Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΜε το CUPRA Leon Competición θα αγωνιστούν στο WTCR 2021 οι Gené...

Με το CUPRA Leon Competición θα αγωνιστούν στο WTCR 2021 οι Gené και Azcona

Μετά από την σεζόν του 2020 που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού στην οποία η CUPRA διατήρησε το ανταγωνιστικό της πνεύμα τόσο στην πίστα όσο και μέσω εικονικών αγώνων, η μάρκα δεσμεύεται να ενισχύσει την παρουσία της στο World Touring Car Championship (WTCR) με δύο από τους οδηγούς της μάρκας και τέσσερα αγωνιστικά μοντέλα.

Οι οδηγοί Jordi Gené και Mikel Azcona, που συμμετέχουν στην ομάδα των πρεσβευτών της CUPRA Racing Tribe και στην ανάπτυξη των αγωνιστικών μοντέλων της μάρκας, θα αγωνιστούν στο 2021 WTCR ως μέλη της ομάδας Zengő Motorsport.

Η Ουγγρική ομάδα θα αγωνιστεί με τέσσερα αυτοκίνητα CUPRA Leon Competición, το νέο αγωνιστικό μοντέλο Τουρισμού της CUPRA, που απέδειξε τις δυνατότητές του στη σειρά αγώνων TCR του περασμένου έτους, κερδίζοντας το πρωτάθλημα TCR Ιταλίας και τον αγώνα WTCR MotorLand Aragón.

Η νικητήρια φόρμουλα

CUPRA LEON COMPETICIONΟ συνδυασμός εμπειρίας και νιάτων είναι η στρατηγική που επέλεξε η CUPRA για το 2021 WTCR. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε αγώνες αυτοκινήτων Τουρισμού, ο Jordi Gené επιστρέφει στον κορυφαίο Πρωτάθλημα TCR.

Ο Καταλανός οδηγός ήταν ήδη μέλος της ομάδας που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο των Κατασκευαστών τόσο το 2008 όσο και το 2009 ενώ το 2015 τερμάτισε ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων Τουρισμού: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω με την CUPRA και με έναν ικανό team mate όπως ο Mikel.

Έχω ασχοληθεί με την ανάπτυξη του CUPRA Leon Competición, οπότε γνωρίζω τι μπορεί να κάνει αυτό το μοντέλο. Θα είναι μια συναρπαστική σεζόν», δήλωσε ο Gené.

Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός οδηγός Mikel Azcona είχε μια επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα στο Πρωτάθλημα TCR, ενώ το 2020 ήταν ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες TCR.

Το 2018 κέρδισε το TCR Europe και στην πρώτη του σεζόν στο WTCR κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Vila Real και ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα στην έκτη θέση.

Πέρυσι, o Azcona εντάχθηκε στη Zengő Motorsport για να αγωνιστεί με το CUPRA Leon Competición για τη σεζόν 2020, κερδίζοντας τον τελικό αγώνα στη MotorLand Aragon και τερματίζοντας στην έβδομη θέση συνολικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να αγωνίζομαι για μια άλλη σεζόν με την CUPRA στο WTCR.

Μετά από δύο χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων αυτοκινήτων Τουρισμού με νίκες, ο στόχος μου φέτος είναι να αγωνιστώ για τον παγκόσμιο τίτλο.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι αγώνες δίπλα σε έναν έμπειρο οδηγό όπως ο Jordi θα είναι η καλύτερη φόρμουλα για να είσαι ανταγωνιστικός και να πετύχεις την καλύτερη απόδοση του CUPRA Leon Competición, ένα μοντέλο που ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πρωτάθλημα» δήλωσε ο Azcona.

Επιπλέον, ο νέος οδηγός θα συνδυάσει το Πρωτάθλημα WTCR με τη συμμετοχή του στο 2021 TCR Europe μαζί με τον Evgenii Leonov, ως μέρος της ρωσικής ομάδας Volcano Motorsport.

Μια συναρπαστική σεζόν

Οι οδηγοί της CUPRA έχουν οκτώ αγωνιστικά Σαββατοκύριακα μπροστά τους για να επιδείξουν τις οδηγικές τους ικανότητες στο WTCR, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην ιστορική πίστα Nürburgring της Γερμανίας στις αρχές Ιουνίου.

Το ημερολόγιο του 2021 περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νότια Κορέα, Κίνα και Μακάο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

CUPRA Leon Competición

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που αναπτύχθηκε για να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα TCR και στους αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο, είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων, ικανό να προσφέρει 340PS στις 6.800 σ.α.λ. και ροπή 410 Nm.

Συνδυασμένο με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό μοντέλο της CUPRA επιταχύνει από 0-100 km / h σε 4,5 δευτερόλεπτα και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 260 km / h.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το CUPRA Leon Competición συνδυάζει νέο αμάξωμα και γεωμετρία πλαισίου ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο, που μειώνει το βάρος, προσθέτει ακαμψία και επιτρέπει μεγαλύτερη εξατομίκευση για κάθε ομάδα και οδηγό.

Για να πετύχει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, η CUPRA στράφηκε στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης 3D Multi Jet Fusion της HP για να παράγει ελαφρύτερα εξαρτήματα που βελτιώνουν την κατανομή βάρους. Μερικά από αυτά είναι η μονάδα διακοπτών του τιμονιού, οι εισαγωγές αέρα και οι αεραγωγοί ψύξης.

Το CUPRA Leon Competición είναι η επιτομή του σύγχρονου χαρακτήρα της μάρκας CUPRA και του αγωνιστικού DNA.

Ακόμα και πριν από το αγωνιστικό του ντεμπούτο, αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο έχει ήδη θέσει νέα πρότυπα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς στα τέλη του 2019 έγινε το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο Τουρισμού που διατίθεται για προπαραγγελία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό μέσω των αγώνων εικονικής πραγματικότητας CUPRA Simracing series πέρυσι, με τους πρεσβευτές της CUPRA Marc ter Stegen, Mattias Ekström, Jordi Gené και Mikel Azcona.

Πηγή: Seat

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο