Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΔιπλή νίκη για την BMW στο θεσμό “Best Cars Award” 2018

Διπλή νίκη για την BMW στο θεσμό “Best Cars Award” 2018

bmw-5-series-sed Για την BMW, το 2018 ξεκίνησε με διπλή νίκη στο θεσμό “Best Cars Award”. Τόσο η BMW Σειρά 5 όσο και η BMW X1 αναδείχτηκαν νικήτριες στις κατηγορίες τους, στην τελευταία ψηφοφορία αναγνωστών που διοργάνωσε το περιοδικό του ειδικού Τύπου “auto, motor und sport”. Κατακτώντας την πρώτη θέση στην “Upper Midrange” κατηγορία, η BMW Σειρά 5 επανέλαβε την περσινή επιτυχία της. Η BMW X1 (SAV) επικράτησε στην κατηγορία “Compact SUV”.

Έξι ακόμα μοντέλα BMW διεκδίκησαν θέσεις στο βάθρο των νικητών, στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η απονομή των βραβείων έγινε στα πλαίσια εορταστικού γκαλά στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Στουτγάρδης.

Ο διαγωνισμός “Best Cars Award” είναι από τους πιο έγκυρους και καθιερωμένους στο χώρο του αυτοκινήτου. Η ψηφοφορία αναγνωστών του “auto, motor und sport” πραγματοποιήθηκε φέτος για 42η φορά. Συμμετείχαν περισσότεροι από 117.000 αναγνώστες, οι οποίοι επέλεξαν από 378 τρέχοντα μοντέλα σε έντεκα κατηγορίες.

Με ποσοστό 28,8%, οι αναγνώστες έδειξαν την προτίμησή τους στην BMW Σειρά 5 στην “Upper Midrange” κατηγορία. Έτσι το αυτοκίνητο συνέχισε το σερί επιτυχιών του από πέρσι, καθώς εκτός από το “Best Cars Award” που απέσπασε από το “auto, motor und sport”, κέρδισε τη διάκριση “Auto Trophy –World’s Best Cars ”από το “Auto Zeitung” και ψηφίστηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στη Μ. Βρετανία.

Πέραν αυτών, η BMW Σειρά 5 έλαβε αρκετές ακόμα περίοπτες διακρίσεις, ανάμεσά τους το “Red Dot Award” και το “iF Gold Award” για την εξαιρετική της σχεδίαση, το “Car Connectivity Award” και ο τίτλος “Goldener Computer” για την προηγμένη τεχνολογία δικτύωσης. Η BMW Σειρά 5 αναδείχτηκε επίσης “Value Champion 2017”, ένας τίτλος που πιστοποιεί την διαχρονικότητα της αξίας της.

new-bmw-x1-on-loΜε νίκη στην κατηγορία της στο θεσμό “Best Cars Award” 2018, η BMW X1 επίσης συνέχισε τις προηγούμενες επιτυχίες της. Το 2016, πήρε τη νίκη σε ψηφοφορία αναγνωστών του “auto, motor und sport”. Αυτή τη φορά, διεκδίκησε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact SUV”, συγκεντρώνοντας το 15,9% των ψήφων.

Το μυστικό της επιτυχίας της δεν περιορίζεται μόνο στην ευελιξία, την πολυτέλεια και τα κλασικά δυναμικά χαρακτηριστικά BMW, αλλά επεκτείνεται και στην πρωτοποριακή τεχνολογία δικτύωσης που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Η επιτυχία της BMW στο φετινό θεσμό “Best Cars Award” ολοκληρώνεται με έξι ακόμα μοντέλα που βρέθηκαν στο top 3. Πρόκειται για τις αξιοσημείωτες θέσεις που βρέθηκαν τα ηλεκτρικά μοντέλα BMW i στη γενική κατάταξη όλης της γκάμας.

Για παράδειγμα, το αμιγώς ηλεκτρικό BMW i3 (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,6 –13,1kWh/100km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0g/km) κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία “Small Cars”, ενώ το BMW i8 Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (κατανάλωση μικτού κύκλου: 1,9l/100km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 42g/km, κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14.0kWh/100km) ήρθε τρίτο στην κατηγορία “Sports Cars”.

Κατάταξη μοντέλων BMW :

Νικήτρια ‘Upper Midrange’                BMW Σειρά 5

Νικήτρια ‘Compact SUVs’                  BMW X1

2η θέση ‘Small Cars’                          BMW i3

3η θέση ‘Compact Class’                    BMW Σειρά 2 Coupe

3η θέση ‘Midrange Class’                   BMW Σειρά 4 Gran Coupe

3η θέση ‘Sports Cars’                         BMW i8 Coupe

3η θέση ‘Large SUVs’                         BMW X3

3η θέση ‘Vans’                                    BMW Σειρά 2 Active Tourer/BMW Σειρά 2 Gran Tourer

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο