Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνες76o Ράλι Πολωνίας: 3ος αγώνας για το Abarth Cup 2019

76o Ράλι Πολωνίας: 3ος αγώνας για το Abarth Cup 2019

Το 76ο Ράλι Πολωνίας θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο 28-30 Ιουνίου. Ο αγώνας προσμετρά στο European Rally Championship (ERC), αλλά και το Abarth Cup 2019. Το Ράλι Πολωνίας έχει μακρά ιστορία, με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται το 1921, ενώ το 1972, 1973 και 1975 το Fiat 124 Spider κατέκτησε την πρώτη θέση. H Abarth κυριάρχησε στον αγώνα και το 1979 με το 131 rally, ενώ πέρυσι το Abarth 124 rally επικράτησε στην κατηγορία R-GT.

Οι διαδρομές του φετινού αγώνα είναι διαφορετικές περιλαμβάνοντας πολύ γρήγορες χωμάτινες ειδικές με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 100χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο ράλι έχει ιδιαίτερη σημασία για την Abarth αφού θα αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα για τον Αγωνιστικό Διευθυντή της μάρκας, κ. Giovanni Bernacchini.

Ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat & Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Giovanni για την υποστήριξη του στην εξέλιξη των αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων και την επίτευξη όλων των στόχων που θέσαμε στην αρχή της συνεργασίας μας, όπως η επιτυχημένη παρουσία μας στο ERC, η αξιοπιστία του 124 rally, οι νίκες και βέβαια η κατάκτηση του FIA R-GT cup

Από την πλευρά του ο κ. Giovanni Bernacchini δήλωσε: «Επέλεξα αυτόν τον αγώνα που νιώθω σαν το σπίτι μου για να ολοκληρώσω αυτή την πολύ θετική εμπειρία. Για εμένα η Abarth σημαίνει πάρα πολλά. Ξεκίνησα σαν συνοδηγός στο Fiat Abarth Cinquecento Trophy και είχα την ευκαιρία να γίνω γνωστός στο χώρο μέσα από αυτή την εμπλοκή μου. Σήμερα, μετά την επίτευξη σημαντικών επιτυχιών, επιστρέφω στην οικογένεια μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Abarth και τον Luca Napolitano για αυτό το δρόμο που μοιραστήκαμε.»

Στον αγώνα θα συμμετέχουν δύο Abarth 124 rally, με οδηγούς τον Ιταλό Andrea Nucita και τον Πολωνό Dariusz Polonski, ενώ τα πληρώματα θα καλύψουν συνολικά 658χλμ., εκ των οποίων 201χλμ. σε 15 ειδικές διαδρομές.

Η Βαθμολογία του Abarth Rally Cup μετά τους δύο πρώτους αγώνες του θεσμού

1)      Nucita – Ferrara (ITA) – 37 βαθμοί

2)      Polonski – Sitek (POL) – 33 βαθμοί

3)      Monarri – Chamorro (SPA) – 25 βαθμοί

4)      Garcia Perez – Diaz Negrin (SPA) – 18 βαθμοί

5)      Nitišs- Kulšs (LVA) – 15 βαθμοί

Πηγή: Abarth

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο