Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςF4 Championship powered by Abarth - To φυτώριο της F1

F4 Championship powered by Abarth – To φυτώριο της F1

Τα πρωταθλήματα F4 powered by Abarth ολοκληρώθηκαν στην Ιταλία και στη Γερμανία, με τους Dennis Hauger και Theo Purchaire να κατακτούν τα αντίστοιχα τρόπαια.

Στην Ιταλία ο Νορβηγός οδηγός Hauger κέρδισε 12 αγώνες τερματίζοντας μπροστά από τον Βραζιλιάνο Gianluca Petecof, ενώ στη Γερμανία ο Γάλλος οδηγός Purchaire επικράτησε ανάμεσα σε 30 οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του Arthur Lecler, αδερφού του οδηγού της Ferrari στην Formula 1.

Ο ανταγωνισμός και στα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ σκληρός, ενώ κοινή συνισταμένη είναι η χρησιμοποίηση απ’ όλα τα μονοθέσια του κινητήρα 1.4 TJet της Abarth που εφοδιάζει και τα Abarth 595 και 695.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί ένα Turbo χαμηλής αδράνειας και αποδίδει 160 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Η αναλογία των 3,5κιλών/ίππο εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στα μονοθέσια προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα στους νεαρούς οδηγούς.

Η υψηλή απόδοση και αξιοπιστία του κινητήρα συνδυάζεται με το χαμηλό κόστος επιτρέποντας τη σχετικά προσιτή είσοδο των οδηγών στον κόσμο των αγώνων. Αυτή η λογική βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη φιλοσοφία του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, η οποία επέτρεψε σε ολόκληρες γενιές νέων να δοκιμάσουν την τύχη τους στους αγώνες.

Τα προηγούμενα χρόνια στα μονοθέσια της F4 με τους κινητήρες της Abarth αγωνίστηκαν διάσημοι οδηγοί, όπως ο Mick Schumacher, γιος του Michael Schumacher, ο ξάδερφος του, David Schumacher (γιος του Ralf Schumacher) και ο Enzo Fitipaldi, εγγονός του δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Emerson Fittipaldi.

Πηγή:

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο