Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Bridgestone φέρνει την τεχνολογία ENLITEN

Η Bridgestone φέρνει την τεχνολογία ENLITEN

Η Bridgestone συνεργάστηκε με τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Volkswagen για να φέρει την πρωτοποριακή τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής ENLITEN, στο νέο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα του κατασκευαστή, το ID.3.

Bridgestone ENLITEN 00

Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία ENLITEN, η οποία επιτρέπει, στα ελαστικά να έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης, ενώ απαιτούν λιγότερα υλικά για την κατασκευή τους, εφαρμόζεται από την Bridgestone για πρώτη φορά στα ελαστικά Turanza Eco, ειδικά σχεδιασμένα για το ID.3.

Ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα με φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία ελαστικών

Το πολυαναμενόμενο ID.3, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας σε περισσότερους καθημερινούς οδηγούς, είναι το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen που κυκλοφόρησε στην αγορά.

VOLKSWAGEN ID.3___9

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ID.3, η Volkswagen αναζήτησε ένα ελαστικό που να προσφέρει υψηλό επίπεδο απόδοσης τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό, καλό φρενάρισμα, μεγάλη διάρκεια ζωής και, το σημαντικότερο, εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή η αντίσταση κύλισης μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη χρήση καυσίμου και, στην περίπτωση αυτή, στο εύρος λειτουργίας της μπαταρίας του ID.3.

Η Bridgestone ανταποκρίθηκε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις με ένα εξειδικευμένο ελαστικό Turanza με τεχνολογία ENLITEN. Η τεχνολογία ENLITEN είναι η νέα καινοτόμος τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής της Bridgestone που θέτει ένα νέο χαμηλότερο πρότυπο στη χρήση υλικών και την αντίσταση κύλισης, και προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη – ιδανικά για ένα όχημα που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Τα ελαστικά τεχνολογίας ENLITEN επιδεικνύουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης έως και 30 τοις εκατό σε σχέση με ένα κλασικό θερινό ελαστικό.

Αυτό συμβάλλει, σε ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα – διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί του ID.3 μπορούν να απολαύσουν στο μέγιστο το όχημά τους.

Επιπλέον, τα ελαστικά με την τεχνολογία ENLITEN επιτρέπουν περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου / μπαταρίας, μειώνοντας το βάρος τους έως και 20 τοις εκατό σε σχέση με τα αντίστοιχα, κλασικά θερινά ελαστικά της premium σειράς.

Αυτό ισοδυναμεί με έως και 2kg λιγότερων πρώτων υλών για την παραγωγή κάθε ελαστικού, ένα ακόμα περιβαλλοντικό όφελος τόσο στην αρχή της ζωής του προϊόντος, από πλευράς πρώτων υλών όσο και στο τέλος του κύκλου της ζωής του, κατά το τελικό στάδιο διαχείρισης και ανακύκλωσης του προϊόντος.

Επιπλέον, όλων αυτών, προστίθενται τα οφέλη της απόδοσης της τεχνολογίας ENLITEN. Ο συνδυασμός μεταξύ των μοναδικών υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τεχνολογίας ENLITEN και μιας νέας διαδικασίας μίξης, έχει βελτιώσει την απόδοση της σύνθεσης γόμας της τεχνολογίας κατά της φθοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση.

Αυτό, σε συνδυασμό με μια κοιλότητα και έναν 3D σχεδιασμό πέλματος, που μεγιστοποιούν την απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα και την αντίσταση στη φθορά, σημαίνει ότι η τεχνολογία ENLITEN βελτιώνει τον χειρισμό του οχήματος για να αυξήσει την απόλαυση της οδήγησης και στην περίπτωση του ID.3, να επιτύχει όλους τους στόχους απόδοσης της Volkswagen.

Προϊόν μίας μακρόχρονης συνεργασίας

Η μεγάλη ιστορία επιτυχίας μεταξύ των μακροχρόνιων συνεργατών Bridgestone και Volkswagen – η οποία περιλαμβάνει πέρυσι το σπάσιμο του ρεκόρ – γύρου ηλεκτρικού οχήματος στην πίστα του Nürburgring – απέφερε καρπούς, καθώς τα ελαστικά εξελίχθηκαν γρήγορα για να καλύψουν τις ανερχόμενες απαιτήσεις της Volkswagen.

Στα πρώτα στάδια εξέλιξης, η Bridgestone εφάρμοσε την πρωτοποριακή τεχνολογία «Εικονική Εξέλιξη Ελαστικών» για να προσδιορίσει ψηφιακά τις καλύτερες διαστάσεις ελαστικών για το ID.3. Εκτός από την επιτάχυνση της φάσης εξέλιξης ελαστικών, η Εικονική Εξέλιξη Ελαστικών προσφέρει επίσης σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, διασφαλίζοντας ότι τα ελαστικά δεν χρειάζεται να κατασκευάζονται με φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και των δοκιμών.

Τα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία ENLITEN εξοπλίζουν το ID.3 της Volkswagen στις διαστάσεις ζάντας 18, 19 και 20 ιντσών. Τα ελαστικά 19 και 20 ιντσών είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία B-Seal της Bridgestone, η οποία εξασφαλίζει προσωρινή μη απώλεια αέρα του πέλματος σε περίπτωση διάτρησης, επιτρέποντας στο όχημα να συνεχίσει να κινείται.

Βάσει εσωτερικών δεδομένων της Bridgestone που συγκρίνουν τα θερινά ελαστικά της premium σειράς της Bridgestone , χωρίς την τεχνολογία ENLITEN στην ίδια διάσταση ελαστικών (92Y 225 / 40R18 XL).

Πηγή: Bridgestone

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο