφιακό, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει τρία διαφορετικά στυλ οθόνης (“Classic”, “Sporty” και “Progressive“) και επιπλέον να διαμορφώνει ελεύθερα τις πληροφορίες και τις ενδείξεις που τον ενδιαφέρουν.

Στο εσωτερικό της S-Class κυριαρχούν τα υλικά υψηλής ποιότητας. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, περιλαμβάνουν ξύλο με ανοικτούς πόρους, καθώς και δερμάτινες επενδύσεις στις πόρτες και στη βάση των παραθύρων. Ένα άλλο “σήμα κατατεθέν” της Mercedes είναι η πολυτελής εμφάνιση και αίσθηση, η οποία οφείλεται στην προσεγμένη σχεδίαση και τη αριστοτεχνία. Ο σχεδιασμός υλικών και χρωμάτων επιλέχθηκε εξίσου προσεκτικά και περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα καφέ αποχρώσεων, καθώς και νέους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως γκρι magma/καφέ espresso ή καφέ mahogany/μπεζ silk.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός με 64 χρώματα

Όπως και πριν, χρησιμοποιείται για τον εσωτερικό φωτισμό αποκλειστικά η τεχνολογία LED μεγάλης διάρκειας και εξοικονόμησης ενέργειας. Με 64 χρώματα, ο προαιρετικός, διευρυμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει πληθώρα εξατομικευμένων ρυθμίσεων. Για παράδειγμα, δημιουργεί φωτεινά εφέ στο διάκοσμο, στην κεντρική οθόνη, στον αποθηκευτικό χώρο της μπροστινής κεντρικής κονσόλας, στις εσοχές των χειρολαβών, στις θήκες των θυρών, στον μπροστινό και πίσω χώρο ποδιών, στη μονάδα χειρισμού οροφής, και, εάν το όχημα είναι εξοπλισμένο με το ηχοσύστημα 3D-Surround Burmester® High-End, στα ηχεία για τα πρίμα.

Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ο χειρισμός του DISTRONIC και του cruise control από χειριστήρια στο τιμόνι. Ο χειρισμός του συστήματος infotainment είναι εφικτός με το touchpad, με το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα και με το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC, το οποίο πλέον υπακούει σε περισσότερες από 450 εντολές.

Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης – ACTIVE STEERING ASSIST-προσφέρουν στον οδηγό ακόμα πιο άνετη υποβοήθηση για τη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας και την ασφαλή διεύθυνση του αυτοκινήτου.

Αυτόνομη Οδήγηση

Το Intelligent Drive κάνει άλλο ένα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση. Το κορυφαίο μοντέλο της Mercedes-Benz πραγματοποιεί ακόμα ένα άλμα προς την αυτόνομη οδήγηση και αναβαθμίζει το Intelligent Drive στο επόμενο επίπεδο.

Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης – ACTIVE STEERING ASSIST-προσφέρουν στον οδηγό ακόμα πιο άνετη υποβοήθηση για τη διατήρηση απόστασης ασφαλείας και την ασφαλή διεύθυνση του αυτοκινήτου. Η ταχύτητα ρυθμίζεται πλέον αυτόματα, για παράδειγμα, πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή την είσοδο σε κυκλική πορεία (οι επιμέρους λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα).

Στο νέο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω λειτουργίες:

  • Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό με βάση τη διαδρομή και προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, για περισσότερη άνεση.
  • Η ενεργή υποβοήθηση ορίου ταχύτητας –ACTIVE SPEED LIMIT ASSIST – ρυθμίζει αυτόματα τα όρια ταχύτητας που ανιχνεύει από τα σήματα ως επιλεγμένη ταχύτητα για την ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC.
  • Η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης έχει βελτιωθεί αισθητά σε όλο τo φάσμα των επιδόσεών της, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στον πελάτη.
  • Η ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας –ACTIVE LANE CHANGE ASSIST- έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Ο οδηγός μπορεί πλέον να ξεκινά μία διαδικασία αλλαγής λωρίδας αγγίζοντας ελαφρά το φλας. Η αλλαγή λωρίδας ολοκληρώνεται μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα και εμφανίζεται αντίστοιχη ένδειξη στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, εάν το σύστημα αισθητήρων του αυτοκινήτου δεν ανιχνεύει άλλα οχήματα, τα οποία μπορεί να μην έχει προσέξει ο οδηγός. Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες χώρες, ανάλογα με τη δυνατότητα έγκρισης.
  • Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης –ACTIVE EMERGENCY STOP ASSIST- επιβραδύνει σταδιακά το όχημα μέχρι την ακινητοποίηση, εάν η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης είναι ενεργοποιημένη και το σύστημα αναγνωρίσει παρατεταμένη αδράνεια του οδηγού.
  • Οδήγηση σε μποτιλιάρισμα: Στην κυκλοφορία με συχνές στάσεις σε αυτοκινητόδρομους και παρόμοιους δρόμους, είναι πλέον δυνατό να σταματά η S-Class για έως και 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, να ξεκινά πάλι αυτόματα και να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα (σε συνδυασμό με την ενεργή υποβοήθηση στάθμευσης).
  • Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας – TRAFFIC SIGN ASSIST: Τα σήματα ορίων ταχύτητας και απαγόρευσης προσπέρασης για το τρέχον τμήμα της διαδρομής προβάλλονται με τη βοήθεια της λειτουργίας αναγνώρισης εικόνων και των πληροφοριών του ψηφιακού οδικού χάρτη του συστήματος πλοήγησης.

Δείτε ένα video 30 ‘ που επιδεικνύει την λειτουργία όλων αυτών των πρωτοποριακών συστημάτων ασφαλείας της Mercedes Benz:

 

 

Ανάρτηση

Η ανάρτηση MAGIC BODY CONTROL με ROAD SURFACE SCAN αναγνωρίζει εκ των προτέρων ανωμαλίες του οδοστρώματος και τις αποσβένει. Η λειτουργία κλίσης σε στροφές είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό άνεσης που διατίθεται για πρώτη φορά στην S-Class .

Κινητήρες

Στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας S-Class συγκαταλέγεται μια ολοκαίνουρια και άκρως αποδοτική σειρά κινητήρων με διάφορες νέες τεχνολογίες για τον εξηλεκτρισμό του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Mercedes__S-Class_autoholix.pic013Με τη νέα S-Class κάνει το ντεμπούτο της και μια ολοκαίνουρια σειρά κινητήρων υψηλής απόδοσης, αποτελούμενη από νέους εξακύλινδρους εν σειρά πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, καθώς και έναν κινητήρα V8 biturbo με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Συγχρόνως, παγκόσμια πρεμιέρα κάνουν και επαναστατικές τεχνολογίες, όπως η ενσωματωμένη μίζα-δυναμό 48 volt και ο πρόσθετος ηλεκτρικός συμπιεστής.

Η S-Class προσφέρει ευφυή εξοικονόμηση καυσίμου χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης, σήματα κυκλοφορίας και πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Ο οδηγός λαμβάνει εγκαίρως ειδοποιήσεις για ιδιαίτερα αποδοτικό και άνετο τρόπο οδήγησης.

Το ρολάρισμα μέχρι την ακινητοποίηση και η επιβράδυνση βελτιστοποιούνται ως προς την κατανάλωση ενέργειας μέσω «ελεύθερης κύλισης» με απενεργοποιημένο κινητήρα ή με ανάκτηση ενέργειας.

Μοντέλα

MercedesBenz S 450 και S 500

Ο νέος, εξηλεκτρισμένος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας ξεκινά από τη γραμμή εκκίνησης με δύο βαθμίδες ισχύος. Το μοντέλο S 450 (και σε έκδοση 4MATIC) αποδίδει 270 kW (367 hp) και ροπή στρέψης 500 Nm. Το S 500 αποδίδει ισχύ 320 kW (435 hp) και παρέχει 520 Nm.

Ο νέος τρόπος συμπίεσης, ο οποίος περιλαμβάνει πρόσθετο ηλεκτρικό συμπιεστή, καθώς και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG), φροντίζει για εξαιρετικά υψηλή απόδοση ισχύος χωρίς υστέρηση. Η μίζα-δυναμό παρέχει προσωρινά πρόσθετη ροπή 250 Nm και αποδίδει επιπλέον ισχύ 16 kW.

Mercedes-Benz S 560 4MATIC (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 8,5 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 195 g/km) και Mercedes-Maybach S 560 4MATIC (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 9,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 209 g/km): Ο νέος V8 έρχεται με 345 kW (469 hp) και 700 Nm.

Mercedes-Benz S 600 (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 11,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 270 g/km: Η κορυφαία έκδοση κινητήρα της Mercedes-Benz είναι ο V12 με 390 kW (530 hp) και 830 Nm. Ο νέος δωδεκακύλινδρος κινητήρας στην Mercedes-Maybach S 650 αποδίδει 463 kW (630 hp) και μέγιστη ροπή 1000 Nm (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 12,7 l/100 km, εκπομπές COσε μικτό κύκλο: 289 g/km).

Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 8,9 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 203 g/km): Για υψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με αισθητά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ο 4λιτρος κινητήρας AMG V8 biturbo με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων αντικαθιστά τον προηγούμενο V8 biturbo 5,5 λίτρων. Παρά το μικρότερο κυβισμό, ο νέος κινητήρας αποδίδει 450 kW (612 p). Η Mercedes-AMG S 65 είναι εξοπλισμένη με δωδεκακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αναπτύσσει 463 kW (630 hp) και 1000 Nm ροπής (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 11,9 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 279 g/km).

Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 5,5 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 145 g/km) και S 400 d 4MATIC (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 147 g/km), ο νέος εξακύλινδρος, εν σειρά πετρελαιοκινητήρας κάνει πρεμιέρα σε δύο κατηγορίες ισχύος: 210 kW (286 hp) και 600 Nm και 250 kW (340 hp) και 700 Nm. μοντέλων

S 450 (4MATIC) S 500 S 560 (4MATIC) S 600 Maybach
S 650
AMG
S 63 4MATIC+
AMG
S 65
Αριθμός κυλίνδρων/
διάταξη
6 εν σειρά 6 εν σειρά 8/V 12/V 12/V 8/V 12/V
Κυβισμός (cc) 2999 2999 3982 5980 5980 3982 5980
Ονομαστική ισχύς (kW/hp) 270/367 320/435 345/469 390/530 463/630 450/612 463/630
Ονομαστική ροπή (Nm) 500 520 700 830 1000 900 1000
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο (l/100 km)[1],[2],[3] 6,6/6,6/-

(7,0/7,0/-)

6,6/6,6/- 7,9/7,9/8,8

(8,5/8,5/9,3)

-/11,6/- -/-/12,7 -/8,9/- -/11,9/-
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο (g/km)1,2,3 150/150/-

(150/159/-)

150/150/- 181/181/198

(195/195/209)

-/270/- -/-/289 -/203/- -/279/-
Επιτάχυνση
0-100 km/h(s)2,3
5,1/5,1/-

(4,9/4,9/-)

4,8/4,8/- 4,7/4,7/4,9

(4,6/4,6/4,9)

4,6 4,7 3,5 4,3

Επισκόπηση πετρελαιοκίνητων μοντέλων

S 350 d (4MATIC) S 400 d (4MATIC)
Αριθμός κυλίνδρων/διάταξη 6 εν σειρά 6 εν σειρά
Κυβισμός (cc) 2925 2925
Ονομαστική ισχύς (kW/hp) 210/286 250/340
Ονομαστική ροπή (Nm) 600 700

Προτεινόμενες τιμές λιανικής στην Ελλάδα

Μοντέλο Κοντό μεταξόνιο Μακρύ μεταξόνιο  
S 350 d
(4MATIC)
€129.949

€137.264

€126.965

€134.694

S 400 d
(4MATIC)
€136.670

€144.903

€133.843

€141.730

S 450
(4MATIC)
€139.461

€143.945

€138.504

€143.612

S 500 €160.776 €160.383
S 560
(4MATIC)
€166.751

€171.188

€165.856

€171.147

S 600 €274.510
AMG S 63 4MATIC+ €252.673
AMG S 65 €389.630
Maybach S 560
(4MATIC)
€204.093

€217.955

Maybach S 650 €328.635

 

Πηγή: Mercedes Benz Hellas

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο