Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςHyundai i30 CRDi Auto - Test Drive

Hyundai i30 CRDi Auto – Test Drive

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι Κορεάτες έχουν αλλάξει σελίδα στην αυτοκινητιστική τους πορεία? Μάλλον όχι!

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_301Κατά την γνώμη μου όμως αυτό που καθόρισε την πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτής της μακρινής χώρας είναι το γεγονός ότι η Hyundai ωρίμασε!

Μην έχοντας κάποια μακρά παράδοση στην κατασκευή αυτοκίνητων- καθώς αποτελεί έναν από τους νεώτερους μεγάλους κατασκευαστές- η Hyundai περιορίστηκε για δεκαετίες στο να αντιγράφει τους Ιάπωνες προσφέροντας χαμηλές τιμές και αξιοπιστία.

Οι καιροί όμως άλλαξαν και η χαμηλή τιμή από μόνη της έπαψε να είναι αξία.

Η πρώτη γενιά του Hyundai i30 ήταν ένα αυτοκίνητο που έπιασε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στον ύπνο, όπως έκανε η Lexus με την Mercedes όταν παρουσιάστηκε  το πρώτο LS 400 το1989.

Το Hyundai i30 έδειχνε απλό εξωτερικά, αλλά η γενικότερη ποιότητα που εξέπεμπε, σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή κτήσης και έκανε τις Volkswagen, Ford, Opel να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητες τους.

Ήξερα λοιπόν εκ των προτέρων ότι το Hyundai i30 CRDi Auto τρίτης γενιάς θα είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, όμως όταν το πρωτοείδα από κοντά δεν σας κρύβω ότι το βρήκα πολύ όμορφο-αν και αισθητικά μου θύμιζε κάτι από Golf, κάτι από Volvo V40 και φυσικά από Audi A3!

Εξωτερική εμφάνιση

Πρέπει να συμφωνήσουμε πια ότι όλα τα αυτοκίνητα μοιάζουν μεταξύ τους καθώς τα ζητούμενα στην πιο δημοφιλή κατηγορία είναι κοινά: Χώροι, οικονομία, στυλ και ασφάλεια!  Το ότι όλα τα αυτοκίνητα τη κατηγορίας  μοιάζουν με Golf –δεν θα έπρεπε να μας ενοχλεί, απλά πρέπει να το αποδεχτούμε και να τελειώνουμε!

 

Το Hyundai i30 CRDi Auto έχει έναν έντονο ευρωπαϊκό αέρα- κάτι που είναι απολύτως λογικό αφού σχεδιάστηκε από το σχεδιαστικό τμήμα της Hyundai Ευρώπης. Κοιτώντας το από πίσω εμένα μου θυμίζει πολύ Audi A3, με το νεύρο στην μέση του πορτμπαγκάζ, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και το μικρό πίσω παράθυρο κάνουν τον παρατηρητή να ψάχνει στο μέσον του πίσω μέρους του αυτοκινήτου τους τέσσερις κύκλους του γερμανού κατασκευαστή!

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι όμως και το προφίλ του αυτοκίνητου με το κοφτό πίσω τρίτο παράθυρο και το μεγάλο μεταξόνιο που υπόσχεται φυσικά και μεγάλους χώρους, ενώ το προφίλ της οροφής στο πίσω μέρος φέρνει κάτι από Golf –όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας..

Από μπροστά η ομοιότητα με το Volvo V40 είναι τόσο μεγάλη που επισκιάζει εύκολα την πρωτότυπη σχεδιαστική λεπτομέρεια των χαμηλών φτερών και του φουσκωμένου καπό που παραδοσιακά χαρακτηρίζει το Hyundai i30 από την πρώτη γενιά..

Εσωτερικό Χώροι

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_102Μπορεί το Hyundai i30 CRDi Auto να θυμίζει μέσα και έξω κάτι από τον ανταγωνισμό, όμως αυτό σήμερα συμβαίνει λίγο-πολύ με όλες τις μάρκες.

Ο πίνακας οργάνων και αυτός με την σειρά του κάτι μου θυμίζει… (βλ.Golf) με τα δύο μεγάλα όργανα να δείχνουν τις στροφές του κινητήρα και την ταχύτητα και στην μέση η οθόνη  βοηθητικά να δίνουν ενδείξεις για την οικονομία και λειτουργίες trip computer..

Η ομοιότητα με το γερμανικό «σημείο αναφοράς» είναι εμφανής και γίνεται ακόμα πιο ορατή το βράδυ, αφού ο όμορφος μπλε φωτισμός του πίνακα οργάνων είναι ότι πιο «in» στις ημέρες μας -και φοριέται πολύ!

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_10Στην κεντρική κονσόλα του Hyundai i30 CRDi Auto υπάρχει ο υπολογιστής ταξιδίου, το ηχοσύστημα και ο αποδοτικός ηλεκτρονικός κλιματισμός που φωτίζονται επίσης με το ίδιο μπλε φωτισμό. Η οθόνη των 8’’ που βρίσκεται «μετέωρη» στο μέσον του ταμπλό φέρνει μνήμες από τους δύο μεγάλους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων.

Η λειτουργία του συστήματος πολυμέσων του Hyundai i30 CRDi Auto είναι απολαυστικά γρήγορη, απλή και κατανοητή, όπως άλλωστε και η λειτουργία του διζωνικού κλιματισμού που βρίσκεται χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα.

Η θέση οδήγησης είναι καλή αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αν το τιμόνι ρυθμιζόταν μέσα-έξω εκτός από πάνω-κάτω. Η ορατότητα είναι πολύ καλή προς όλες τις κατευθύνσεις και η κάμερα οπισθοπορείας την κάνει ακόμη καλύτερη!

Οι χώροι του Hyundai i30 CRDi Auto  χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο είναι αρκετοί για πέντε ενήλικες τόσο για τα κεφάλια όσο και για τα γόνατα τους, ενώ το ίδιο ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών με τα σχεδόν 400 λίτρα του. Αυτό που το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η αίσθηση ότι το Hyundai i30 CRDi Auto είναι ιδιαίτερα φαρδύ.

 

Η ποιότητα συναρμολόγησης είναι κορυφαία και κανένας τριγμός δεν ακούγεται στο εσωτερικό ανεξάρτητα από το οδόστρωμα που κινείται το αυτοκίνητο. Τα πλαστικά είναι μαλακά και ποιοτικά ακόμα και σε κρυφά σημεία όπως είναι τα σκιάδια και οι θήκες στις πόρτες.

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_16Το αυτοκίνητο που δοκίμασα ήταν η πιο πλούσια έκδοση του Hyundai i30 CRDi Auto και διέθετε επιπλέον ζάντες αλουμινίου, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, media center με navigator, σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης, δερμάτινο τιμόνι και- φυσικά- με το νέο επτατάχυτο αυτόματο της εταιρείας- για το οποίο θα επανέλθουμε αργότερα.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στο σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης που έχει τα αισθητήρια του πίσω από τον καθρέπτη οπισθοπορείας και τα οποία αποδεικνύονται εξαιρετικά ευαίσθητα από τις σταγόνες της βροχής και το σπρέι που σηκώνουν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_09Έτσι μόλις αρχίζει να βρέχει το σύστημα βγαίνει προσωρινά εκτός λειτουργίας και δύο κίτρινα προειδοποιητικά ανάβουν μέσα στον πίνακα οργάνων- μαζί με έναν προειδοποιητικό ήχο- που μέχρι να μάθεις να τα αγνοείς σου «κόβουν την χολή»!

Από την Hyundai μου είπαν πως αντίστοιχα προβλήματα στην λειτουργία τους έχουν και τα συστήματα των άλλων κατασκευαστών, αλλά εκείνες έχουν επιλέξει να μην ενημερώνουν τους οδηγούς. Η Hyundai επέλεξε να είναι ειλικρινής- και μπράβο της!

Ωστόσο, αν είναι πράγματι έτσι, η ερώτηση είναι απλή: « Όταν βρέχει πρέπει να εμπιστευόμαστε τα συστήματα προειδοποίησης πρόσκρουσης»?

Κινητήρας-Μετάδοση

Ο σύγχρονος CRDi κινητήρας των 1600 κ.εκ. αποδίδει 110 ίππους και Nm 280 Nm στις 1.500-3.000 σ.α.λ και χαρακτηρίζεται από την ήσυχη και πολιτισμένη λειτουργία του. Η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της ηχομόνωσης κρύβει το χαρακτηριστικό κροτάλισμα του πετρελαιοκινητήρα και έτσι όσο το μοτέρ δεν πιέζεται στο εσωτερικό είναι αδύνατον να καταλάβει κάποιος ότι κάτω από το καπό του Hyundai i30 CRDi Auto  η τροφοδοσία γίνεται με πετρέλαιο.

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_04Ο σύγχρονος κινητήρας του Hyundai i30 CRDi Auto είναι ροπάτος και πείθει με την δύναμη του που βοηθά στις προσπεράσεις, όμως μετά τις 4,000 σαλ αρνείται να ανεβάσει στροφές και είναι ουσιαστικά  «νεκρός».

Στην πράξη είναι εξαιρετικά ήσυχος στο εσωτερικό, αλλά είναι ταυτόχρονα αρκετά ορεξάτος σε ότι αφορά την κατανάλωση. Μέσα στην πόλη θέλει αρκετή προσοχή για να δείξει το οικονομόμετρο λιγότερα από 7,5 λίτρα/100, ενώ εάν δεν είστε προσεκτικοί θα πρέπει να αρκεστείτε σε τιμές που κυμαίνονται στα 8 λίτρα.

Τα πράγματα γίνονται αρκετά καλύτερα στον αυτοκινητόδρομο, όπου με την βοήθειας της μακριάς 7ης σχέσης θα μπορέσετε να κινηθείτε άνετα με 130 χλμ/ω και κατανάλωση στην περιοχή των 5,5 λίτρων.

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_14Στο αυτοκίνητο της δοκιμής βρίσκουμε το νέο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT της εταιρείας που προσφέρει και την δυνατότητα αλλαγής των σχέσεων είτε από τον επιλογέα, είτε από το τιμόνι.

Δίπλα από το μοχλό ταχυτήτων υπάρχει ένα μικρός διακόπτης που ρυθμίζει την λειτουργία του κιβωτίου σε 3 θέσεις λειτουργίας Normal, Eco και Sport.  Ανάλογα με την επιλογή προγράμματος προσαρμόζεται η λειτουργία του κιβωτίου σε ότι αφορά τις αλλαγές ταχυτήτων, την χαρτογράφηση του κινητήρα, αλλά και η σκληρότητα του τιμονιού.

Ενώ ο κινητήρας ικανοποιεί με την ήσυχη λειτουργία του, το κιβώτιο ταχυτήτων με προβλημάτισε αρκετά σε ότι αφορά την ασφάλεια και την ομαλότητα της λειτουργίας του όταν το Hyundai i30 CRDi Auto εκκινεί.

Αρχικά σε ότι αφορά την ασφάλεια (κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα λόγω παιδιών) παρατήρησα ότι για να σβήσεις τον κινητήρα και να πάρεις τα κλειδιά από το τιμόνι το αυτοκίνητο δεν σε υποχρεώνει να τοποθετήσεις τον επιλογέα στην θέση Parking, οπότε ένας βιαστικός γονέας μπορεί να βγει από το αυτοκίνητο βάζοντας μόνο χειρόφρενο και ξεχνώντας να ασφαλίσει το κιβώτιο με «ταχύτητα».

Έτσι κάποιο παιδί μπορεί εύκολα να λύσει το χειρόφρενο και το Hyundai i30 CRDi Auto να αρχίσει να κυλά ανεξέλεγκτο. Έχουμε πει χίλιες φορές ότι δεν αφήνουμε παιδία στο αυτοκίνητο χωρίς επιτήρηση, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα πολλές φορές μας υποχρεώνει να παραβαίνουμε τους κανόνες- και το κακό δεν αργεί να γίνει…

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_021Η λύση είναι απλή και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα με μια αναβάθμιση λογισμικού του κιβωτίου από την Hyundai, όπου για να ελευθερωθεί το κλειδί από την μίζα θα πρέπει πρώτα να έχει τοποθετηθεί ο επιλογέας στην θέση “P. Αντίστροφα θα πρέπει για να μετακινηθεί ο μοχλός από την θέση “Parking” προς την θέση D να έχει εκκινήσει ο κινητήρας και να είναι πατημένο πλήρως το πεντάλ του φρένου.

Δυστυχώς όταν μιλάμε για παιδία δεν εξετάζουμε αν θα συμβεί- αλλά το πότε θα συμβεί…

Τέλος ενώ συνήθως οι αλλαγές σχέσεων γίνονται ανεπαίσθητα και η λειτουργία των προγραμμάτων του Hyundai i30 CRDi Auto είναι σωστή, υπάρχουν φορές που το κιβώτιο μπερδεύεται-ειδικά στην διαδικασία της εκκίνησης. Μπορεί να φταίει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο- που καθώς είναι δημοσιογραφικό έχει ανεχθεί τις αγωνιστικές ανησυχίες/φιλοδοξίες των «ειδικευόμενων ειδικών», αλλά ο συμπλέκτης έμοιαζε κουρασμένος και πολλές φορές μπερδευόταν κατά την εκκίνηση.

Έτσι αρκετές φορές όταν το Start-Stop έσβηνε τον κινητήρα στο φανάρι, όταν ξεκίναγε το αυτοκίνητο άρχιζε να πατινάρει χωρίς λόγο και χρειαζόταν να αφήσεις το γκάζι για να ξανα-εμπλέξει ο δίσκος. Το ίδιο μου συνέβη μια- δύο φορές όταν σε μια απότομη εκκίνηση σε βρεγμένο οδόστρωμα επενέργησε το ESP και ο δίσκος του Hyundai i30 CRDi Auto έκανε τα δικά του…

Έχω σχεδόν την βεβαιότητα ότι αυτό οφείλεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς ακόμη και όταν ανέβαζα το αυτοκίνητο στην ράμπα του γκαράζ μου με πολύ χαμηλή ταχύτητα (όπως προβλέπεται) μετά από 20 μέτρα ανηφόρας ο συμπλέκτης κουραζόταν, και μύριζε πολύ…

Πάντως έχω την αίσθηση ότι τελικά η λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου βοηθά στην οικονομικότερη οδήγηση, ειδικά στο πρόγραμμα Ecο- οπότε οι χειροκίνητες εκδόσεις μπορεί να είναι κατά μισό λίτρο ανά 100 χλμ πιο λαίμαργες..

Αναρτήσεις-Φρένα

Οι αναρτήσεις του  Hyundai i30 CRDi Auto αποτελούνται από γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και με μια κουβέντα μπορώ να πω ότι είναι άψογες. Είναι προσανατολισμένες προς την άνεση, αλλά ελέγχουν με πολύ καλό τρόπο το αμάξωμα χωρίς να κουράζουν στις λακκούβες της πόλης και να χοροπηδούν στις ανωμαλίες που συναντούν μέσα στις στροφές. Τα φρένα έχουν τέσσερα δισκόφρενα, είναι δυνατά και ανθεκτικά στην σκληρή χρήση που τα υπέβαλλα.

Στην πόλη

Μέσα στην πόλη το Hyundai i30 CRDi Auto είναι φιλικό, ήσυχο, με την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που ευνοεί την άνεση- να διαχειρίζεται με ικανοποιητικό τρόπο τις λακκούβες μας.

Η καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και το κοφτερό τιμόνι είναι σύμμαχοι του οδηγού τόσο στην κίνηση μέσα στα στενά, όσο και στην διαδικασία του παρκαρίσματος.

Η καλή ηχομόνωση και το πολιτισμένο περιβάλλον που δημιουργεί το «περιποιημένο» εσωτερικό ξεκουράζουν το μυαλό του οδηγού της πόλης. Το i30 όμως έχει φτιαχτεί για να ταξιδεύει και πράγματι στον αυτοκινητόδρομο βρίσκεται στο σπίτι του.

Στον αυτοκινητόδρομο

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_208Βοηθούμενο από θετικό τιμόνι το Hyundai i30 CRDi Auto ταξιδεύει ανεπηρέαστο από τους πλάγιους ανέμους και όσο δεν το παρακάνουμε στρίβει στις παρατεταμένες στροφές με πολύ παράνομες ταχύτητες. Όταν το παρακάνουμε τότε η υποστροφή θα κάνει πρώτη την εμφάνιση της, όμως θα διορθωθεί αμέσως από μόνη της αφήνοντας το γκάζι  χωρίς αλλά παρατράγουδα.

H απουσία αεροδυναμικών θορύβων στο εσωτερικό με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη ενώ η άριστη ηχομόνωση από τον κινητήρα και τις αναρτήσεις μαζί με την πολύ μακριά 7ηταχύτητα αφήνουν την φασαρία  μακριά από τα αυτιά των επιβατών που απολαμβάνουν το ταξίδι τους σε ένα άνετο και πολιτισμένο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα σε αυτές τις συνθήκες το Hyundai i30 CRDi Auto χάρη στην καλή αεροδυναμική του, γίνεται και αρκετά οικονομικό με κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 7 λίτρα ακόμη και αν πηγαίνετε με 150 χλμ/ω.

Στρίβωντας

Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_1201Το Hyundai i30 CRDi Auto σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα σπορ αυτοκίνητο και ούτε φιλοδοξεί να γίνει τέτοιο. Είναι ένα αυτοκίνητο που θα σας ταξιδέψει γρήγορα με ασφάλεια παντού χωρίς να σας ανεβάσει τους σφυγμούς με ιδιοτροπίες στην συμπεριφορά του.

Τα περιθώρια πλευρικής πρόσφυσης με ή χωρίς τα ηλεκτρονικά συστήματα θα καλύψουν τις ανάγκες του 95% των οδηγών. Το Hyundai i30 CRDi Auto είναι ρυθμισμένο να παραμένει ουδέτερο και όταν πιεστεί σε πρώτη φάση θα υποστρέψει, ενώ στην συνέχεια θα αναλάβουν τα διακριτικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Εάν απενεργοποιηθεί το ESP τότε το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται ο οδηγός είναι οι μεγάλες ποσότητες ελκτικής πρόσφυσης που χαρίζουν οι κινητήριοι τροχοί -με τα έξτρα 205/45/17 ελαστικά να αρνούνται να σπινάρουν. Hyundai_i30_CRDi_Auto_autoholix_05Αυτό εξηγεί εν μέρη την πολύ καλή λειτουργία του ESP και κάνει ξεκάθαρό ότι ο κινητήρας είναι τελικά λίγος για το πλαίσιο που αναζητά τα 275 άλογα του Hyundai i30N για να συγκινηθεί.

Το τιμόνι δεν παρουσιάζει κανένα κλότσημα κατά την επιτάχυνση ενώ οι τροχοί βρίσκουν εύκολα πρόσφυση και σπινάρουν δύσκολα ακόμα και σε γυαλιστερές φουρκέτες. Το πίσω μέρος αρνείται πεισματικά να βγει από την τροχιά του και για να συμβεί αυτό χρειάζεται βοήθεια από το χειρόφρενο-νομίζω όμως ότι αυτό δεν ενδείκνυται για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Με λίγα λόγια το Hyundai i30 CRDi Auto είναι ρυθμισμένο να είναι ασφαλές και δεν διανοείται να κάνει παιχνίδια με την ουρά του για να πλασαριστεί σε μια στροφή- αδιαφορώντας για οδηγούς σαν και εμένα που θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο μερικές φορές.

Συμπέρασμα

Το Hyundai i30 CRDi Auto δεν προτάσσει πια σαν το μεγαλύτερο προσόν του την χαμηλή τιμή του, αν και με το εξοπλισμό που διέθετε το αυτοκίνητο της δόκιμης, τα €22,900 που κοστίζει είναι σίγουρα λίγα. Για να καταλάβετε το ότι το Hyundai i30 προσφέρεται σε πραγματικά προνομιακή τιμή, αρκεί να σας πω ότι η βασική του έκδοση ξεκινά από €14,500-και μάλιστα περιλαμβάνει, απεριόριστα χιλιόμετρα επί 5 έτη, 5ετή εγγύηση βαφής, παροχή 5 ετών δωρεάν οδικής βοήθειας και 5 ετών δωρεάν οπτικών ελέγχων καλής λειτουργίας του αυτοκινήτου, στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα Hyundai.

Το Hyundai i30 CRDi Auto μπορεί να έχει δανειστεί σχεδιαστικά διάφορες ιδέες από τον γερμανικό ανταγωνισμό-κάτι που το έχουν κάνει όλοι- όμως οι Κορεάτες κατάφεραν να δώσουν στο αυτοκίνητο ένα δικό ξεχωριστό του χαρακτήρα.

Οδηγώντας το Hyundai i30 CRDi Auto σε πείθει για την τεχνολογία το, την αξιοπιστία  και την ποιότητα κατασκευής του και εύκολα ταυτίζεσαι με τις αξίες που πρεσβεύει.

Ποιότητα, ασφάλεια, τεχνολογία και value fοr money είναι το όπλα της Hyundai απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό – από όπου και αν προέρχεται. Το Hyundai i30 CRDi Auto στέκεται άνετα απέναντι σε κάθε γερμανική ή γαλλική κατασκευή -και αν δεν είσαι ψώνιο τότε η καταγωγή του όχι μόνο δεν σε ενοχλεί, αλλά σε κάνει να νοιώθεις περήφανος που οδηγείς ένα διαφορετικό αυτοκίνητο, που πραγματικά αξίζει κάθε ευρώ που έχεις δαπανήσει για να το αποκτήσεις.

Δεν με ευχαρίστησε

  • Η λειτουργία του αυτόματο κιβώτιου ταχυτήτων κατά την εκκίνηση.
  • Η λαιμαργία του κινητήρα και η έλλειψη διάρκειας στο στροφάρισμα.

Θα θυμάμαι

  • Το ζυγισμένο πλαίσιο και την ασφαλέστατη οδική συμπεριφορά.
  • Τον όμορφο εξωτερικό σχεδιασμό και τους ποιοτικούς εσωτερικούς χώρους.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο