Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραΗ Dunlop λανσάρει το Trailmax Meridian

Η Dunlop λανσάρει το Trailmax Meridian

H Dunlop αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από το Trailmax Meridian, ανακοινώνοντας ότι ‘μια νέα περιπέτεια ξεκινά’ για την κατηγορία.

Το Trailmax Meridian, που τοποθετείται «πάνω» από το καταξιωμένο TrailSmart MAX, αναπτύχθηκε με βάση πολύ συγκεκριμένες και περίπλοκες απαιτήσεις των πλέον τεχνικά εξελιγμένων μηχανών.

Οι απαιτήσεις των οδηγών αλλάζουν..

500_dunlop-meridian-2-rear-beauty-2019-220098Με τις πωλήσεις των μηχανών που συνδυάζουν on & off-road χαρακτηριστικά, όπως οι BMW GS, Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom και Triumph Tiger, να αυξάνονται γρηγορότερα από το σύνολο της αγοράς, οι οδηγοί απαιτούν ολοένα περισσότερη προσαρμοστικότητα από τις μηχανές τους, όπως και από τα ελαστικά τους.

Φιλόδοξοι στόχοι: επιτεύχθηκε έως και 15% αύξηση στη συνολική απόσταση

Η έρευνα υπέδειξε επίσης στη Dunlop ότι το Trailmax Meridian θα έπρεπε να έχει την προσαρμοστικότητα να κερδίσει προκλήσεις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, όπως off-road περιπέτειες και μακρές πανευρωπαϊκές περιοδείες, καθώς και να μπορεί να χαλιναγωγήσει τη δύναμη και τις επιδόσεις των πιο καινούριων απαιτητικών μηχανών.

500_dunlop-meridian-fr-headon-920991Η Dunlop είναι ιδιαίτερα υπερήφανη από το κέρδος σε συνολικές αποστάσεις που εντοπίστηκε σε έντονες διαδρομές.

Στον οπίσθιο τροχό το Trailmax Meridian, συγκρινόμενο σε δοκιμές με το καλύτερο ανταγωνιστικό ελαστικό, παρουσίασε ένα κέρδος απόστασης της τάξης του 6% σε διαδρομές σε ευθεία, ποσοστό που αυξάνεται ξεπερνώντας το 15% σε διαδρομές με οξείες γωνίες 40 μοιρών*.

Υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κέρδος στις συνολικές αποστάσεις για το ελαστικό πρόσθιου τροχού, ως υποπροϊόν του συγχρονισμού του προβλεπόμενου χρόνου αντικατάστασης και για τα δύο ελαστικά, γεγονός που μεταφράζεται μόνο σε μια αναγκαία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία αντί για δύο.

Κράτημα που διαρκεί – σε στεγνές ή υγρές συνθήκες

Το έντονο σχέδιο του πέλματος του Trailmax Meridian δεν είναι εντυπωσιακό μόνο στην εμφάνιση, αλλά έχει στόχο και εξαιρετική αποδοτικότητα.

500_dunlop-meridian-2-rear3-4-204551Έχει σχεδιαστεί ώστε να αποβάλλει το νερό αποτελεσματικά σε υψηλές ταχύτητες και παράλληλα να διατηρεί υψηλά επίπεδα κρατήματος σε ξηρές συνθήκες. Η «μαγεία» συνεχίζεται κάτω από το σχέδιο με την MultiTread τεχνολογία.

Αυτό συμπεριλαμβάνει ένα μείγμα Hi-Silica που παρέχει εξαιρετικό κράτημα σε υγρές συνθήκες και κάνει το ελαστικό πιο ευέλικτο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με ένα περίβλημα Rayon Ply Casing φέρνει το διπλό πλεονέκτημα αυξημένων αποστάσεων αλλά και γρηγορότερων χρόνων warm-up, που ωφελούν τους αναβάτες που χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις μηχανές περιπέτειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το οπίσθιο ελαστικό περιλαμβάνει ένα νέο κεντρικό μείγμα, το οποίο επεκτείνεται και «τρέχει» κάτω από το μείγμα των πλαϊνών. Αυτό βοηθάει τη συνολική σκληρότητα του οπίσθιο ελαστικού, παρέχοντας έτσι sport χειρισμό και αυξημένη πρόσφυση όταν εφαρμόζεται ισχύς από τον αναβάτη.

Τόσο το πρόσθιο όσο και το οπίσθιο ελαστικό διαθέτουν μια εκδοχή του περιβλήματος Rayon Ply Casing με δύο επιστρώσεις, το οποίο όταν συνδυάζεται με το Jointless Belt (JLB), παρέχει επίπεδα χειρισμού που εμπνέουν εμπιστοσύνη στον αναβάτη.

Η δυνατότητα Off-Road είναι standard

500_dunlop-meridian-rear-detail-3-754312Μία μηχανή περιπέτειας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποδίδει εξίσου και off-road. Στις δοκιμές της Dunlop το Trailmax Meridian, με το χαρακτηριστικό σχέδιο πέλματος που μοιάζει με νύχια ζώου, επέδειξε βελτιωμένη πρόσφυση σε σύγκριση με τους τρεις πλησιέστερους ανταγωνιστές αλλά και το υφιστάμενο TrailSmart MAX, σε μαλακό, λασπώδες έδαφος.

Σε σκληρή λάσπη ή χαλίκι, οι επιδόσεις ήταν στα ίδια επίπεδα με το νικηφόρο στις δοκιμές TrailSmart MAX, αποδεικνύοντας ότι η επιμονή της Dunlop σε εξαιρετικές και απόλυτες επιδόσεις και χειρισμό δεν έγινε εις βάρος της δυνατότητας προσαρμογής σε off-road συνθήκες.

Ευρεία γκάμα μεγεθών

Το Trailmax Meridian είναι διαθέσιμο σε 4 μεγέθη για πρόσθιους και 3 μεγέθη για οπίσθιους τροχούς, ώστε να καλύπτεται μια ευρεία γκάμα μοντέλων συμπεριλαμβανομένων των BMW GS, Honda Africa Twin και Crosstourer, KTM Adventure, Suzuki V-Strom, Triumph Tiger, Yamaha Tenere και Super Tenere.

Πηγή: Dunlop

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο