Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςF1: Επίσημα Hungaroring μέχρι το 2027

F1: Επίσημα Hungaroring μέχρι το 2027

Το Ουγγρικό Grand Prix θα παραμείνει στο πρόγραμμα της F1 τουλάχιστον μέχρι το 2027.

Το Hungaroring είναι ο… αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων και λοιπών Ευρωπαίων, αφού συνδυάζει τόσο την F1 όσο και την Βουδαπέστη, που αποτελεί ιδανική πόλη για τουρισμό.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη το 1986 και από τότε είναι στο πρόγραμμα κάθε χρόνο. Το 2016 υπεγράφη συμφωνητικό για να παραμείνει η Ουγγαρία μέχρι το 2026 και πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως θα βρίσκεται στην F1 τουλάχιστον μέχρι το 2027, ενώ υπήρξε συμφωνία για μείωση του κόστους στα τέλη φιλοξενίας.

Ο CEO του Hungaroring Sport, Zsolt Gyulay, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: ” Έχουμε επαφή με την Liberty Media, για το πώς θα αντισταθμίσουμε το χαμένο κέρδος, επειδή δεν θα πέσει το κόστος της οργάνωσης, ακόμα και αν γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Κάναμε το καλύτερο δυνατό κατά την διάρκεια των συζητήσεων και είχαμε ως στόχο να επιτύχουμε μια καλή συμφωνία τόσο για την χώρα όσο και για τον αθλητισμό, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν μπορούμε να πούμε ακριβείς αριθμούς ακόμη. Επιπλέον, έχουμε επιτύχει επέκταση στο συμβόλαιο μας, οπότε τώρα ισχύει για το 2027 αντί για 2026. Τα δικαιώματα έχουν μειωθεί, οπότε εξοικονομήσαμε δισεκατομμύρια φιορίνια για το κράτος”.

Από την μεριά του, ο Ούγγρος Υπουργός καινοτομίας και τεχνολογίας, Laszlo Palkovics, ανέφερε ότι: ” Ανταλλάξαμε πολλά e-mail με τον CEO της F1, Chase Carey και του δώσαμε μερικές συμβουλές για το πώς να κάνει το κλειστό event πιο συναρπαστικό. Έλαβαν υπόψη μερικά από αυτά. Η επιλογή για να διοργανώσουμε δύο αγώνες, επίσης είχε πέσει στο τραπέζι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά ευτυχώς αφού η πανδημία βελτιώνεται και στις υπόλοιπες χώρες, η F1 ήθελε να αγωνιστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο