Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S – Test Drive

Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S – Test Drive

Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S – Test Drive

📅02 January 2018, 20:06

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_08Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S είναι ένα αυτοκίνητο του οποίου το σπορ κουστούμι αφήνει υποσχέσεις για έντονες οδηγικά στιγμές! Η αλήθεια είναι ότι με όπλο την προσιτή τιμή, τους χώρους, τον πλήρη εξοπλισμό και την ενδιαφέρουσα συμπεριφορά του μέσα και έξω από την πόλη, είναι μια συμφέρουσα αγορά που οικονομοτεχνικά μάλλον επισκιάζει τα όσα προσφέρει ο ανταγωνισμός του Peugeot 108, Citroen C1, Hyundai i10 αλλά και της τριάδας του VW Group.

Εξωτερική εμφάνιση

Το σχήμα του KIA Picanto 1,25 GT-Line S είναι ενδιαφέρον και φρέσκο με τα σχιστομάτικα φωτιστικά σώματα και την χαμογελαστή μάσκα να συνδυάζονται περίφημα δημιουργόντας μια συμπαθητική φατσούλα που σε κερδίζει αμέσως.

 

Στην συνέχεια οι πολλές καμπύλες σε συνδυασμό με τις κόκκινες ρίγες και τις όμορφες 16αρες ζάντες  με τα φαρδιά ελαστικά 195/45 R16 κάνουν το μικρομεσαίο Κορεάτικο αυτοκίνητο να δείχνει πρωτότυπο και αεροδυναμικό- κάτι που σίγουρα το κάνει πιο ποθητό στους νεώτερους ηλικιακά οδηγούς.

Ίσως το πίσω μέρος να μοιάζει κάπως συντηρητικό, όμως στην συγκεκριμένη έκδοση η διπλή απόληξη της εξάτμισης του KIA Picanto 1,25 GT-Line S μαγνητίζει το μάτι ψαρώνοντας(…οπτικά) όσους ακολουθούν.

Εσωτερικό  Χώροι

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_04Παρόλο που το μήκος του δεν ξεπερνά τα 3,7 μέτρα -χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,4m, οι χώροι στο εσωτερικό είναι επαρκείς  ακόμη και στο πίσω κάθισμα, όμως τα 255 λίτρα του χώρου των αποσκευών και το υψηλό κατώφλι φόρτωσης περιορίζουν τις ορέξεις τεσσάρων ατόμων για μακρινά ταξίδια.

Στο ταμπλό δεν θα βρείτε μαλακά πλαστικά, όμως δεν έχω να κάνω καμιά παρατήρηση σε ότι αφορά την συναρμογή και την γενικότερη αίσθηση από την λειτουργία των διακοπτών.

Ο πίνακας οργάνων μπορεί να μην σας εκπλήξει με την πρωτοτυπία του, όμως δεδομένης της κατηγορίας του αυτοκινήτου νομίζω ότι είναι πλήρης και πληροφοριακός.

Επιπλέον το αυτοκίνητο της δοκιμής εξοπλίζεται με μια οθόνη 7’’ ψηλά στο κέντρο του ταμπλό που περιέχει ένα εύχρηστο media center και το GPS της TomTom.

H θέση οδήγησης είναι πολύ καλή με το χέρι να πέφτει ακριβώς πάνω στο λεβιέ του κιβωτίου, ενώ τα πάντα εργονομικά βρίσκονται ακριβώς εκεί που πρέπει. Η ορατότητα είναι καλή και σε αυτό βοηθά σίγουρα το κρύσταλλο της πίσω πόρτας που κατεβαίνει μέχρι πολύ χαμηλά.

Κατά τα αλλά υπάρχουν παντού λεπτομέρειες όπως οι πίσω πόρτες (που ανοίγουν διάπλατα σε γωνία σχεδόν 90ο διευκολύνοντας την είσοδο) που δείχνουν την προσοχή που έχουν δείξει οι σχεδιαστές στην κάθε λεπτομέρεια.

Κινητήρας/Μετάδοση

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_09Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S εξοπλίζεται με έναν δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα 1,250κ.εκ που αποδίδει 85 ίππους στις 6,000 σαλ και 12,5κιλά ροπής στις 4,000 σαλ. Μπορεί οι ίπποι να μην φαίνονται πολλοί, όμως το 5αρι κιβώτιο έχει πυκνή διάταξη στις πρώτες σχέσεις και έτσι σε συνδυασμό με την καλή αεροδυναμική και το χαμηλό βάρος των 900 κιλών βοηθά το Picanto να επιταχύνει στα 100 χλμ/ω σε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα-και να δείχνει στο ταχύμετρο 180 χλμ/ω.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση ο τετρακύλινδρος κινητήρας αποδεικνύεται λαίμαργος καθώς είναι δύσκολο να περιοριστεί η κατανάλωση κάτω από τα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τόσο σε ημιαστικό περιβάλλον, όσο και στο ταξίδι.

Ίσως η τρικύλινδρη έκδοση των 1,000 κ.εκ να είναι πιο συμφέρουσα, αν και υστερεί σε ιπποδύναμη και ραφιναρισμένη λειτουργία χωρίς να είναι και ιδιαιτέρα πιο φτηνή. Το όφελος σε σχέση με την τετρακύλινδρη έκδοση της δοκιμής είναι μόλις €500, οπότε το μοτέρ των 1,250 κ.εκ είναι μάλλον η πιο συμφέρουσα έκδοση.

Ανάρτηση /Φρένα

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_016Οι αναρτήσεις του  KIA Picanto 1,25 GT-Line S  δεν καινοτομούν- και έτσι θα βρείτε ότι αποτελούνται από τα κλασικά γόνατα εμπρός και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω, όμως η ρύθμιση τους ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τα αμορτισέρ είναι προσανατολισμένα προς την άνεση- όμως οι σκληρές αντιστρεπτικές, δεν επιτρέπουν μεγάλες κλίσεις στις στροφές.

Από την άλλη πλευρά η συμπεριφορά του πίσω άξονα είναι αξιοπρεπής και δεν θα σας κουράσει με αναπηδήσεις και μετατοπίσεις του πίσω μέρους. Ωστόσο εξαιτίας της μέτριας ηχομόνωσης ίσως κουράσει ηχητικά όταν πέφτει σε λακκούβες μέσα στην πόλη.

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_013Μια ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι που ενώ είναι αρκετά ελαφρύ με εξέπληξε ευχάριστα – με μια ακρίβεια που δεν περίμενα να την βρω σε ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο που είναι φτιαγμένο στην Ν. Κορέα.. Ένα μεγάλο μπράβο στην ΚΙΑ!

Τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους και στους τέσσερις τροχούς και ενώ στην αρχή μοιάζουν να μην έχουν δυνατό «δάγκωμα», στην χρήση αποδεικνύονται και δυνατά και ανθεκτικά.

Στην Πόλη

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_011Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S νοιώθει σαν στο σπίτι του όταν κινείται στην πόλη, και οι μικρές του διαστάσεις κάνουν το παρκάρισμα και τους ελιγμούς στα στενά – παιχνιδάκι. Η ορατότητα από την θέση του οδηγού είναι πολύ καλή προς όλες τις κατευθύνσεις και έτσι νοιώθεις άνετα με το μικρό αυτοκίνητο τόσο στην κίνηση όσο και στο παρκάρισμα.

Το ίδιο άνετα νοιώθουν και οι υπόλοιποι επιβάτες στο άνετο (για την κατηγορία) και φωτεινό  εσωτερικό και το μόνο που τους χαλά την «νιρβάνα» είναι ο πίσω άξονας που στις εγκάρσιες ανωμαλίες κοπανάει.

Το κοπάνημα δεν φτάνει ποτέ στις πλάτες των επιβατών, αλλά ενοχλεί περισσότερο ακουστικά την ώρα που το KIA Picanto 1,25 GT-Line S κινείται στους τριάθλιους δρόμους της Καλκούτα (Αθήνα)..

Στον αυτοκινητόδρομο

Στον αυτοκινητόδρομο χάρη στο αεροδυναμικό αμάξωμα το KIA Picanto 1,25 GT-Line S κινείται γοργά, πολιτισμένα και οικονομικά καταναλώνοντας πάντα κάτω από 8 λίτρα/ 100 χλμ.. Οι αναρτήσεις απορροφούν τις ανωμαλίες αυτών που δεν συντηρούν σωστά τους δρόμους μας, όμως τελικά και παρά το ακριβές τιμόνι το αυτοκίνητο είναι αρκετά ευπαθές στους πλευρικούς ανέμους.

Στρίβοντας

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_06Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S  λόγω του μικρού του βάρους έχει μια ελαφριά αίσθηση μέσα στην στροφή καθώς, το μικρό βάρος, οι σκληρές αντιστρεπτικές και τα άνετα αμορτισέρ συνδυάζονται με περίεργη αρμονία μέσα στην στροφή περιορίζοντας τις κλίσεις και την αίσθηση της μεταφοράς βάρους.

Το πάτημα του μπροστινού μέρους είναι μια έκπληξη, ενώ το πίσω μέρος είναι παιχνιδιάρικο και λίγο απότομο στις αντιδράσεις του. Με αλλά λόγια το αυτοκίνητο υποστρέφει δύσκολα και όταν χρειαστεί πατώντας λίγο φρένο δεν θα πει όχι να γυρίσει την ουρίτσα του για να τοποθετηθεί στην στροφή.

Ωραία πράγματα… που δεν τα περιμένεις από ένα ΚΙΑ φτιαγμένο για την πόλη.

Τα φρένα είναι ανθεκτικά και αποτελεσματικά, όμως δεν με ικανοποίησαν στην αίσθηση του πεντάλ χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτε την εμπιστοσύνη που εκπέμπουν.

Συμπέρασμα

KIA_Picanto_1, 25_GT-Line S_autoholix_05Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S είναι μικρό, πρακτικό, σχετικά οικονομικό, έχει χώρους και στυλ. Μπορεί ακόμη κάποιοι κολλημένοι να προβληματίζονται με το όνομα του, αλλά πιστέψτε με σε ότι έχει να κάνει με την διασκέδαση στην οδήγηση, λίγοι από τους ανταγωνιστές του μπορουν να κάτσουν δίπλα του.

To KIA Picanto 1, 25 GT-Line S – παρά την κάπως τσιμπημένη τιμή της έκδοσης που οδήγησα, ήταν για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη σε μια κατά τα άλλα μουντή κατηγορία..

 Δεν με ευχαρίστησε

  • Το ψηλό κατώφλι στο πορτμπαγκάζ και η έλλειψη πρωτότυπου σχεδιασμού στον πίνακα οργάνων (..θέμα γούστου!)
  • Η κατανάλωση του τετρακύλινδρου 1,25 και τα πίσω καθίσματα που όταν πέφτουν δεν δημιουργούν επίπεδο χώρο φόρτωσης.

 Θα θυμάμαι

  • Τους εσωτερικούς χώρους και τις προσιτές τιμές των βασικών εκδόσεων.
  • Την πιο διασκεδαστική οδική συμπεριφορά στην κατηγορία (..μετά το Fiat 500).

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S – Test Drive - overview
Πρακτικότητα/Άνεση
Οδική Συμπεριφορά
Κινητήρας 3
Επιδόσεις
Οικονομία
Value for Money

Summary: Το KIA Picanto 1,25 GT-Line S είναι μικρό, πρακτικό, σχετικά οικονομικό, έχει χώρους και στυλ. Μπορεί ακόμη κάποιοι κολλημένοι να προβληματίζονται με το όνομα του, αλλά πιστέψτε με σε ότι έχει να κάνει με την διασκέδαση στην οδήγηση, κανένας από τους ανταγωνιστές του –με εξαίρεση το Fiat 500-δεν μπορεί να κάτσει δίπλα του.

To KIA Picanto 1, 25 GT-Line S - παρά την κάπως τσιμπημένη τιμή της έκδοσης που οδήγησα, ήταν για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη σε μια κατά τα άλλα μουντή κατηγορία..

3.67 Average
Share this article:
Ismini Fabiatou
Ismini Fabiatou

2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National