Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήVideo LibrayΤο σύστημα Infotainment στο νέο VW Golf (Video)

Το σύστημα Infotainment στο νέο VW Golf (Video)

Η Volkswagen προσφέρει πάντα αυτοκίνητα που λειτουργούν διαισθητικά. Το νέο Golf, ως αυτοκίνητο αναπτύσσει την πιο στενή σχέση με τον οδηγό από ποτέ. Ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου, το Innovision Cockpit, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου και περιλαμβάνει τα ψηφιακά όργανα ελέγχου (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών και το σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών.

Η συγχώνευση του Digital Cockpit με το σύστημα Infotainment δημιουργεί μια νέα, πλήρως ψηφιακή αρχιτεκτονική στον ίδιο οπτικό άξονα, με το Infotainment στο επίκεντρο του Innovision Cockpit του Golf.

Volkswagen Golf 1,5 TSi autoholix 1431Η αρχική οθόνη του Infotainment, στη λειτουργία της μοιάζει με οθόνη smartphone και στην έκδοση Discover Pro είναι παραμετροποιήσιμη. Ο οδηγός μπορεί να την διαμορφώσει σύμφωνα με το γούστο, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, ώστε σε αυτήν να εμφανίζονται οι λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Η αλλαγή από τη μία οθόνη στην άλλη μπορεί να γίνει είτε με την αφή είτε με ανέπαφο χειρισμό, με απλή κίνηση του χεριού μπροστά από την οθόνη.

Ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τα πάντα διαισθητικά. Ο έλεγχος της έντασης ήχου του Infotainment, γίνεται είτε με την αφή, επί της οθόνης, είτε με συρόμενο διακόπτη αφής (touchslider), αντί των παραδοσιακών διακοπτών, στην έκδοση Discover Pro.

Volkswagen Golf 1,5 TSi autoholix 1432Εκτός του Infotainment, με τον ίδιο συρόμενο διακόπτη αφής γίνεται ο έλεγχος του συστήματος πλοήγησης και του συστήματος κλιματισμού ενώ με συρόμενο διακόπτη αφής, στην κονσόλα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, ελέγχεται και η πανοραμική ηλιοροφή.

Η λέξη κλειδί στο χειρισμό του νέου Golf είναι η «εξατομίκευση». Οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις του οδηγού αποθηκεύονται απευθείας στο αυτοκίνητο ή προαιρετικά αποθηκεύονται στο cloud, γεγονός που σημαίνει ότι είναι και πάλι διαθέσιμες ακόμα και μετά την αλλαγή του οδηγού ή του οχήματος.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό του μοντέλου, συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμίσεις του Innovision Cockpit, η θέση των καθισμάτων, η θέση των εξωτερικών καθρεφτών και το σύστημα κλιματισμού, ο φωτισμός ambient και ο φωτισμός coming/leaving home.

Πηγή: Volkswagen

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο