Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΕλληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Autocross!

Ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Autocross!

Το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική Ιταλία ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross, και δύο Έλληνες οδηγοί που πρωταγωνιστούν στα EKO Racing Dirt Games θα αναμετρηθούν με τους κορυφαίους οδηγούς του είδους!

Autocross 01Ο λόγος για τον περσινό Κυπελλούχο Γιώργο Ζυμαρίδη, και τον φετινό διεκδικητή του τίτλου Παναγιώτη Ρουστέμη. Ο 21χρονος οδηγός θα έχει στη διάθεσή του ένα Planet KartCross K3 της Γαλλικής αντιπροσωπείας, σαν και αυτό με το οποίο πρωταγωνιστεί στους ελληνικούς αγώνες.

Αντίθετα, ο περσινός κάτοχος του τίτλου στη χώρα μας θα οδηγήσει ένα Livelife TN5, για το οποίο την ευθύνη σχεδίασης και εξέλιξης έχει η ομάδα του οδηγού της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville!

Ο Γιώργος Ζυμαρίδης είχε δοκιμάσει στις αρχές του χρόνου το βελγικό Crosscar, και το Σαββατοκύριακο στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο τιμόνι του και σε συνθήκες αγώνα.

Δυστυχώς, ο Τάκης Καϊτατζής δε θα καταφέρει να ταξιδέψει στην Ιταλία, αν και αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα.

Autocross 30Το Grand Finale, όπως το αποκαλούν, θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Maggiora Offroad Arena, η οποία και βρίσκεται έξω από το Μιλάνο, στην επαρχία Navarra. Οι Ιταλοί έχουν προετοιμάσει μια γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή το βράδυ, με την παρέλαση των συμμετεχόντων στους δρόμους της πόλης Maggiora.

Ο αριθμός των οδηγών που θα λάβουν μέρος στον αγώνα είναι εντυπωσιακός, αγγίζοντας τους 107 από 13 διαφορετικές χώρες. Σε αυτούς προσθέστε τους 74 της κατηγορίας Crosscar, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι δύο Έλληνες οδηγοί!

Βλέπετε, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Crosscar της FIA, που θα διοργανωθεί τη νέα χρονιά.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο στη λίστα συμμετοχών για την κατηγορία Crosscar συναντάμε μερικά από τα σπουδαιότερα του χώρου, όπως είναι ο Λετονός Reinis Nitiss, Πρωταθλητής Ευρώπης στο Rallycross και γνωστός μας από την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, ο οποίος θα λάβει μέρος με ένα K3 της Planet KartCross.

Εκτός από τον Κυπελλούχο Ελλάδας, Γιώργο Ζυμαρίδη, στην πίστα της Maggiora θα αναμετρηθούν επίσης ο Πρωταθλητής Ισπανίας το 2017, Ivan Pina Chinchilla, με Semog Bravo, ο επικεφαλής φέτος στον ίδιο θεσμό Javier Lucena Ortega επίσης με Semog, ο Γάλλος Πρωταθλητής Vincent Priat με K3, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Ιταλικού Πρωταθλήματος Marcello Gallo με Lifelive ΤN5 αλλά και ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Τσέχικου Πρωταθλήματος Petr Dolezal με Predator XC.

Με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο οι κατηγορίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Autocross όσο και η κατηγορία Crosscar, έχουν συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των οδηγών της Ευρώπης, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το Σαββατοκύριακο στην πίστα Off Road Arena της Maggiora θα πραγματοποιηθεί μια πραγματική γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, με έντονη την ελληνική παρουσία και χρώμα από EKO Racing Dirt Games.

Να σημειώσουμε ότι η ελληνική αποστολή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και η προσπάθεια των οδηγών θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV, με τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο να συνοδεύει την ελληνική αποστολή στην Ιταλία.

Τα EKO Racing Dirt Games για το 2019 τρέχουν με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τα υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Πηγή: Dirt Games

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο