Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤεχνολογίαΗ Honda Motor Europe λανσάρει νέο Premium Φίλτρο Καμπίνας κατά του ιού

Η Honda Motor Europe λανσάρει νέο Premium Φίλτρο Καμπίνας κατά του ιού

Η Honda προσφέρει τώρα ένα νέο premium φίλτρο καμπίνας που συγκρατεί αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα βλαβερών μικροβίων, αλλεργιογόνων ουσιών ακόμα και ιών οι οποίοι συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως μολύνσεις που σχετίζονται με τον ιό SARS CοV-2.

Το premium φίλτρο καμπίνας της Honda εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Freudenberg και διατίθεται ως γνήσιο ανταλλακτικό της Honda, εναλλακτικά, αντί του στάνταρ φίλτρου καμπίνας της μάρκας.

Το νέο φίλτρο αέρα παρέχει ενεργή προστασία, μειώνοντας δραστικά τη συγκέντρωση ιογενών αερολυμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας μοναδικής σχεδίασης πολλαπλών στρωμάτων που φιλτράρει, συγκρατεί και καταστρέφει επιβλαβή περιβαλλοντικά αέρια, ανόργανα και βιολογικά σωματίδια, αλλά και αερολύματα.

Πώς λειτουργεί το premium φίλτρο καμπίνας της Honda

Για να περιορίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσα στο αυτοκίνητο, γενικά συνιστάται η αύξηση της παροχής φρέσκου αέρα με σκοπό τη μείωση της συγκέντρωσης των αερολυμάτων.

Στο πρόγραμμα ανακυκλοφορίας αέρα (recirculation mode), η αφαίρεση ιών από τον αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του συστήματος φιλτραρίσματος και την ταχύτητα ανανέωσης του αέρα.

Τα δύο πρώτα στρώματα μικροϊνών του premium φίλτρου καμπίνας της Honda συγκρατούν τα πιο μικροσκοπικά αερολύματα, τη σκόνη και τη γύρη, ενώ ένα τρίτο στρώμα από ενεργό άνθρακα είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση επιβλαβών ρύπων όπως τα σωματίδια και τα όξινα αέρια.

Ένα καινοτόμο, τέταρτο βιολειτουργικό στρώμα επικαλυμμένο με δραστική ουσία από εκχυλίσματα φρούτων εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα ιογενή αερολύματα που έχουν παγιδευτεί και εμποδίζει την επιστροφή τους στο αέρα της καμπίνας. Αυτό έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα μετά από μία πλήρη σειρά δοκιμών σε συνεργασία με το Αυστριακό Ινστιτούτο Ερευνών OFI.

Οι κορωνοϊοί μεταδίδονται μέσω των σταγονιδίων που παράγονται κατά το φτάρνισμα, τον βήχα ή την αναπνοή όσων έχουν προσβληθεί από αυτούς, ενώ μπορούν να παραμείνουν μολυσματικοί πάνω στις επιφάνειες επί ώρες, ακόμα και ημέρες.

Οι μεταβολές του ανέμου και της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί να καταστήσουν αυτά τα σωματίδια εκ νέου αερογενή, οπότε και μπορούν να παγιδευτούν από το φίλτρο.

Τα στρώματα φιλτραρίσματος μικροσωματιδίων παρέχουν βελτιωμένη προστασία κατά της μετάδοσης του ιού συγκριτικά με τα στάνταρ φίλτρα. Αυτά, αποδεδειγμένα, συγκρατούν όχι μόνο σωματίδια (> 5 μm), αλλά και κρίσιμα ιογενή αερολύματα (πυρήνας σταγονιδίου πολύ μικρότερος των 5 μm).

Το νέο premium φίλτρο καμπίνας της Honda μπορεί να παγιδεύσει πάνω από το 90% των ιογενών αερολυμάτων. Επιπλέον, ένα καινοτόμο δεύτερο στάδιο εξουδετερώνει σχεδόν το 100% του συγκεντρωμένου ιικού φορτίου μέσω ενός βιολειτουργικού στρώματος εμποτισμένου με εκχυλίσματα φρούτων.

Ο ιός SARS-CoV-2 είναι απλά ο τελευταίος μιας οικογένειας ιών στην ιστορία της ανθρωπότητας που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. Σε επίπεδο μείωσης του κινδύνου μόλυνσης μέσα στο αυτοκίνητο, το προηγμένο premium φίλτρο καμπίνας της Honda προσφέρει μία από τις καλύτερες προστασίες που διατίθενται στην αγορά.

Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Honda μπορούν να προμηθεύσουν και να τοποθετήσουν το νέο φίλτρο, το οποίο διατίθεται για όλα τα νέα τελευταία μοντέλα Honda.

Πηγή: Honda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο