Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαAlfa Romeo Stelvio Quadrifoglio - Παρουσίαση

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – Παρουσίαση

Alfa-Romeo_Stelvio_015 Ξεκινούν και στην Ελλάδα οι παραγγελίες για τη Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, την πρώτη Quadrifoglio στην κατηγορία των SUV. Από το 1923 το τετράφυλλο τριφύλλι (Quadrifoglio) είναι το έμβλημα όλων των αγωνιστικών μοντέλων της Alfa Romeo και ταυτόχρονα το σήμα κατατεθέν για τα πιο σπορ μοντέλα της μάρκας. Το πρώτο Alfa Romeo SUV δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Το επιβλητικό μοντέλο διαθέτει σειρά κορυφαίων χαρακτηριστικών και αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium compact SUV. Ενσωματώνει την καλύτερη έκφραση του ιταλικού design και καταφέρνει χάρη στη μαεστρία της Alfa Romeo να μαγνητίζει τα βλέμματα. Ταυτόχρονα, προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και τεχνολογίες αιχμής, ενώ πρόσφατα ανακηρύχθηκε το “ταχύτερο SUV στην πίστα”, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των SUV στο εμβληματικό Nürburgring: 7 λεπτά 51.7 δευτερόλεπτα.

Alfa-Romeo_Stelvio_012Η Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζεται με τον αλουμινένιο κινητήρα βενζίνης 2.9-λίτρων V6 BiTurbo εμπνευσμένο από τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία της Ferrari και αποδίδει μέγιστη ιπποδύναμη 510 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 600 Nm από τις 2.500 σ.α.λ. έως τις 5.000 σ.α.λ.. Εξαιρετικής σημασίας για τις επιδόσεις του μοντέλου είναι η συνεργασία του κινητήρα με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, ρυθμισμένο για να εξασφαλίζει ταχύτατες εναλλαγές σχέσεων (ενδεικτικά στη λειτουργία Race οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου). Η Stelvio Quadrifoglio επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 283 χλμ/ώρα.

Για πρώτη φορά ο βενζινοκινητήρας 2.9-λίτρων V6 Bi-Turbo συνδυάζεται με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive, συνδυασμός που εγγυάται απαράμιλλες επιδόσεις, κράτημα, οδηγική απόλαυση και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Για ακόμα πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία, στη Stelvio Quadrifoglio διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό αλουμινένια paddles αλλαγής ταχυτήτων που είναι τοποθετημένα στην κολώνα του τιμονιού.

Alfa-Romeo_Stelvio_014Η Stelvio Quadrifoglio θεωρείται το SUV με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία χάρη σε δυο πρωτεία: με  απόβαρο μόλις 1.830 κιλά, το μοντέλο εμφανίζει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος στην κατηγορία (3,6 κιλά/ίππο) και τη μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος (176 HP/l). Τα αποτελέσματα αυτά εξασφαλίζουν τη μέγιστη οδηγική απόλαυση και είναι απόρροια της τέλειας κατανομής βάρους ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, οι μηχανικοί της Alfa Romeo τοποθέτησαν τα βαρύτερα επιμέρους τμήματα και υλικά κατασκευής όσο το δυνατό προς το κέντρο του αμαξώματος, και παράλληλα χρησιμοποίησαν εξαιρετικά ελαφριά υλικά στα μηχανικά μέρη και το αμάξωμα. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα (άξονας μετάδοσης) και αλουμίνιο (κινητήρας, αναρτήσεις, φρένα, πόρτες, εμπρός/πίσω φτερά και καπό).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μειωμένο βάρος δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την κορυφαία στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, που εξασφαλίζει αντοχή, χαμηλά επίπεδα θορύβου και κορυφαία οδική συμπεριφορά ακόμα και υπό οριακές συνθήκες.

Αποκλειστικές καινοτομίες Alfa Romeo

Η  Stelvio Quadrifoglio εξοπλίζεται με το AlfaTM Chassis Domain Control (CDC) και είναι η μόνη έκδοση που διαθέτει το διαφορικό AlfaTM Active Torque Vectoring στον βασικό εξοπλισμό.

Alfa-Romeo_Stelvio_017Το CDC είναι ο “εγκέφαλος” της  Stelvio Quadrifoglio και συντονίζει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου (όπως το Alfa™ DNA Pro selector, το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive, το σύστημα AlfaTM Active Torque Vectoring system, το σύστημα ανάρτησης AlfaTM Active Suspension και το ESC) επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερες επιδόσεις και μέγιστη οδηγική απόλαυση. Η τεχνολογία Torque Vectoring βελτιστοποιεί την οδική συμπεριφορά και τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βελτιώνει την πρόσφυση κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, μειώνοντας την υποστροφή ή την υπερστροφή. Έτσι, ο οδηγός της Stelvio Quadrifoglio μπορεί να απολαμβάνει την οδήγηση με ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα ασφαλείας, χωρίς περιττές παρεμβάσεις από το σύστημα ελέγχου ευστάθειας.

Η εμπρός ανάρτηση του συστήματος AlfaLink™ αποτελείται από διπλά ψαλίδια και άξονα “ημι-εικονικής διεύθυνσης” (semi-virtual steering axis), ο οποίος βελτιστοποιεί την απόσβεση της ανάρτησης, καθώς και την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης. Στην πίσω ανάρτηση, χρησιμοποιείται ένα σύστημα τεσσάρων και μισού συνδέσμων, μία ακόμα πατέντα της μάρκας, προσφέροντας σε κάθε περίπτωση οδηγική απόλαυση και απαράμιλλη άνεση.

Alfa-Romeo_Stelvio_01Επιπλέον, σε κάθε περίσταση και σε όλες τις ταχύτητες, με την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio η οδήγηση γίνεται ενστικτώδης, απολαυστική και φυσική, καθώς διαθέτει την καλύτερη στην κατηγορία του αμεσότητα στο τιμόνι.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πέδησης (Integrated Brake System – IBS) της Alfa Romeο που έκανε το ντεμπούτο του στην Giulia, δίνει το παρών και στη Stelvio Quadrifoglio. Το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό σύστημα επιτρέπει τη συνεργασία ανάμεσα στο σύστημα ευστάθειας και το παραδοσιακό σέρβο εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση των φρένων και επομένως, πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης κατά το φρενάρισμα.

Κατόπιν παραγγελίας, είναι διαθέσιμα και τα κεραμικά δισκόφρενα που συμβάλλουν ταυτόχρονα στον περιορισμό του βάρους (17 κιλά λιγότερα από τα στάνταρ) και στο καλύτερο φρενάρισμα σε όλες τις συνθήκες και ανεξαιρέτως θερμοκρασίας.

Τέλος, στο ταμπλό δεσπόζει το νέο σύστημα infotainment 8.8″ Connect με Bluetooth, ενώ προαιρετικά διατίθεται και σύστημα πλοήγησης 3D.

Alfa-Romeo_Stelvio_011Ο βασικός εξοπλισμός της Stelvio Quadrifoglio είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εισαγωγές αέρα στο καπό, αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες, 20άρες ζάντες αλουμινίου, μαύρες δαγκάνες φρένων, καθώς και πίσω διαχύτη με τετραπλή απόληξη της εξάτμισης με ειδικό ήχο. Εσωτερικά ξεχωρίζουν τα δερμάτινα/αλκαντάρα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού 6-ρυθμίσεων με αφρώδες υλικό στο κέντρο, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, το ταμπλό από ανθρακονήματα και η έγχρωμη οθόνη 7” TFT υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον, στάνταρ διατίθενται η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές πλέγματος και οι εμπρός/πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Οι παραγγελίες για τη Stelvio Quadrifoglio μόλις άνοιξαν και η κορυφαία έκδοση του ταχύτερου SUV θα προσφέρεται, όπως όλη η γκάμα της Stelvio, με 5 χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και χρηματοδότηση. Για τιμοκατάλογο πιέστε ΕΔΩ.

Πηγή: Alfa Romeo

Save

Save

Save

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο