Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςO Alex Fiorio επέστρεψε στους αγώνες oδηγώντας Abarth 124 rally

O Alex Fiorio επέστρεψε στους αγώνες oδηγώντας Abarth 124 rally

Μετά από ένα διάλειμμα που διήρκησε για περισσότερα από 15 χρόνια, ο Alex Fiorio αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες οδηγώντας στο Rally del Salento ένα Abarth 124 rally.

Ο έμπειρος Ιταλός οδηγός που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Ν το 1987 και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1988 και 1989 εντυπωσίασε με την ταχύτητα του τερματίζοντας στην 6η θέση γενικής αποτελώντας με το Abarth 124 rally τον ταχύτερο συνδυασμό με την κίνηση στους δύο τροχούς.

Ο Fiorio γνωρίζει πολύ καλά το Abarth 124 rally αφού αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας που εξέλιξε το αυτοκίνητο.

Πέρυσι η ομάδα συμπλήρωσε περισσότερα από 5.000χλμ. δοκιμών για να βελτιώσει περαιτέρω το αυτοκίνητο, το οποίο ήδη το 2018 είχε κατακτήσει μια εντυπωσιακή σειρά διακρίσεων με περισσότερες από 40 νίκες στην κατηγορία του, καθώς και τους τίτλους του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος R-GT.

Abarth_Alex-Fiorio-Rally-Salento_HPΗ επιστροφή του Alex Fiorio στους αγώνες αποτέλεσε και ένα δώρο για τα γενέθλια του πατέρα του Cesare που έγινε 80 ετών.

O Cesare Fiorio που διετέλεσε αγωνιστικός διευθυντής των Lancia και Ferrari συμμετείχε με μία Lancia Appia του 1958 στο Targa di Capitanata, έναν αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων που διεξήχθη παράλληλα με το Rally del Salento.

Πηγή: Abarth 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο