Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςHybrid Vehicles (HEV + mHEV)FIAT Panda HYBRID Δοκιμή / Test drive

FIAT Panda HYBRID Δοκιμή / Test drive

Ένοιωσα να με κοιτάζει με το επίμονο -και κάπως αλλήθωρο βλεμματάκι του που θυμίζει νεογέννητο κουτάβι.. Το FIAT Panda HYBRID σε πείσμα του Ελληνικού Ειδικού τύπου που το ήθελε να είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση (..το είχαμε συζητήσει τότε ΕΔΩ) όχι μόνο βρίσκεται ακόμη κοντά μας, αλλα ειδικά στην έκδοση Cross της δοκιμής μας δείχνει και όμορφο. Παράλληλα ενσωματώνοντας και την τεχνολογία Easy Hybrid της Fiat αναδύεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 000Η χρήση της υβριδικής τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Toyota στο Prius έχει πλέον αποδείξει την αξία και τα οφέλη της στην οικονομία καυσίμων- και έτσι έχει υιοθετηθεί πλέον από τους περισσότερους κατασκευαστές που στις γκάμες τους έχουν εντάξει υβριδικές λύσεις.

Με βάση αυτή την μάλλον πολύπλοκη-και βαριά λόγω μπαταριών – τεχνολογία οι κατασκευαστές κινήθηκαν προς τρεις κατευθύνσεις: κάποιοι παρουσίασαν παραλλαγές της τεχνολογίας της Toyota, HEV, κάποιοι παρουσίασαν ακόμη πιο βαριές και πολύπλοκες τεχνολογίες (BMW e-drive) PHEV, ενώ κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να παρουσιάσουν αρκετά πιο απλουστευμένες και ελαφριές τεχνολογίες που από την αρχή φάνηκε πως ταιριάζουν με τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 23Η τεχνολογία είναι γνωστή σαν mHEV, αλλά στα Ιταλικά προφέρεται «Easy Hybrid»!

Το ζητούμενο είναι να αποθηκευτεί η ενέργεια που παράγεται όταν το όχημα επιβραδύνει σε μια μπαταρία μετατρέποντας την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική – και όταν ζητηθεί το σύστημα να μπορέσει μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα να συμβάλει στην κίνηση του αυτοκινήτου βοηθώντας την οικονομία στα καύσιμα και την προστασία το περιβάλλοντος.

Το FIAT Panda HYBRID διαθέτει ένα τέτοιο απλουστευμένο σύστημα υβριδικής τεχνολογίας που πετυχαίνει να αποθηκεύει ένα μέρος από την ενέργεια που πάει χαμένη όταν επιβραδύνουμε και για αυτό επιβραβεύεται από την μαμά  Fiat με ένα σηματάκι που γράφει «Hybrid» στο πίσω μέρος.

Αμάξωμα/ Εξωτερική Εμφάνιση

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 18Με διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.686 x 1.662 x 1.635mm και βάρος μόλις 1,055 κιλά είναι ξεκάθαρο ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα συμπαγές αυτοκίνητο πόλης, όπως όλα τα Panda που γνωρίζουμε.

Το Fiat Panda Hybrid της δοκιμής δεν μοιάζει καθόλου με τα συνηθισμένα Panda που χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή τους βλέπουμε παντού γύρω μας, αλλά αποτελεί την έκδοση Cross η οποία με μερικές πολύ έξυπνες και γουστόζικες αλλαγές στο αμάξωμα- και φυσικά με το αυξημένο ύψος του αφήνει υποσχέσεις για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 21Ο εξωτερικός του σχεδιασμός παρόλο που είναι απλός και χωρίς περίεργες καμπύλες χάρη στα διπλά φωτιστικά σώματα και την κυψελοειδή ποδιά που κατεβαίνει χαμηλά προστατεύοντας τον προφυλακτήρα στις εκτός δρόμου διαδρομές, καταφέρνει να συνδυάσει το περιπετειώδη με τον αστικό χαρακτήρα.

Μπορεί να είναι αλλήθωρο το βλέμμα… αλλά σε κερδίζει!

Το μεγάλο ύψος από το έδαφος, οι προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και οι 15άρες αλουμινένιες ζάντες ί (175/65R15) μαζί με τις φαρδιές πλευρικές προστατευτικές λωρίδες που ενσωματώνουν την ένδειξη Cross κατατάσσουν αυτό το Fiat Panda στην δημοφιλή κατηγορία των μίνι SUV μαζί με αυτοκίνητα όπως το Suzuki Ignis – και έτσι κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον των περαστικών.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 32Αλλήθωρο μουτράκι ή όχι, μόνο οι Ιταλοί μπορούν να πάρουν ένα αυτοκίνητο 20ετίας και να το κάνουν να δείχνει μοντέρνο και ποθητό! Για αυτό οι γείτονες θα είναι Panda στην επικαιρότητα και θα οδηγούν τις εξελίξεις!

Έτσι το Fiat Panda Hybrid ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πόλης, έχοντας να ανταγωνιστεί μόνο το Suzuki IGNIS που είναι χτισμένο στην ίδια ιδέα…

Εσωτερικό/Χώροι

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 16Από την θέση του οδηγού δεν άργησα να το συμπαθήσω γιατί βρισκόμουν ψηλά και είχα μια εξαιρετική ορατότητα γύρω μου μέσα στην πόλη, ενώ το πλαστικό στολίδι που είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος και περικλείει το ταμπλό, μπορεί να μην είναι ποιοτικό, αλλα σου φτιάχνει την διάθεση!

Ο χώρος για τον οδηγό είναι άνετος, ενώ ο σχεδιασμός είναι λιτός και γεμάτος ουσία, χωρίς φλυαρίες, αφήνοντας χωρίς ίχνος ντροπής να φανεί η σχεδιαστική ηλικία του αυτοκινήτου.

Η ποιότητα κατασκευής στο ταμπλό είναι μάλλον στα όρια του μέτριου (-) με τα σκληρά πλαστικά να κυριαρχούν παντού, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν με πείραξε καθόλου γιατί δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που αναζητούσα σε ένα αυτοκίνητο πόλης-εργαλείο.

Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από “SEAQUAL YARN”, το οποίο είναι ένα ύφασμα που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά!

Να …χάρηκαν και οι οικολόγοι!

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 05Ο γνωστός πίνακας οργάνων παραμένει αμετάβλητος και είναι απλός και λειτουργικός έχοντας τις ενδείξεις για την ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα και φυσικά τις ενδείξεις θερμοκρασίας και μια ένδειξη με μια μπαταρία που ανάβει όταν το υβριδικό σύστημα αποθηκεύει ή συνεισφέρει ενέργεια κατά την κίνηση.

Μια ακόμη ένδειξη βρίσκεται στην πορτοκαλί οθόνη στο μέσον που μας δείχνει πόση ενέργεια έχουμε καταφέρει να αποθηκεύσουμε κατά την κίνηση μας.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 17Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το σύστημα αερισμού/ θέρμανσης με το A/C που είναι απλό στην εμφάνιση και την χρήση, αλλά ταυτόχρονα δυνατό και αποδοτικό.

Ο χώρος για τους πίσω επιβάτες χαρακτηρίζεται επίσης άνετος (για την κατηγορία) χάρη κυρίως στο μεγάλο ύψος της καμπίνας και θα φιλοξενήσει για αρκετή ώρα δύο ενήλικες ή τρία παιδιά που δεν έχουν μεγάλες απατήσεις για να χωρέσουν τα γόνατα τους .

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 0Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα στις 90ο κάνοντας εύκολη την είσοδο των επιβατών και την πρόσδεση των μικρών παιδιών στα ειδικά καθίσματα ασφαλείας.

Τα 215 λίτρα του χώρου αποσκευών μπορεί αρχικά να μην εντυπωσιάζουν σαν νούμερο όμως ο χώρος αποσκευών δεν μειώθηκε καθόλου από την μπαταρία του Easy Hybrid καθώς εκείνη έχει τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Κινητήρας/Μετάδοση

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 02Κάτω από το καπό του Fiat Panda Hybrid αναπνέει χωρίς πίεση (turbo) και άγχος ένας τρικύλινδρος χιλιάρης ατμοσφαιρικός κινητήρας που αποδίδει 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής.

Μην σας μπερδεύουν όμως τα νούμερα καθώς η τεχνολογία του κινητήρα είναι αρκετά προηγμένη και χάρη στον διαρκώς μεταβαλλόμενο χρονισμό καταφέρνει να έχει μια ιδιαιτέρα υψηλή συμπίεση που βοηθά στην οικονομία, ενώ είναι και ιδιαιτέρα ελαφρύς με βάρος μόλις 77 κιλών.

Η απόδοση δεν είναι υψηλή, όμως ο κινητήρας συμπληρώνεται από το σύστημα Easy Hybrid που διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας) που αντικαθιστά το γνωστό μας «δυναμό» και που συνδέεται με τον βενζινοκινητήρα μέσω ενός ενισχυμένου ιμάντα BSG (Belt-Driven Starter Generator , ή όπως λέμε εδώ στην χώρα μας «Σύστημα Εκκίνησης/Γεννήτριας με Ιμάντα»).

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 04Το 6αρι κιβώτιο που ακολουθεί έχει πυκνή διάταξη σχέσεων και με την βοήθεια του χαμηλού βάρους δεν αφήνει τον κινητήρα εκτεθειμένο στην καθημερινή αστική χρήση.

Το Fiat Panda Hybrid επιταχύνει μέχρι τα 100 χιλιόμετρα σε 14,7 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με φήμες φτάνει τα 155 χιλιόμετρα στο κοντέρ, αλλά προσωπικά δεν είχα την επιμονή να ξεπεράσω τα 140-150 χλμ. Ανεβαίνοντας στην εθνική για παράδειγμα είναι αδύνατον να ξεπεράσεις –ότι και να κάνεις τα 140 χλμ/…τόσο αργό είναι!

Το Fiat Panda Hybrid με την βοήθεια του Easy Hybrid καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,0 lt/100 km μέσα στην πόλη, ενώ ακόμη και αν το «κυνηγήσετε» δύσκολα θα δείτε πάνω από 7,0. lt/100 στον ανοιχτό δρόμο.

Πως λειτουργεί το Easy Hybrid

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 0000Όταν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά το Easy Hybrid φορτίζει την κανονική μπαταρία μολύβδου όπως ακριβώς συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όμως όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι λειτούργει σαν μια ισχυρή ηλεκτρογεννήτρια η οποία φορτίζει μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό η φόρτιση γίνεται μόνο όσο το αυτοκίνητο φρενάρει με ταχύτητα, ενώ υπάρχει και μια λειτουργία που κάνει την γεννήτρια να παράγει ακόμη περισσότερη ενέργεια όταν πατάμε το πετάλι του φρένου (πάντα με επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων). Αν βάλετε νεκρό απλά δεν συμβαίνει τίποτε… ωστόσο εάν κινείστε με ταχύτητα μικρότερη από 30χλμ/ω και νεκρό στο κιβώτιο τότε ο κινητήρας σβήνει προσφέροντας επιπλέον οικονομία και την δυνατότητα στην FIAT να «πουλήσει» αυτό το χαρακτηριστικό σαν μια τεχνολογία που λέγεται «e-sailing»

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 28Η ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης αντικαθιστά την μίζα φροντίζοντας για την αθόρυβη λειτουργιά του συστήματος εκκίνησης Start-GO, ενώ ο βασικός της ρόλος είναι να βοηθά τον τρικύλινδρο κινητήρα παρέχοντας «δωρεάν» ισχύ περίπου 7 ίππων στις ομαλές επιταχύνσεις από τις 1,500 έως τις 4.000 σ.α.λ..

Έτσι ενέργεια του φρεναρίσματος που θα πήγαινε χαμένη στο περιβάλλον σαν θερμότητα, αξιοποιείται και στην οικονομία μέσα στην πόλη! Το Easy Hybrid είναι τόσο απλό που επιβαρύνει το Panda μόνο με 17 επιπλέον κιλά – και έτσι δεν επηρεάζει καθόλου την δυναμική συμπεριφορά του αυτοκίνητου.

Στην πράξη η λειτουργία του Easy Hybrid γίνεται δύσκολα αισθητή στην επιτάχυνση, όμως κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα ότι όταν αφήνεις το γκάζι, το φρενάρισμα μετατρέπεται σε ρεύμα!

Όταν ο κινητήρας πιεστεί το σύστημα δεν συμμετέχει στην κίνηση καθώς ο ρυθμός περιστροφής του μοτέρ/γεννήτριας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τρικύλινδρο κινητήρα μέχρι τις 6,000 σαλ που εκείνος μπορεί να περιστρέφεται.

Επειδή το Fiat Panda Hybrid δεν έχει οθόνη με γραφική αναπαράσταση της λειτουργίας του υβριδικού του συστήματος είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις την παρουσία του.

Ίσως εδώ να χρειάζεται μια οθόνη με μια γραφική απεικόνιση που να σε βάζει μέσα στην λειτουργία του συστήματος και να νοιώθεις ότι οδηγάς ένα υβριδικό αυτοκίνητο.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 13Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα  mHEV’s η υβριδική έμπειρα δεν είναι απολαυστική (…για όσους γουστάρουν προστασία του περιβάλλοντος σε εισαγωγικά και τέτοια πράγματα), ενώ αυτό που μένει στα αλήθεια είναι μια διαρκής έλλειψη δύναμης από τον συνδυασμό των δύο κινητήρων..

Ναi… δυστυχώς δεν με έπεισε ούτε αυτό το mHEV… και ας λέγεται Easy Hybrid!

Τιμόνι/Φρένα

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 11Το Fiat Panda Hybrid είναι ευχάριστο στην καθημερινή χρήση με το μαλακό ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι -στην επιλογή “City”-και τον εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής των 4.5 μέτρων να διευκολύνουν την κίνηση σε στενούς δρόμους και στο παρκάρισμα.

Η θέση οδήγησης τύπου SUV –εκτός από πολύ καλή ορατότητα – χαρίζει και μια «king of the road» αίσθηση που δεν θα την βρείτε σε κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας!

Χάρη στο κοφτερό τιμόνι, μου έτυχε να παρκάρω σε μια θέση ενός στενού δρόμου της Αθήνας που νόμιζα ότι χωράει μόνο Smart, ενώ το γεγονός ότι οι προφυλακτήρες βρίσκονται ψηλά αφαιρούν και αρκετό από το άγχος του τι θα συμβεί εάν καταλάθος ακουμπήσεις το πίσω αυτοκίνητο.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 10Μέσα στην πόλη το παρκάρισμα γίνεται με την ευκολία που χαρίζει το τετράγωνο σχήμα του, το κοφτερό τιμόνι και φυσικά οι μικρές του διαστάσεις.

Ωστόσο όταν το αυτοκίνητο πέσει σε εγκάρσιες ανωμαλίες παρουσιάζονται αναπηδήσεις του πίσω άξονα και κινήσεις του αμαξώματος στον εγκάρσιο άξονα που κουράζει περισσότερο τους πίσω επιβάτες.

H κατανάλωση στο αστικό περιβαλλον με πολύ προσοχή μπορεί να πέσει και κάτω από τα 4,7 λίτρα/100 χλμ, όμως αν συνετίσετε κίνηση ή εάν δεν είστε προσεκτικός μπορεί να φτάσει και 5,5 λίτρα/100 χλμ.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 22Στον αυτοκινητόδρομο δυστυχώς δεν υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις και το Fiat Panda Hybrid λόγω του ψιλόλιγνου σχεδιασμού του επηρεάζεται εύκολα από τους πλάγιους ανέμους και τις ανωμαλίες στο οδόστρωμα.

Οι μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση της έκδοσης Cross, το ψηλό κέντρο βάρους και ο άκαμπτος πίσω άξονας δεν προδιαθέτουν τον οδηγό να ξεπεράσει τα 140 χλμ/ω ακόμη και όταν έχει την υπομονή να φτάσει αυτή την ταχύτητα.

Όταν είναι φορτωμένο με την οικογένεια, διαπιστώνεις ότι μετά τα 100 χλμ/ω η έλλειψη δύναμης και κυρίως ροπής είναι αισθητές- κάνοντας το γλυκό pandaκι μας εντελώς ακατάλληλο για οικογενειακές αποδράσεις.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 21Αυτό που ίσως είναι ευχάριστο στον αυτοκινητόδρομο είναι ότι ο κινητήρας- χάρη στην μακριά 6η που επιτρέπει στο Fiat Panda Hybrid κινείται με 120 χλμ και 2,200σαλ- παραμένωντας αθόρυβος και τότε το μόνο που ακούγεται μέσα στην καμπίνα να είναι ο θόρυβος από τον αέρα.

Η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και κυμαίνεται περίπου στα 7 λίτρα/ 100 χλμ όταν κινείστε με 140 χλμ/ω.

Στις Στροφές

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 19Όσο ο ρυθμός οδήγησης παραμένει στα πλαίσια της κατηγορίας, το Fiat Panda Hybrid παρά τις μαλακές και με μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις δεν παρουσιάζει αρχικά υποστροφικές τάσεις.

Ωστόσο ο πίσω άξονας σε συνδυασμό με τις μαλακές αναρτήσεις και το ψηλό κέντρο βάρους υποχρεώνουν το αμάξωμα σε έντονες κλίσεις που σύντομα θα σας κόψουν την όρεξη να κινηθείτε σε γρήγορους ρυθμούς, πριν νοιώσετε την πρόωρη υποστροφή..

Συνήθως ζορίζω τα αυτοκίνητα για να σας μεταφέρω την συμπεριφορά τους στα όρια, όμως με το Fiat Panda Hybrid δεν ένοιωσα την σιγουριά που θα ήθελα για να ανεβάσω αρκετά τον ρυθμό για να διαπιστώσω τι γίνεται μετά τα όρια της «καθώς πρέπει οδήγησης» οπότε δεν μπορώ να σας πω αν το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει διασκεδαστικό και να τοποθετηθεί με τα τέσσερα στην στροφή.

Σίγουρα όχι…

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 20Το πρόβλημα εντείνεται και από το χωρίς αίσθηση ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι που έχει υπερβολική υποβοήθηση και δεν επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει ακριβώς που κοιτάνε οι τροχοί του.

Έτσι στην προσπάθεια να καταλάβει ο οδηγός τι γίνεται με τους εμπρός τροχούς αρχίζει να «παίζει» με το τιμόνι στρίβοντας περισσότερο από ότι χρειάζεται –κάτι που αποσταθεροποιεί το αυτοκίνητο από πολύ νωρίς.

Ηρεμήστε φίλοι μου, αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που νοιώθει άνετα μόνο στην πόλη, ή μήπως όχι μόνο στην πόλη?

Εκτός δρόμου

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 01Το Fiat Panda Hybrid είναι ένα mini-SUV και έτσι δοκίμασα την τύχη μου εκτός δρόμου-και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Οδήγησα σε ένα βαρύ λασπωμένο ανηφορικό δρόμο έτσι ώστε να μπορώ να κινηθώ με όπισθεν όταν κολλήσω. Μόνο που δεν κόλλησα πουθενά!

Οδήγησα στον δρόμο που πάει από την Ραπεντώσσα στου υπέροχους καταρράκτες και φτάνει στην πλατεία της Σταμάτας σε ένα δρόμο γεμάτο από κοφτερές πέτρες και κομμάτια με μαρμαρένιο οδόστρωμα και θαύμασα την ευκολία με την οποία το μικρό αυτοκίνητο προχωρούσε με ευκολία πάνω από τα εμπόδια που συναντήσαμε.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 03Μπορεί να έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, όμως το μικρό βάρος, οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί των 15”και η ελκτική πρόσφυση που προσφέρουν τα στενά λάστιχα μπορούν να ντροπιάσουν πολλά light τετρακίνητα SUV.

Παράλληλα το μεγάλο ύψος και το στενό αμάξωμα επιτρέπει να περνά το αυτοκίνητο με ευκολία τα εμπόδια που θα συναντήσετε σε μια off road εκδρομή, ενώ με μια τετράδα χειμερινά λάστιχα είναι σίγουρο ότι θα κινείται με ευκολία σε χιονισμένους δρόμους.

Η ελκτική πρόσφυση, οι χώροι, οι συμμαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις και η δεδομένη αξιοπιστία του Fiat Panda Hybrid το κάνουν ιδανικό και για τα νησιά μας όπου οι δρόμοι είναι στενοί και συχνά χωμάτινοι.

Συμπέρασμα

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 100Ξεκίνησα να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο που στο μυαλό μου ήταν φτιαγμένο για να κινείται αξιόπιστα και οικονομικά στην πόλη και προσπάθησα να καταλάβω γιατί γράφει Hybrid στο πίσω μέρος του.

Το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία που προσφέρει ανάλογο χαρακτήρα σήμερα είναι το Suzuki Ignis το οποίο ταυτόχρονα έχει και ένα πιο ενδιαφέρον σύστημα Hybrid, αλλά είναι κάπως πιο ακριβό.

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 12Αυτές τις ημέρες όμως που γραφώ αυτές τις γραμμές οδηγώ ένα Hyundai i10 που με έχει πείσει ότι είναι το απόλυτο αυτοκίνητο της κατηγορίας και η διαφορά τιμής υπέρ του Panda που ξεκινά από τα 11.400 € (Αυτοκίνητο δοκιμής: 13.690 ευρώ) δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να με δελεάσει και να παρασυρθώ από την ιταλική γοητεία.

Οδηγώντας το Fiat Panda Hybrid στάθηκε αδύνατον να νοιώσω την λειτουργία του Easy Hybrid και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει τόσο κατά την πορεία όσο και σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα στην κατανάλωση, όμως γνώρισα τελικά το αυτοκίνητο που θα ήθελα να οδηγώ στις διακοπές μου στα Ελληνικά νησιά!

Fiat Panda Hybrid 1.0 70hp autoholix 14Το Fiat Panda Hybrid παρότι στην έκδοση Cross έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση, δεν έχει ούτε την οδική συμπεριφορά που θα σας εντυπωσιάσει, αλλά ούτε έχει τα χαρίσματα που υπόσχονται τα σήματα Hybrid.

Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που δείχνει και είναι SUV, ενώ στις διακοπές σας θα πάει όπου του ζητήσετε, ενώ είναι αποδεδειγμένα ένα απο τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και για αυτό καλύπτεται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ.και με αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν κάλυψη οδικής βοήθειας.

Αν είστε άνθρωπος των σπορ και ζείτε στο κέντρο της πόλης, ή σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί -και μπορείτε να συμβιβαστείτε με το τις ασθενικές επιδόσεις και τα μέτρια πλαστικά στο εσωτερικό, τότε το Fiat Panda Hybrid Cross θα σας χαρίσει αυτό που ζητάτε για πολλά-πολλά χρόνια!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Ο αδύναμος κινητήρας με τις ασθενικές επιδόσεις και το «διακριτικότατο» σύστημα Easy Hybrid
  • Η περιορισμένων δυνατοτήτων οδική συμπεριφορά στις στροφές και το ξεπερασμένο σχεδιαστικά εσωτερικό

Θα θυμάμαι

  • Τον όμορφο και διαχρονικό σχεδιασμό της έκδοσης Cross Και του άνετους χώρους
  • Τις δυνατότητες και την άνεση στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Φωτογραφίες

 

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο