Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςFiat 500 0.9T TwinAir-Test Drive+Video

Fiat 500 0.9T TwinAir-Test Drive+Video

Από τον Ιούλιο του 1957, τo Fiat 500 αποτελεί μια ιστορία αγάπης που την βιώσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Δεν ήταν-και δεν επεδίωξε ποτέ να γίνει ούτε το καλύτερο, ούτε το πιο αξιόπιστο, ούτε το πιο γρήγορο-ήταν όμως πάντα όμορφο, φτηνό, πρακτικό και κυρίως πολύ γλυκό! Fiat 500 0.9T Autoholix pic 13

Το Fiat 500 0.9T TwinAir είναι όλα αυτά που ήταν το παλιό 500αρακι – ίσως να μην είναι φτηνό πια- έχει  όμως και αυτά που δεν ήταν το θρυλικό πεντακοσαράκι χωρίς να χάνει ούτε κομμάτι από την γλυκύτητα του θρύλου.

Το Fiat 500 0.9T TwinAir το είχα  γνωρίσει το  και το είχα ερωτευθεί πριν από πολλά χρόνια.

Στο ανανεωμένο μοντέλο οι Ιταλοί φρόντισαν να επέμβουν με πολύ διακριτικό τρόπο έτσι ώστε το best seller τους να δείχνει φρέσκο χωρίς να χάσει τίποτα από τον χαρακτήρα που έκανε τον κόσμο να το αγαπήσει.

Χάρη στα νέα πολύ αποτελεσματικά εμπρός  φωτιστικά σώματα,  τη νέα γρίλια του εμπρός προφυλακτήρα, τα ολοκαίνουργια πίσω φώτα τεχνολογίας led και τις  ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου,  διαφοροποιείται όσο χρειάζεται  από το προηγούμενο μοντέλο.

Είναι ένα αυτοκινητάκι που θέλεις να τοέχεις!

Θα ήθελα να το έχω, αλλά δεν μπορώ να το έχω γιατί οι χώροι του και η σκληρότητα της ανάρτησης του το κάνουν ακατάλληλο για την μεταφορά μιας πενταμελούς  οικογένειας σαν την δική μου-άσε που το πίσω κάθισμα έχει μόνο δύο ζώνες..

Άσε πάλι που μου φάνηκε ότι δεν έχει πίσω πόρτες!

Η επίδραση του 500 πάνω στους ανθρώπους και η ευκολία με την οποία τους κερδίζει ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας απαιτεί μελέτη από ομάδα ειδικών ψυχολόγων! Βεβαία το καμπυλωτό σουλούπι που θυμίζει έντονα το 500αρακι του ’60 τόσο σε σχήμα, όσο και σε αναλογίες «μιλάει σε απευθείας σύνδεση» με την γυναικεία ψυχή.

Τι μου συμβαίνει λοιπόν και θα ήθελα να αγοράσω ένα 500, ενώ το Panda που αποτελεί την βάση του αυτοκινήτου και που μου καλύτπει όλες τις ανάγκες, μου είναι εντελώς αδιάφορο?

Εξωτερκή εμφάνιση

Κοιτώντας το νέο Fiat 500 0.9T TwinAir από μπροστά διακρίνω ένα αθώο και ειλικρινές βλέμμα. Προσωπικά κοιτώντας το 500 διακρίνω ένα χαρούμενο παιδικό βλέμμα με ένα αγνό χαμόγελο που αμέσως μου ξυπνά το «μητρικό ένστικτο» και με κάνει να θέλω να πάρω στην αγκαλιά μου για να το προστατέψω(not!)! Ξέφυγα πάλι…Fiat 500 0.9T Autoholix pic 11

Τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με το μικρό πίσω παράθυρο παραπέμπουν έντονα στο μοντέλο της δεκαετίας του 70, όμως εάν ήταν στο χέρι μου θα τα έκανα πιο μικρά και στρογγυλεμένα ώστε να θυμίζουν εκείνα του αρχικού μοντέλου του ‘57και όχι μεγαλύτερα.

Οι μεγάλοι και φαρδιοί 16’’ τροχοί με τις πανέμορφές νέα ζάντες και τις κόκκινες δαγκάνες στα φρένα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το νέο 500 είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Εσωτερικό

Ανοίγοντας την βαριά πόρτα το αυτοκίνητο σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή από την σημασία που έχει δοθεί στην λεπτομέρεια και την ποιότητα. Οι νικελένιες χειρολαβές της πόρτας- τόσο οι μέσα όσο και οι έξω- αποτελούν έργο τέχνης και μπορείς να περάσεις αρκετή ώρα κοιτώντας τες.

Η Fiat στην αναβίωση του 500 ακλούθησε τον δρόμο που διάλεξε η BMWμε το MINΙ κάνοντας έντονη χρήση διαφόρων ρετρό λεπτομερειών που αναδεικνύουν με ρομαντικό τρόπο το παρελθόν- σε αντίθεση με το Beetle της VW που δεν απέφυγε τις κακοτοπιές της «ισοπέδωσης της ιστορίας» με το περίεργο πλαστικό και άχρωμο εσωτερικό του.

Και στο Fiat 500 0.9T TwinAir  θα βρείτε πολύ πλαστικό, όμως έχει χρησιμοποιηθεί με τέτοιο ιδιοφυή τρόπο ώστε να λειτουργεί σε όφελος του.

Ο πινάκας οργάνων είναι πρωτότυπος και ευκρινής, ενώ η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων που φιλοξενείται στο εσωτερικό των οργάνων δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλαίσθητη και πληροφοριακή -παρά τα δύσχρηστα κουμπιά χειρισμού της διπλά από την κολώνα του τιμονιού.

Το δερμάτινο τιμόνι με το χοντρό κέντρο φιλοξενεί τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του τηλεφώνου- κάνοντας σαφή αναφορά στο original τιμόνι της δεκαετίας του 60.

Οι παραφωνίες του προηγούμενου μοντέλου, όπως είναι για παράδειγμα το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας που έμοιαζε να έχει χει μετακομίσει κατευθείαν από το Panda , οι εκτός θέματος διακόπτες των παραθύρων, το υπερμοντέρνο ραδιοκασετόφωνο κτλ,  στο ανανεωμένο μοντέλο βελτιώθηκαν και χάρη στην στάνταρ οθόνη 7’’ την κορυφή του ταμπλό το 500αρακι δείχνει πιο φρέσκο και προσεγμένο.

Χώροι/’Ανεση

Τα δερμάτινα καθίσματα παρέχουν φανταστική πλευρική στήριξη και ο οδηγός θα βρει εύκολα την θέση που τον βολεύει. Η πρόσβαση στις πίσω θέσεις είναι δύσκολη εξαιτίας της καμπυλωτής οροφής- και αυτό παρά το γεγονός ότι τα καθίσματα τραβιούνται πολύ μπροστά για να διευκολύνουν την είσοδο.

Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις και μόνο εάν καθίσουν επιβάτες πάνω από 1,80 στο πίσω κάθισμα θα παραπονεθούν για τον διαθέσιμο χώρο στα κεφάλια τους. Ο χώρος αποσκευών των 185 λίτρων είναι μικρός και στενός.

Γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ ποτέ να το αποκτήσω λόγω χώρων, αντί να το απορρίψω, τελικά έχασα εντελώς το μυαλό μου- το καψουρεύτηκα- και ανέχτηκα όλα τα μικροπράγματα που με ενοχλούσαν.

Η ξερή και με μικρές διαδρομές ανάρτηση με τον άκαμπτο πίσω άξονα, δεν ταιριάζει με τίποτα στον χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που κινείται κυρίως μέσα στην πόλη.

Τα σκληρά ελατήρια σε συνδυασμό με την ανεπαρκή απόσβεση επαναφοράς των αμορτισέρ και τον ημιάκαμπτο άξονα κάνουν το πίσω μέρος να χοροπηδά σαν κατσίκι στα σαμαράκια και τις ατελείωτες λακκούβες της Αθήνας, την ίδια στιγμή που ο θόρυβος από την κύλιση των τροχών βρίσκει πολύ εύκολα τον δρόμο προς τα αυτιά των επιβατών.

Είμαι σίγουρη ότι η πιο απλή έκδοση με τους μικρότερης διαμέτρουι τροχούς θα είναι πολύ πιο ευχάριστη στην καθημερινή αστική χρήση. Ευτυχώς που η ποιότητα συναρμολόγησης και τα υλικά της κατασκευής του εσωτερικού σώζουν την κατάσταση, καθώς τα πλαστικά δεν τρίζουν με τίποτα δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το πόσο καλοφτιαγμένο είναι το εσωτερικό του αυτοκίνητου.

Ευτυχώς σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο το τιμόνι7κόβει πολύ -κάτι που βοηθά στις αναστροφές και στο παρκάρισμα, αλλά σίγουρα θα λυπηθείτε τα 195/45 R16 ελαστικά σας τόσο στις λακκούβες, όσο και όταν θα προσπαθήσετε να παρκάρετε στην πόλη καβαλώντας κάποιο πεζοδρόμιο…

Κινητήρας/Μετάδοση

Μέχρι τώρα το μάτι έχει πεισθεί ότι κάτι καλό συμβαίνει κάτω από το καπό- και κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Κάτω από το καπό ζει ο δικύλινδρος 900άρης υπερτροφοδοτούμενος  TwinAir που διαθέτει έναν υπέροχο ήχο που ταιριάζει με το 500ακι όπως το τυρί στην πίτσα!  Οι δύο κύλινδροι των 875 έχουν τον δικό τους  τρόπο να αποδώσουν δύναμη τους 105 ίππους, ενώ από τις 2,000 σαλ. κορυφώνεται η ροπή στα 145 Nm .Fiat 500 0.9T Autoholix pic 1

Γενικά, ενώ είναι πρόθυμος από χαμηλά και δεν δείχνει να δυσανασχετεί ακόμη και στις 1.200 rpm, το ευρύς λειτουργίας του είναι μικρό και ο τρόπος με τον οποίο επεμβαίνει ο κόφτης από τις 5.800 rpm- όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν όπως πρέπει- μοιάζει σαν αν είσαι έφηβος και οι γονείς σου να σου κλείνουν την τηλεόραση για να πας για διάβασμα..

Αλλά, ο ήχος είναι μαγικός και σε κάνει να βρίσκεις ένα διαφορετικό τρόπο οδήγησης και παρότι ο κινητήρας έχει εύρος λειτουργίας που θυμίζει diesel, περιέργως είναι διασκεδαστικός.

Ευτυχώς diesel θυμίζει και η κατανάλωση, αλλά θέλει εξοικείωση και προσοχή για να πετύχεις την εντυπωσιακή κατανάλωση των 5,2 λίτρων/ 100 χλμ μέσα στην πόλη.  Πρέπει να εκμεταλλευτείς την ελαστικότητα του μοτέρ χαμηλά και να ανεβάζεις την επόμενη ταχύτητα πρίν τις 2.000 rpm. και να μην πατάς βαθιά το γκάζι.

 

Το Fiat 500 0.9T TwinAir επιταχύνει μέχρι τα 100 χιλιόμετρα σε 10 δευτερόλεπτα και φτάνει (δύσκολα) τα 195 χιλιόμετρα στο κοντέρ. To νέο 500 ζυγίζει σχεδόν δύο φόρες από ότι ο προγονός του και 100 κιλά περισσότερα από το Panda, φτάνοντας στην έκδοση που οδηγούσα τα 1035 κιλά.

Τόσο ζυγίζουν τα 5 αστέρια στα Crash Tests και οι 7 αερόσακοι!

Τιμόνι/Φρένα

Το πρόγραμμα που ενεργοποιείται από ένα όμορφο διακόπτη που γράφει «Sport» στο κέντρο του ταμπλό, κάνει την υποβοήθηση της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας πιο άμεση προκειμένου να παρέχει μια πιο σαφή αίσθηση του δρόμου και βελτιώνει αισθητά την απόκριση της πεταλούδας του ψεκασμού.

Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν τέσσερα δισκόφρενα τα οποία έχουν φανταστική αίσθηση, ενώ αποδείχθηκαν και ανθεκτικά.

Στην Πόλη

Μέσα στην πόλη λοιπόν το 500αράκι με το Sport πακέτο οφείλω να πω ότι με κούρασε και με προβλημάτισε σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς η σκληρή ανάρτηση ανακάλυπτε λακκούβες που αρχικά δεν μου γέμιζαν το μάτι, ενώ η έλλειψη προστατευτικών στους προφυλακτήρες και το υπερβολικά ευαίσθητο ηχητικό σύστημα παρκαρίσματος κάνουν το παρκάρισμα μια αγχωτική διαδικασία.

Ποίος θα ήθελε να δει αυτό πανέμορφο «μικρό» να έχει γρατζουνιές?  Όμως από την άλλη πλευρά το 500αρακι με ξεπλήρωσε με το πώς με έκανε να νοιώθω όταν κυκλοφορούσα στην πόλη!

Πάρα το ότι οδηγούσα ένα μικρό αυτοκινητάκι (μου αρέσουν τα μικρά αυτοκίνητα) ένοιωθα ότι από όπου περνούσα ο κόσμος το κοιτούσε και αμέσως το αναγνώριζε.

Οι πιο ηλικιωμένοι το κοιτούν και θυμούνται τα νιάτα τους, ενώ οι πιο νέοι μαγεύονται από το διαφορετικό σουλούπι του ιταλικού mini. Από όπου περάσει ο χρόνος σταματά και ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο όλων-και αυτό εμένα μου έφτιαχνε το κέφι.

Η οδήγηση στην κίνηση με το 500 έχει μια ιδιαίτερη αξία καθώς χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή… αμφίδρομη ορατότητα που επιτρέπει να βλέπεις εύκολα παντού – και εάν το θελήσεις να γνωρίσεις όποιον και όποια συναντήσεις! Βλέπετε όλοι κοιτάνε και είναι πρόθυμοι να συζητήσουν με κάποιον που αποδεδειγμένα έχει καλό γούστο!

Στον Αυτοκινητόδρομο

Οδηγώντας το 500 στον αυτοκινητόδρομο προς την έξοδο της πόλης, θαύμασα την ευθύβολη και ακλόνητη συμπεριφορά του αυτοκινήτου που μοιάζει με εκείνη ενός καλού μεγάλου coupe.

Το τιμόνι που xωρίς να είναι βαρύ εμπνέει με την αίσθηση του να εξερευνήσεις τα όρια της ανάρτησης σε κάθε στροφή.

Ειδικά στις ανοικτές στροφές στην θέση σπόρ το 500ακι περιορίζεται μόνο από την έλλειψη δύναμης του κινητήρα- τόσο καλά λειτουργεί η ανάρτηση!

Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι ελάχιστές και οι 105 ίπποι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να ταλαιπωρήσουν τα φαρδιά ελαστικά.

Φυσικά ο πίσω άκαμπτος άξονας σε συνδυασμό με τα φαρδιά ελαστικά θα ενοχλήσει μερικές φορές όταν το όμορφο αυτοκινητάκι συναντήσει διαμήκεις ανωμαλίες, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα ανησυχήσει τον οδηγό.

Οι αναρτήσεις όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα νοιώθουν όλο και πιο άνετα -σε αντίθεση με τους επιβάτες που αρχίζουν να ενοχλούνται από τον θόρυβο του κινητήρα που μετά τα 140 χλμ/ω διαπερνά την μόνωση και βασανίζει τα αυτιά τους με την τραχιά χροιά του.

Παράλληλα ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών προστίθεται σε εκείνον του κινητήρα κάνοντας την κατάσταση δύσκολη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Κατά τα αλλά οι πλάγιοι άνεμοι δεν το επηρεάζουν καθώς το μεγάλο βάρος και η μικρή επιφάνεια του προφίλ του αμαξώματος το κάνουν να αδιαφορεί για αυτούς.

Στρίβωντας

Σαν τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος και τελειώσουν τα βασανιστήρια για τα αυτιά των επιβατών, αρχίζει η χαρά του οδηγού! Δεν είναι το γκάζι που παρασύρει, αλλά η ρυθμίσιμη συμπεριφορά που θα σε συνεπαίρνει τον οδηγό.

Με το στάνταρ ESP στην θέση ΟΝ και τον διακόπτη Sport ενεργοποιημένο αμέσως κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο υπέφερα μέσα στην πόλη. Η σκληρή ανάρτηση εδώ ελέγχει το αυτοκινητάκι με έναν τρόπο που θυμίζει καρτ, ενώ το τιμόνι γίνεται λίγο πιο σκληρό χωρίς όμως να κουράζει.

Το σύστημα ευστάθειάς είναι κάπως ευαίσθητο επεμβαίνοντας συχνά στο γκάζι του κινητήρα, αλλά είναι ρυθμισμένο με αυτόν τον τρόπο για να αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση ότι το 500ακι δεν θα χάσει τον δρόμο του και ότι θα μείνει καρφωμένο στον δρόμο ότι και αν συμβεί…

Το πίσω μέρος του αυτοκίνητου βλέπετε όταν συναντήσει λακκούβα ή ανωμαλία μέσα στην στροφή, θα αποσταθεροποιηθεί σχετικά εύκολα κάνοντας την οδήγηση του μικρού Fiat πιο απαιτητική από ότι θα φανταζόντουσαν οι χαμογελαστές ιδιοκτήτριες του -που γοητευτήκαν από την γλυκιά του εμφάνιση!

Έτσι το ESP με EBD είναι ένα καλοδεχούμενο μέτρο ασφαλείας που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου και θα φροντίσει έτσι ώστε κανείς να μην νοιώσει άβολα με την οδήγηση του Fiat 500.

Φυσικά δεν άργησα να κλείσω τα ηλεκτρονικά και να λυσάξω αφού επιτέλους μετά από αρκετό καιρό βρήκα ένα αυτοκίνητο που έχει κανονικό χειρόφρενο και ESP που απενεργοποιείται πλήρως και για πάντα.

Κακή λύσσα- και οι φορές που έβλεπα τον δρόμο από το εμπρός παρμπρίζ ήταν λίγες..Φτάνεις στην στροφή, φρενάρεις, τσιμπάς το χειρόφρενο και όλα γίνονται ακρFiat 500 0.9T Autoholix pic 1ιβώς όπως πρέπει.

Ο κινητήρας έχει μικρή ωφέλιμη περιοχή-όμως συνεργάζεται αρμονικά με το 6αρι σασμάν το οποίο έχει εξαιρετική αίσθηση και ακρίβεια, και έτσι μετά από λίγη προπόνηση βοηθά στο να τραβήξει το 500αρι έξω από την στροφή.

Το Fiat 500 0.9T TwinAir  είναι φτιαγμένο για να χαρίζει πραγματικά χαμογελά σε όποιον το οδηγάει- και που γνωρίζει ότι με το που κλείνουν τα ηλεκτρονικά το 500 παύει να είναι «γλυκούλι» και απαιτεί γνώση και αίσθηση.

Μου θύμισε κάτι από την συμπεριφορά του Saxo VTS που είχα παλιά καθώς από ένα σημείο και μετά η κοφτερή συμπεριφορά του το κάνει να ανταποκρίνεται άμεσα στις ορέξεις του οδηγού.

Θέλεις υποστροφή θα δώσει υποστροφή, θέλεις να το πλασάρεις? τσιμπά το φρένο πριν την στροφή και η ρυθμίσιμη υπερστροφή θα κάνει την εμφάνιση της για να σε βοηθήσει στην τοποθέτηση.

Το 500ακι στην πολύ γρήγορη οδήγηση δεν είναι πλέον καρφωμένο στο δρόμο αλλά μπορεί να γίνει υποστροφικό, υπερστροφικό ή ουδέτερο-ανάλογα με τις ορέξεις του χείριστη του.

Τα φρένα είναι κορυφαία και ανθεκτικά και είναι έτοιμα να διαχειριστούν αρκετούς ίππους ακόμη, ενώ το τιμόνι σε βοηθά με την αίσθηση του να στρίψεις ακόμη πιο γρήγορα.

Συμπέρασμα

Το Fiat 500 Sport είναι ένα αυτοκίνητο με έντονες αντιθέσεις και συνεπώς με πολύ χαρακτήρα.Είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που με την εμφάνιση του σου κόβει την ανάσα και σε κάνει να το ερωτευτείς κεραυνοβόλα! Το περίεργο είναι ότι η έκδοση που οδήγησα εγώ είναι ακατάλληλη για αστική χρήση, καθώς η σκληρή του ανάρτηση και του χαμηλού προφίλ λάστιχα θα σας κουράσουν.

Το Fiat 500 0.9T TwinAir είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει ποιότητα, διαθέτει αξιοπρεπείς χώρους επιβατών και έχει το στυλ που χρειάζεται για να συντρίψει τον ανταγωνισμό από όπου και αν προέρχεται.

Μπορεί ο χώρος αποσκευών του και οι αναρτήσεις του να το κάνουν ακατάλληλο για τις ανάγκες αστικής μετακίνησης μιας οικογένειας, αλλά το όμορφό μουτράκι και έντονος χαρακτήρας του 500 Sport θα κερδίσει την καρδία σας και θα σας οδηγήσει σε μια αντιπροσωπεία της Fiat.

Είναι δεδομένο ότι οι ορθολογιστές θα διαλέξουν κάτι που θα προσφέρει περισσότερους χώρους ή που θα είναι αρκετά πιο φτηνό, όμως όσοι έχουν έστω και λίγη φαντασία, λίγη ανάγκη για χρώμα στην ζωή τους -έχουν μάτια μόνο για το Fiat 500. Όταν ο έρωτας κρατά χρόνια.. τον παντρεύεσαι!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η «ξερή» ρύθμιση της ανάρτησης που ενοχλεί πολύ μέσα στην πόλη- και το μικρό εύρος  λειτουργίας του κινητήρα.
  • Η δύσκολη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα και ο στενός χώρος αποσκευών.

Θα θυμάμαι

  • Το απολυτό ιταλικό design και τον μαγικό ήχο του δικύλινδρου κινητήρα .
  • Τα φρένα και την οδική συμπεριφορά στις στροφές.

Σασ ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

 

Save

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο