Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΑπόψειςΤα Κατακάθια της Ασφάλτου.

Τα Κατακάθια της Ασφάλτου.

Κατεβαίνοντας την Εθνική στο ύψος της Αττικής Οδού πάντα η ροή της κίνησης επιβραδύνεται ή και ακινητοποιείται. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό?

Το συνειδητοποίησα σήμερα!

The Phantom Traffic Effect με απλά ελληνικά!

autoholix_lea_013Είναι κάτι συμπατριώτες μας που είναι πιο σημαντικοί από όλους εμάς τους υπολοίπους… Αυτοί είναι οι πιο έξυπνοι Ελληνάρες που έχουν καταλάβει ότι μπορούν να παρακάμπτουν την κίνηση που δημιουργείται από εμάς τους πιο χαζούς και αργούς οδηγούς  χρησιμοποιώντας την ΛΕΑ ώστε εκείνοι να βρεθούν πιο σύντομα στην δουλεία τους!

Βλέπετε σε εκείνο το σημείο της Ε.Ο εκείνοι-οι πιο έξυπνοι- που κινούνται στην ΛΕΑ μπαίνουν με «τσαμπουκά» μπροστά από τους χαζούς που κινούνται νόμιμα στην δεξιά λωρίδα- λίγο πριν η ΕΟ συναντήσει στην κάθοδο την κίνηση που έρχεται από την Αττική Οδό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι νόμιμοι οδηγοί είτε να ακινητοποιούνται, είτε  να εκτοπίζονται στην μεσαία λωρίδα-ενώ οι ακόμη πιο χαζοί που κινούνται στην μεσαία αναγκάζονται να εκτοπιστούν στην αριστερή, που κινούνται και οι υπόλοιποι χαζοί των δρόμων.

Το ίδιο συμβαίνει σε αρκετά ακομά σημεία, όπως είναι η Μεταμόρφωση, η Αχαρνών και άλλα σημεία στην κολαση που όλη την λέμε “Ποτάμι”…

Η ροή χιλιάδων αυτοκίνητων σταματά προκείμενου οι πιο έξυπνοι να πάνε στις δουλείες τους- αφού όπως καταλαβαίνετε  οι δουλειές τους είναι στα σίγουρα πιο σημαντικές από τις δικές μας.

Η Ανοχή θρέφει το Θηρίο της Αγένειας

autoholix_lea_010Σε αυτή την Ελλάδα που ανέχεται τα πάντα οι «έξυπνοι» έχουν καταλάβει ότι οι αγενείς προηγούνται παντού-και ας είναι στην πραγματικότητα πανάθλιοι μπαγλαμάδες..

Είναι η καλοντυμένη “κυρία” που θα σας πάρει την θέση στο Σουπερμάρκετ γιατί “δεν σας είδε” και ο χίπστερ “κύριος” που σας σπρώχνει σιγά-σιγά έξω από την ουρά στο ταχυδρομείο.

Μπορεί να είναι “σπουδαγμένοι” γιατροί δικηγόροι, ή επιχειρηματίες- και καθώς εδώ μιλάμε για σεβασμό και ευγένεια στον συνάνθρωπο που δεν διδάσκονται σε καμία σχολή- τα κατακάθια έχουν πολλά πρόσωπα χωρίς να φταίνε πάντα εκείνα, αφού έτσι τους έμαθαν οι γονείς τους .

Πρόκειται πάντα για τους ίδιους ανάγωγους μόνο που εδώ κρατούν τιμόνι -και που με κάθε τρόπο φροντίζουν να διδάσκουν και στα παιδάκια τους ότι κανείς άλλος δεν αξίζει όσο εκείνοι.

Μπορούν να μας αγνοούν-και μάλιστα χωρίς κόστος, αφού δεν υπάρχει απολύτως καμία τιμωρία, ενώ αν τολμήσουμε να τους κάνουμε παρατήρηση θα εισπράξουμε από πέντε ως δέκα φάσκελα…ανάλογα με το εάν κρατούν κινητό ή όχι!

Είναι σίγουρο ότι κάποια ημέρα και εκείνοι – ή οι συγγενείς αυτών των μπαγλαμάδων που συμπεριφέρονται με ασέβεια απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία- θα τρακάρουν ή θα τραυματιστούν- και φυσικά τότε θα αναθεματίζουν τα ασθενοφόρα που αργούν ή την αστυνομία που δεν «είναι πότε εκεί που την χρειάζεσαι».

Δυστυχώς όμως πράγματι η Τροχαία δεν είναι ποτέ εκεί που θα έπρεπε να είναι- γιατί εάν για παράδειγμα ήταν στο σημείο αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες θα έκοβε 100 κλήσεις το δεκάλεπτο (..και λίγες λέω), με τους τροχονόμους να απολαμβάνουν (σαν bonus) τις ηλίθιες δικαιολογίες που θα δίνουν οι θρασύδειλοι τενεκέδες που θεωρούν τον εαυτό τους πιο σημαντικό από τον διπλανό τους..

Το κυριότερο όμως είναι ότι τιμωρώντας με τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται από τον νόμο για την παράνομη χρήση της ΛΕΑ τα «κατακάθια της ασφάλτου», μοιραία κάποια στιγμή θα συμμορφωθούν -και έτσι κάποια ημέρα ίσως να υπήρχε ελπίδα..

«Κρατική Νεοφυής Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

autoholix_lea_012Θα περίμενα λοιπόν μπλόκα σε αυτό ή και άλλα σημεία ώστε να βεβαιώνονται οι παραβάσεις-και αν δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να επιβάλλει τον νόμο- θα ήθελα να δω κάμερες που θα παίρνουν φωτογραφίες αυτά τα φωτογενή σούργελα που κινούνται στην ΛΕΑ στέλνοντας τα “προστίματα” των 500€ ηλεκτρονικά κατευθείαν στην φορολογική τους δήλωση.

Ή άλλως η τεχνολογία στην υπηρεσία της… Εφορίας

Πράγματι: μετρήστε τα πεντακοσάρικα στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο. Η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος  θα γινόταν σε λιγότερο από ένα λεπτό-επιτρέποντας και την άμεση εξαφάνιση του ΕΝΦΙΑ!

Αν η Τροχαία τελικά δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια μας, ας μιλήσουν με την Εφορία που θα δει την “επιχειρηματική ευκαιρία” για να εισπράξει και άλλους φόρους!

Win-win που λέμε και στα Ελληνικά, αφού και για το κράτος δεν έχει κόστος- μόνο έσοδα θα φέρει, ενώ και εμείς ίσως αποκτήσουμε κάποτε πιο ασφαλείς δρόμους για τα παιδιά μας!

Στα σοβαρά…

Η οδήγηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ και βάζει σε κίνδυνο  συνανθρώπους μας που μπορεί να βρίσκονται σε ανάγκη.

Την περίοδο της πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, όλοι γίναμε μάρτυρες καταστάσεων όπου ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν ακινητοποιημένα στη ΛΕΑ πίσω από ΜΠΟΥΦΟΥΣ που προκειμένου να φτάσουν εκείνοι πιο γρήγορα στον προορισμό τους επέλεξαν κινηθούν στην ΛΕΑ χωρίς να σκέφτονται ότι –την ίδια στιγμή- εξαιτίας τους κάποιος-κάπου  έθαινε από την καθυστέρηση που προκαλούσαν.

Η τροχαία και η πολιτεία αδιαφορούν για το φαινόμενο- και έτσι όλοι όσοι βρίσκουμε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά επικίνδυνη πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε.

Έχω την ελπίδα ότι κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες που ανεβάzουμε κάποτε θα γίνοautoholix_lea_01υν“viral” (όπως δηλαδή λέγεται το ρεζίλεμα στις μέρες μας) και ίσως να τις δουν και τα κατακάθια…

Ίσως τότε νοιώσουν ντροπή, ενώ ίσως ακόμη καλύτερα φοβούμενοι ότι θα γίνουν τα «αστέρια της ημέρας» να σταματήσουν να αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο και να σταματήσουν.

Η  αντικοινωνικότητα είναι ένα τέρας που τρέφεται με την ανοχή μας-ας πάψουμε να ανεχόμαστε τα πάντα.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση…

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο