Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςMY Racing CVMG Cup 2005 (Part2) :MG Cup Σέρρες 23-24 ΜΑΙΟΥ 2005 #Set Time...

MG Cup 2005 (Part2) :MG Cup Σέρρες 23-24 ΜΑΙΟΥ 2005 #Set Time Machine to Year 2005 !

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς μας επιφύλαξε εκπλήξεις-όχι απαραίτητα ευχάριστες!

Όπως όλοι οι οδηγοί στις Σέρρες βαλθήκαμε από την αρχή να ρυθμίσουμε τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου πιέζοντας τον κινητήρα και το πλαίσιο στα όρια τους..

Οι χρόνοι μας παρουσίαζαν μια σταθερή βελτίωση παρόλο που ο κινητήρας του MG μας είχε αρχίσει να ακούγεται κάπως περίεργα χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει εμφανώς την απόδοση του.

Ελεύθερα Δοκιμαστικά (…άσε καλύτερα!)

Όταν όμως ξεκίνησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο ήχος του μοτέρ επιδεινώθηκε και θύμιζε αυτόν ενός ντίζελ της δεκαετίας του 80-και δυστυχώς το ίδιο είχε συμβεί και με το τράβηγμα του!

Αποφασίσαμε να μην κάνουμε ελεύθερα δοκιμαστικά και να μπούμε κατευθείαν στα επίσημα χρονομετρημένα προκειμένου να προφυλάξουμε τον κινητήρα.

Σάββατο Δοκιμαστικά

mg_cup_serres_22_5_05_01Στα κατατακτήρια χρονομετρημένα βρεθήκαμε στην τρίτη θέση της εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα της Κυριακής, πίσω από τον Ζάχο και 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον δεύτερο Παπαρινόπουλο.

Πολύ καλά δηλαδή ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα προβλήματα με τον κινητήρα μας…

Η επίδοση αυτή ήρθε να καθησυχάσει την αγωνία μου ότι η απουσία μου από τις πίστες για πέντε χρόνια τώρα θα επηρέαζε την απόδοση μου… όμως από ότι φαίνεται είμαστε ΟΚ, ακόμη κάτι γίνεται!

Με τον κινητήρα να μην αποδίδει σωστά και να ακούγεται ακόμη χειρότερα, στα δεύτερα δοκιμαστικά η πέμπτη θέση στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους της Κυριακής αποτελούσε ένα καλό αποτέλεσμα!

Μας πιάσανε!

mg_cup_serres_22_5_05_0401 Όταν τελείωσαν τα δοκιμαστικά -όπως μου συμβαίνει συνήθως κάθε φορά που έχω καλά αποτελέσματα, ήρθαν οι κριτές για να κάνουν έλεγχο στο αυτοκίνητο μου αφού δεκαετίες τώρα είναι αδύνατον να κατανοήσουν ότι μια γυναίκα μπορεί να παίρνει την τρίτη θέση στην εκκίνηση χωρίς να έχει κάνει “μαϊμουδιές”!

Μου είχε ξανασυμβεί πολλές-πολλές φορές-και να πω την αλήθεια τους περίμενα!

Μετά από ενδελεχή έλεγχο οι ειδικοί εντόπισαν ότι ο αρμός στο καπό του αυτοκινήτου μου δεν έκλεινε ολόισια (“δεν αλφάδιαζε”) με αποτέλεσμα όπως είπαν να μπαίνει περισσότερος αέρας στον κινητήρα και αυτός να αποδίδει περισσότερους ίππους…Τον είχαμε κάνει Turbo δηλαδή!

Όμως δεν το είπαν για αστείο- και μάλιστα η παρατήρηση γράφτηκε τόσο στο φύλλο του αγώνα όσο και την επόμενη ημέρα είδα το όνομα μου γραμμένο στην ειδησιογραφία του ειδικού τύπου ότι δηλαδή ” έγινε σύσταση στην Φαμπιάτου που είχε μετατροπές στο καπό”.

mg_cup_serres_22_5_05_0402Τα παγάκια στα φιλτροκούτια άλλων αυτοκινήτων δεν τα έβλεπαν όταν έσταζαν από κάτω νερά πριν μπουν για δοκιμαστικά, το στραβωμένο καπό του αυτοκινήτου μας τους ενόχλησε. Τελικά σε επόμενους αγώνες μας υποχρέωσαν να κλείνουμε τον αρμό με κόκκινη ταινία (για να φαίνεται)  και να μην πηγαίνει αέρας στον κινητήρα…

Μια ζωή τα ίδια!

(Διευκρίνηση: Μετά από αυτή την δημοσίευση που έγινε το 2005, παρατήρησαν ότι όλα τα καπό των MG ήταν πέτσικα και έτσι ζήτησαν από όλους τους αγωνιζόμενους να κλείνουν την χαραμάδα του καπό με ταινίες.. για να εξαφαλίσουν ότι η ιπποδύναμη των MG δεν εκτιναζόταν από την υπερπλήρωση…. Ότι να’ναι!)

Δεν ξέρω αν έχει αξία να επεκταθώ περισσότερο, αφού τα προβλήματα μας με τον κινητήρα μας ήταν πολύ μεγαλύτερα για να προλάβουμε να στεναχωρηθούμε με την “ανακάλυψη” της παρατυπίας του καπό….

Κυριακή

Δεν κάναμε Warm Up για να «φυλάξουμε» τον κινητήρα μας ο οποίος κάπνιζε σαν μάγκας στα μπουζούκια και ακουγόταν σαν το “ταξί του Μπάμπη”! H εντολή από την ομάδα ήταν να τον φυλάξουμε και να τον ανοίξουμε για να δούμε τι συμβαίνει όταν γυρίσουμε στην Αθήνα.

Πρώτο Σκέλος

mg_cup_serres_22_5_05_04Όταν έσβησαν τα φανάρια ξεκίνησα τρίτη και στην Κ2 έμεινα στην εξωτερική αποφεύγοντας τον συνοστισμό και έτσι πέρασα αμέσως τον Παπαρινόπουλο στην είσοδο της Κ3 παίρνοντας την δέυτερη θέση.

Ο Ζάχος είχε κάνει ήδη μια μικρή διαφορά και εγώ είχα μια πολύ όμορφη μάχη με τον Αντώνη Παπαρινόπουλο όταν στην έξοδο της Κ10 ο ντιζελοκινητήρας μου (έτσι ακουγόταν πλέον το μοτέρ) έκανε ένα κράτημα που με αφέλεια νόμιζα ότι ήταν από τροφοδοσία.

Πάλεψα και έμεινα κλείνοντας τις γραμμές μου στην δεύτερη θέση για έναν ολοκληρο γύρο, όταν στο τέλος της ευθείας μπαίνοντας στον τρίτο γύρο και πριν τα φρένα της Κ1, ένοιωσα ένα ακόμη εντονότατο κράτημα στον κινητήρα και άκουσα τον ήχο του μοτέρ να θυμίζει πλέον μπιελαρισμένο βαπόρι…

Δεν πάμε καλά, σκέφτηκα…

Στην Κ2 ο κινητήρας δεν τράβαγε καθόλου και όλοι άρχισαν να με περνούν, ενώ στην Κ5 το μοτεράκι έπαψε να λειτουργεί γενικώς, αφού ένα πιστόνι πήρε διαζύγιο από την μπιέλα και αποφάσισε να ζήσει μακριά της- κάπου κοντά στο καπάκι!!

ΤΗΕ END!

Δεύτερος Σκέλος

Ποιο σκέλος?

mg cup serres 23 5 05_011Ο κινητήρας έσπασε και δεν επιδεχόταν επισκευή- ενώ ο ανταλλακτικός κινητήρας που είχε προβλέψει ο κ. Γιώργος Τζώρτζης να φέρει μαζί του(!!!) γνωρίζοντας τα αγγλικά κουσούρια, είχε δοθεί για αντικατάσταση άλλου σπασμένου κινητήρα συναθλητή μου από το Σάββατο.

Με ανησύχησε ότι στον αγώνα έσπασαν τρεις κινητήρες (έσπασε αλλος ένας στο δεύτερο σκέλος) όμως αυτά ήταν σίγουρα προβλήματα νεότητας που θα αντιμετωπιστούν στα επόμενα σκέλη του πρωταθήματος.

Φυσικά βαθμολογικά χάνοντας έναν από τους οκτώ αγώνες σίγουρα περιορίζει τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως αυτά συμβαίνουν-και συμβαίνουν σε όλους.

Δεν μασάμε, προχωράμε!

Ο Αγώνας

mg cup serres 23 5 05_013Αφού λοιπόν δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα κάθισα και παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τον αγώνα από τις κερκίδες!

Εξαιρετική οδήγηση από τον Β. Ζάχο και στα δύο σκέλη, με ήρεμη και καθαρή σε γραμμές οδήγηση που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει πολλά πρωταθλήματα στα καρτ.

Τον κοίταζα προσπαθώντας να δω τα “πατήματα” και τις αλλαγές του μήπως και μάθω κάτι, αλλά τι να το κάνεις χωρίς αυτοκίνητο?

Η απίστευτα μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο ήταν αναμενώμενη και δίκαιη, ενώ ακόμη και να μην έσπαγε ο κινητήρας μου δεν υπήρχε περίπτωση να τον πλησιάσω. Ήταν άψογος και αδιαμφισβήτητος νικητής, ενώ και η ομάδα του είχε κάνει καλή δουλεία αφού ο κινητήρας του ακουγόταν υπέροχα!

mg_cup_serres_22_5_05_02Γενικά  η οργάνωση ήταν καλή αλλά δεν είχε καθόλου κόσμο, τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στον αγώνα.

Οι κάτοικοι των Σερρών έχουν στην πόλη τους την καλύτερη πίστα στην Ελλάδα, αλλά δεν δείχνουν να τους ενδιαφέρουν οι αγώνες αυτοκινήτων.

Περίεργο!

Απολογισμός

Αυτά έχουν οι αγώνες…

Ελπίζουμε σε καλύτερη τύχη στο μέλλον και προσωπικά, ελπίζω να αποζημιώσω την ομάδα μου και τους  χορηγούς μου Tzortzis SA και Aventurine A.E . (www.darkfallonline.com), που υποστηρίζουν την προσπάθεια μου με κόπο και φυσικά με χρήμα!

I’ll be back!

Ισμήνη Φαμπιάτου

(Όπως είχε γραφτεί το 2005 στο www.fabiatou.com)

Την επόμενη φορά:

  • MG Cup Μέγαρα 23 Ιουλίου 2005 (Part3)

Δείτε επίσης

  1. MG Cup 2005 (Part1) : #Set Time Machine to Year 2005!

  2. MG Cup 2005 (Part2) :MG Cup Σέρρες 23-24 ΜΑΙΟΥ 2005 #Set Time Machine to Year 2005 !

  3. MG Cup 2005 (Part3) :MG Cup Μέγαρα 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

  4. MG Cup 2005 (Part4) :MG Cup Μέγαρα 17 – 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  5. MG Cup 2005 (Part5) :MG Cup Μέγαρα 23-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  6. MG Cup 2005 (Part6) :MG Cup Σέρρες 5-6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  7. MG Cup 2005 (Part7) :MG Cup Ανάβαση Ριτσώνας 3-4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο