Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ Formula E παραμένει ‘Born Electric’

Η Formula E παραμένει ‘Born Electric’

Formula E Born ElectricΜε την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της σεζόν στην Έκθεση BMW Wan Chai στο Hong Kong, ο Jörg Reimann, Αντιπρόεδρος Brand Experience της Μάρκας BMW και ο Alejandro Agag, ιδρυτής και CEO της Formula E, ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση της συνεργασίας. «Ήταν απόλυτα λογικό να εμπλακούμε στη Formula E με την BMW i το 2014 – και είναι το ίδιο λογικό να συνεχίσουμε τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Reimann.

«Η Formula E ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από πολλές απόψεις, όπως κάνει η BMW i για τη μετακίνηση του μέλλοντος και γι’ αυτό ο συνδυασμός λειτουργεί άψογα. Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε το BMW i3s στην πίστα την φετινή σεζόν. Πρόκειται για το πιο σπορ BMW i3 που έχει υπάρξει ποτέ. Το μοντέλο δείχνει πώς η BMW i συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με τον premium χαρακτήρα που έχει σαν βάση τη βιω  σιμότητα».

Formula E Born Electric2Ο Agag τόνισε τη σημασία της BMW i για τη Formula E και δήλωσε: «Είναι φανταστική είδηση το ότι η BMW i επεκτείνει τη δέσμευσή της, ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος. Ακόμα και όταν η Formula E ήταν απλά μία ιδέα, η BMW βρισκόταν στο πλευρό μας, πιστεύοντας στο project από την πρώτη στιγμή. Είναι μία θρυλική μάρκα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη βιομηχανία αυτοκινήτου και σύντομα θα υποστηρίξει την προσπάθειά μας για νίκες. Αυτό είναι καταπληκτικό. Μπορώ λοιπόν να πω: Σας καλωσορίζουμε στο pit lane, και σας υποδεχόμαστε και πάλι σαν έναν ισχυρό εταίρο της Formula E».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ BMW i και Formula E, οι θεατές θα απολαύσουν έναν εντυπωσιακό στόλο οχημάτων BMW i εν δράσει σε 14 αγώνες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στα οχήματα θα είναι το Qualcomm BMW i8 Safety Car (όχημα ασφαλείας) (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 g/km)* και το BMW i3s (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,3 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km)* σε ρόλο ‘Medical Car’ (Όχημα Ιατρικής Υποστήριξης) και ‘Race Control Car’ (Όχημα Αλυτάρχη). Η BMW X5 xDrive40e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 3,4 – 3,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 78 – 77 g/km)* θα συμμετέχει επίσης στη δράση σαν ‘Rescue Car’ (Όχημα Διάσωσης) και ‘Extrication Car’ (Όχημα Απεγκλωβισμού).

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο