Fiat Tipo: Πέρασαν 30 Χρόνια…

Fiat Tipo: Πέρασαν 30 Χρόνια…

Fiat Tipo: Πέρασαν 30 Χρόνια…

📅27 January 2018, 10:05

Το Fiat Tipo έκανε το ντεμπούτο του στις  26 Ιανουαρίου 1988. Το μοντέλο ήταν ο διάδοχος του Fiat Ritmo, το οποίο είχε με την σειρά του αντικαταστήσει το Fiat 128.

 

Από το 1100, τα αυτοκίνητα Fiat μεσαίου μεγέθους έχουν οδηγήσει τις Ιταλικές οικογένειες και όχι μόνο στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Ευθύς εξαρχής, αναδείχθηκαν σαν η τέλεια επιλογή για πολλούς νεαρούς επαγγελματίες και για οικογένειες που αναζητούσαν ένα πρακτικό, μοντέρνο και κομψό προϊόν.

Πριν από τριάντα χρόνια, το αρχικό Fiat Tipo ήταν ένα πραγματικά καινοτόμο concept, που προσέφερε πολλά στη αυτοκίνηση.

Καινοτομία

Οι μηχανικοί της Fiat σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο ικανό να έχει ασφαλή χειρισμό, καλή απόδοση, άνεση και ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα η χαμηλή τιμή του το έκανε προσιτό στη μεσαία τάξη.

Εστιάζοντας στην εργονομία, η Fiat πειραματίστηκε με τον digital πίνακα οργάνων, που όταν δεν έδειχνε βλάβες που δεν υπήρχαν(!), παρείχε προτοφανή για την εποχή όγκο πληροφοριών- ενώ ήταν και εντυπωσιακό θυμίζοντας τον Kit!.

Το Tipo ξεχώρισε για την προσοχή στην λεπτομέρεια της κατασκευής του (για την εποχή) χρησιμοποιώντας καινοτόμες κατασκευαστικές τεχνολογίες (common platform), ενώ το πάτωμα χρησιμοποιήθηκε και για το Tempra που ήταν ουσιαστικά ένα Tipo με πορτπαγκάζ.

Εσωτερικό

Οι προσφερόμενοι χώροι και κυρίως εκέινου του πίσω καθίσματος ήταν κορυφαίοι για την εποχή, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την κορυφαία σχεδιαστική ικανότητα των ιταλών σε ότι αφορά την εκμετάλευση των χώρων.

Το αυτοκίνητο εκτιμήθηκε για την λειτουργικότητα, την απλότητα και την προσωπικότητα του, ενώ αργότερα εξοπλίστηκε και με τον 16βάλβιδο δίλιτρο του Group Fiat και έλαμψε με την σπορ συμπεριφορά του.

“Tipo Due”

To”πάτωμα” του  Tipo χρησιμοποιήθηκε και από την Lancia και Alfa Romeo χαμηλώνοντας το κόσοτς παραγωγής και εγκαιθιδρώντας την τακτική της χρήσης κοινού πατώματος και μηχανικών μερών από τις μάρκες ενός ομίλου για πολλά και διαφορετικά σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά μοντέλα.

 

Την τακτική την βλέπουμε σήμερα να εφαρμόζεται όχι μόνο στις μάκρες ενός ομίλου, αλλά και μεταξύ διαφορετικών ομίλων που σκοπεύεουν με αυτόν τον τρόπο στην μείωση του κόσους χωρίς να χρειαστεί κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο κληροδότημα αυτού του απλού και σεμνού κατά τα άλλα μοντέλου της Fiat, που με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην αυτοκινητιστική ιστορία.

Άλλες πιο Glamour εφαρμογές του Tipo Due

Το βασικό πάτωμα “Tipo Due” δεχόμενο την σχεδιαστική αγάπη των οικών Pinnfarina(Fiat Coupe) και Bertone (GTV) και με πολύ ενδιαφέροντα μηχανικά σύνολα(τεσσάρων, πέντε και έξι κυλίνδρων) χρησιμοποιήθηκε σε “μυθικά” αυτοκίνητα, όπως το Fiat Coupe-και με εντελώς διαφορετική πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, στις Alfa Romeo GTV και Spider!

 

Το 1989 το Fiat Tipo κέρδισε τον τίτλό του  European Car of the Year   προσφέρωντας μια πληθώρα κινητηρίων συνόλων από τον βασικό 1,100 κ.εκ με 57 ίππους μέχρι τον θρυλικό 16βαλβιδο των 146 ίππων.

Στην Ελλάδα η πιο δημοφιλής έκδοση ήταν εκέινη των 1,400 κ.εκ και έλαμψε εμπορικά μέσα στην εποχή της απόσυρσης με την ανανέωση του στ΄όλου των αυτοκινήτων.

Η παραγωγή Fiat_Tipo_Roma_01του Tipo πρώτης γενιάς σταμάτησε το 1995 όταν αντικαταστάθηκε από το Bravo/Brava.

Τα χαρακτηριστικά αυτά τα έχει “δανειστεί” και το σύγχρονο Fiat Tipo, το οποίο υποδηλώνει το πνεύμα του προκατόχου του.

Το Fiat Tipo (δοκιμή του Autoholix  μπορέιτε να διαβάσετε ΕΔΩ) γιορτάζει την ιστορία του και είναι εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις με την επίγνωση και την ωριμότητα των  30 ετών του.

Πηγές:Wikipedia, Fiat 

Please follow and like us:
Share this article:
Ismini Fabiatou
Ismini Fabiatou

2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial