Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραMINI John Cooper Works -Νέα

MINI John Cooper Works -Νέα

Με το MINI John Cooper Works κάθε χιλιόμετρο γίνεται μία εμπειρία – όχι μόνο στην πίστα, αλλά και στο δρόμο. Μετά την τελευταία αναβάθμιση, η γοητεία του ανεβαίνει επίπεδο.

MINI John Cooper WorkΜε φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό, το MINI John Cooper Works είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Με νέο λειτουργικό σύστημα και ελκυστικά πακέτα εξοπλισμού, προσφέρει βελτιστοποιημένες επιλογές για εξατομικευμένη, ακραία διασκεδαστική οδήγηση.

Ο χαρακτήρας του MINI John Cooper Works, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με τις σπορ επιδόσεις, αποτυπώνεται στη νέα, αυθεντική και απέριττη σχεδιαστική γλώσσα της βρετανικής μάρκας. Στο εμπρός τμήμα, οι στρογγυλοί προβολείς LED και η εξαγωνική μάσκα με μία κόκκινη εγκάρσια μπάρα που τώρα εκτείνεται προς τα κάτω, είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν.

MINI John Cooper WorkΜεγαλύτερες εισαγωγές αέρα διασφαλίζουν βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας του κινητήρα και του συστήματος φρένων σε συνθήκες ακραίας σπορ οδήγησης. Τα ειδικά φινιστρίνια στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και την πίσω ποδιά, που τώρα περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό διαχύτη για βελτιστοποίηση της ροής του αέρα στο κάτω μέρους του αμαξώματος, έχουν επίσης επανασχεδιαστεί.

Η εκφραστική εμφάνιση αντικατοπτρίζει το συναρπαστικό ταπεραμέντο του MINI John Cooper Works. Πηγή ισχύος είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo, που βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works, και αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 kW/231 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm έχοντας κυβισμό 2.000 κ.εκ.

Αφού δοθεί το σήμα εκκίνησης, το MINI John Cooper Works με στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h μέσα σε 6,3 δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, η επιτάχυνση 0 – 100 km/h επιτυγχάνεται σε 6,1 δεύτερα μόλις.

MINI John Cooper WorkΈνα σπορ σύστημα εξαγωγής με δύο απολήξεις από ανοξείδωτο ατσάλι 85 mm επενδύει ηχητικά τους γρήγορους ελιγμούς στην πίστα με ένα απολαυστικό κρεσέντο. Αποτελεί τμήμα του στάνταρ εξοπλισμού, όπως και το σπορ σύστημα φρένων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την καταξιωμένη κατασκευάστρια εταιρεία φρένων Brembo.

Σταθερές κόκκινες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων με το λογότυπο John Cooper Works και εσωτερικά αεριζόμενοι δίσκοι στους εμπρός τροχούς προσφέρουν ισχυρή επιβράδυνση και εντυπωσιακές χρωματικές πινελιές πίσω από τις στάνταρ ζάντες αλουμινίου John Cooper Works 17”. Επίσης, διατίθενται προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 18” μεταξύ των οποίων οι νέες δίχρωμες John Cooper Works Circuit Spoke.

MINI John Cooper WorkΤο ειδικό, σπορ σετάρισμα ανάρτησης του MINI John Cooper Works συνεισφέρει στην ευέλικτη συμπεριφορά, που εντυπωσιάζει όχι μόνο στα γρήγορα εσάκια της πίστας αλλά και εντός πόλης.

H νέα προαιρετική έκδοση της Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης (Adaptive Suspension) εξοπλίζεται με αμορτισέρ τεχνολογίας Frequency-Selective Damper που διασφαλίζει μία βελτιστοποιημένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Μία πρόσθετη βαλβίδα εξομαλύνει τις ακραίες τιμές πίεσης μέσα στον αποσβεστήρα όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από μικροανωμαλίες, δημιουργώντας μία αρμονική οδηγική εμπειρία.

Η προσαρμογή της απόσβεσης πραγματοποιείται μέσα σε 50 – 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η άμεση επαφή με το δρόμο διατηρείται κατά τη διάρκεια της σπορ οδήγησης. Στο MINI John Cooper Works, το νέο σύστημα ανάρτησης Adaptive Suspension προσφέρει πάνω από 10% μεγαλύτερη απόσβεση σε σχέση με πριν.

MINI John Cooper WorkΤο Adaptive Suspension αποτελεί επίσης τμήμα του πακέτου John Cooper Works Trim, που προσφέρεται αντί του στάνταρ εξοπλισμού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες σε γυαλιστερό Piano Black, επένδυση Dinamica/Leather σε Carbon Black για τα σπορ καθίσματα John Cooper Works και ένα εξωτερικό φινίρισμα πολύ υψηλής ποιότητας.

Επίσης, προσφέρονται οι χρωματικές επιλογές Chili Red, Rebel Green, που διατίθενται αποκλειστικά για το MINI John Cooper Works, και τα νέα μεταλλικά χρώματα Island Blue και Rooftop Grey.

Οι ατομικές επιθυμίες στους τομείς της άνεσης, της συνδεσιμότητας και της υποστήριξης οδηγού εκπληρώνονται με ιδιαίτερα στοχευμένο τρόπο με τα νέα πακέτα εξοπλισμού. Αυτά περιλαμβάνουν νέες επιλογές όπως θερμαινόμενο τιμόνι, lane departure warning (προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας) στο Driving Assistant και τη λειτουργία e Stop & Go για το Active Cruise Control. To Park Distance Control (PDC) με αισθητήρες στο πίσω μέρος του οχήματος έχει προστεθεί στον στάνταρ εξοπλισμό του MINI John Cooper Works.

Το MINI John Cooper Works περιλαμβάνει επίσης ένα νέας σχεδίασης κεντρικό όργανο με οθόνη αφής 8,8” σε σχεδίαση black panel (στάνταρ), καθώς και νέο λειτουργικό σύστημα με γραφικές ενδείξεις που καθιστούν ακόμα πιο διαισθητική την επιλογή και τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των προγραμμάτων του ηχοσυστήματος, των συστημάτων πλοήγησης και επικοινωνίας και των apps. Για πρώτη φορά, Live Widgets διατίθενται για το σκοπό αυτό, τα οποία επιλέγονται μέσω μιας κίνησης (swiping) στην οθόνη αφής.

Επίσης νέο: δύο διαφορετικοί συνδυασμοί ενδείξεων στο κεντρικό όργανο και στην προαιρετική οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στην κολόνα του τιμονιού. Σε “Lounge” mode, οι επιφάνειες της οθόνης έχουν μπλε και τιρκουάζ αποχρώσεις ξεκούραστες στο μάτι.

Στο “Sport” mode το φόντο της οθόνης γίνεται κόκκινο και ανθρακί. Οι χρωματικοί συνδυασμοί των οθονών μπορούν να συνδεθούν με τα MINI Driving Modes που είναι στάνταρ στο MINI John Cooper Works.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ενεργοποιείται το SPORT driving mode, το χρώμα της οθόνης αλλάζει όπως και τα χαρακτηριστικά του γκαζιού και του συστήματος διεύθυνσης και, προαιρετικά, τα χαρακτηριστικά απόσβεσης και αλλαγών σχέσεων. Έτσι θα μπορείτε όχι μόνο να νιώθετε την υπέρτατη διασκεδαστική οδήγηση, αλλά και να την βλέπετε συγχρόνως.

Πηγή: Mini

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο