Ferrari 512 TR – Ιστορία

Ferrari 512 TR – Ιστορία

Ferrari 512 TR – Ιστορία

📅08 February 2018, 19:09

1992-ferrari-512tr-45-1Ο στόχος της Ferrari 512 TR ήταν να διαδεχθεί την μυθική Testarossa η οποία όταν παρουσιάστηκε το 1984 μάγεψε τον κόσμο της αυτοκίνησης, τόσο με τα χαρακτηριστικά της όσο και με τις επιδόσεις της.

Το 1992, η Ferrari στηριζόμενη στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη της Testarossa, παρουσίασε την Ferrari 512 TR η οποία ενσωμάτωνε έναν μεγάλο αριθμό αλλαγών στην εμφάνιση και την αεροδυναμική του αρχικού σχεδίου το Pininfarina.

Το όνομα του μοντέλου «Ferrari 512 TR» προέρχεται από τον κυβισμό του κινητήρα «5» και τον αριθμό των κυλίνδρων «12», ενώ τα γράμματα TR αποτελούν μια σαφή αναφορά στην Testarossa.

Εξωτερική εμφάνιση

Το Ferrari 512 TR παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles και η πιο εμφανής διαφορά με τον προκάτοχο του ήταν η διαφορετικής σχεδίασης εμπρός μάσκα που ήταν εμπνευσμένη από την 348.

 

Έτσι τα φωτιστικά σώματα ενσωματώθηκαν στην μάσκα, κάτι που έγινε περισσότερο για λόγους  εμφάνισης -και όχι αεροδυναμικής-καθώς τα εντυπωσιακά και καθόλου πρακτικά βυθιζόμενα εμπρός φώτα παρέμειναν επάνω στο καπό της Ferrari 512 TR

Οι εντυπωσιακοί πλαϊνοί αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες μεταφέρθηκαν ψηλότερα και ήταν βαμμένοι σε μαύρο χρώμα, όπως και εκείνοι της ψύξης του κινητήρα στο πίσω μέρος.

ferrari_512_tr_12Εσωτερικό

Παράλληλα το εσωτερικό βελτιώθηκε σημαντικά σε ότι αφορούσε την εργονομία και την άνεση του. Το ενδιαφέρον των σχεδιαστών εστιάστηκε στην ποιότητα των υλικών και συναρμογής (όπου είχαν ακουστεί κάποια παράπονα στο προηγούμενο μοντέλο), ενώ ιδιαίτερο βάρος έριξαν στην βελτίωση της ηχομόνωσης προσβλέποντας σε αυξημένη άνεση στην καθημερινή οδήγηση.

Σε αυτή την λογική το σύστημα κλιματισμού ήταν πλέον στάνταρ, ενώ στάνταρ ήταν και τα καθίσματα που ήταν κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και ζύγιζαν μόλις 15 κιλά.

Ferrari_512_TR_052Ανάρτηση

Η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης παρέμεναν σχεδιαστικά ίδια, όμως χρειάστηκαν κάποιες ρυθμίσεις στα διπλά ψαλίδια για να συνεργαστούν αρμονικά με τους φαρδύτερους τροχούς.

Εντελώς καινούριες ήταν και οι εντυπωσιακές πεντάκτινες ζάντες που έκαναν μια σαφή αναφορά στην παράδοση της Ferrari και που αφήναν τους τρυπητούς δίσκους και τις πανίσχυρες τετραπίστονες δαγκάνες ορατές στο βλέμμα των μαγεμένων παρατηρητών..

Κινητήρας

Ο δωδεκακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας διατήρησε τις μυθικές κόκκινες τετραβάλβιδες κεφαλές του και το κυβισμό των 4943 κ.εκ. που είχε και η αρχική Testarossa.

Ferrari_512_TR_003Ωστόσο είχε σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα λίπανσης με ξηρό κάρτερ και έτσι μαζί με την υιοθέτηση του συστήματος ψεκασμού Bosch Motronic, η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 38 ίππους φτάνοντας τους 428 ίππους στην Ευρώπη και τους 421 στις ΗΠΑ. Παράλληλα ο κινητήρας τοποθετήθηκε 3 εκατοστά πιο κοντά στο έδαφος, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά με δραματικό τρόπο.

H επιτάχυνση του Ferrari 512 TR βελτιώθηκε κατά μισό δευτερόλεπτό, ενώ η τελική των 300 χλμ/ω ήταν ίδια, αφού το πεντατάχυτο κιβώτιο και οι σχέσεις  παρέμειναν αμετάβλητα.

Από το 1992 μέχρι το 1996 σχεδόν 10,000 Ferrari 512 TR και Ferrari F512M είδαν το φως του ήλιου και ήταν τα τελευταία δωδεκακύλινδρα κεντρομήχανα «ευρείας παραγωγής» καθώς τα F50, Εnzo και LAFerrari θεωρούνται ως ειδικά επετειακά μοντέλα.

H Ferrari 512 TR αντικαταστάθηκε από την 550 Maranello coupe που χρησιμοποιούσε έναν V12 κινητήρα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Share this article: