Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέο Opel Grandland - Παρουσίαση - Νέα

Νέο Opel Grandland – Παρουσίαση – Νέα

Opel Grandland Hybrid 42Η Opel αποκάλυψε σήμερα το νέο Grandland – κομψό και σπορ, με ‘διαισθητικά’ χειριστήρια και καινοτόμες τεχνολογίες. Με το αμιγώς ψηφιακό Pure Panel, το νέο μοντέλο προσφέρει μία εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία. Η ναυαρχίδα της Opel στην κατηγορία SUV περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, μέχρι πρότινος διαθέσιμα σε ανώτερες κατηγορίες.

Ιδιαίτερα το σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED® Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED. Η τεχνολογία που φέρει η ναυαρχίδα μεσαίας κατηγορίας, το Opel Insignia, κάνει ντεμπούτο στο κορυφαίο SUV της Γερμανικής μάρκας και θέτει νέα πρότυπα σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Το ίδιο ισχύει και για το Night Vision, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel. Το σύστημα ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100 m και προειδοποιεί τον οδηγό.

Το semi-adaptive Highway Integration Assist διατηρεί το Grandland στη μέση της λωρίδας έχοντας την κατάλληλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το νέο Grandland που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία, υιοθετεί το Opel Vizor, το νέο ‘πρόσωπο’ της μάρκας.

Η Opel συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το νέο Grandland. Οι αγοραστές των ισχυρών, πολύ αποδοτικών plugin hybrid εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρόσθιας κίνησης (FWD) και ηλεκτρικής τετρακίνησης (AWD).

Tεχνολογίες: Opel Vizor με IntelliLux LED® Pixel Light

Opel Grandland Hybrid 48Το κορυφαίο SUV της Opel διατηρεί τον ίδιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα από το 2017 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Τώρα, το Grandland υιοθετεί το μοναδικό ‘πρόσωπο’ της μάρκας, Opel Vizor.

Τολμηρό και ‘καθαρό’, το Vizor αναδεικνύει τη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου και ενσωματώνει αρμονικά τη μάσκα, το σήμα του κεραυνού (Opel Blitz) και κορυφαίες τεχνολογίες, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® Pixel, σε ένα ενιαίο οπτικό στοιχείο.

Η SUV ναυαρχίδα της Opel εφοδιάζεται τώρα με σύστημα adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Τα 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα, όπως στο Opel Insignia – πετυχαίνουν μια ομαλή προσαρμογή της δέσμης, ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και το περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

Τα στοιχεία LED κάθε προβολέα παρατάσσονται σε ένα σύστημα matrix τριών σειρών όπου οι λειτουργίες εναλλάσσονται συνεχώς:

  • Για τη μεσαία σκάλα, μια μακριά σειρά από pixels προσαρμόζει συνεχώς τη φωτεινή δέσμη σε κάθε στροφή.
  • Όταν το φως εναλλάσσεται με το σκοτάδι για παράδειγμα σε περιπτώσεις περιορισμένου φωτισμού του δρόμου, μια σειρά από προσεκτικά καθορισμένα, δυναμικά προσαρμοζόμενα pixels εξασφαλίζουν τη βέλτιστη εμβέλεια της δέσμης.
  • Η λειτουργία matrix ‘συσκοτίζει’ τις μεσαίες και πάνω σειρές με ακρίβεια και σε κλάσματα δευτερολέπτου σε περίπτωση επερχόμενης κυκλοφορίας. Οι άλλες περιοχές παραμένουν πλήρως φωτιζόμενες με τη μεγάλη σκάλα.

Opel Grandland Hybrid 47Τα φώτα ημέρας LED που είναι ενσωματωμένα σε κάθε προβολέα προσφέρουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση της Opel. Αυτοί οι πρωτοποριακοί προβολείς καθιστούν το νέο Grandland αναμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας του.

Μία ακόμα τεχνολογία του νέου Grandland που αυξάνει την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου, κυρίως στη νυχτερινή οδήγηση, σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους, είναι το Night Vision.

Η κάμερα υπερύθρων του συστήματος ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 m μπροστά από το Grandland στην κατεύθυνση του ταξιδιού, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από το περιβάλλον. Το Night Vision προειδοποιεί τον οδηγό και δείχνει τη θέση των πεζών, στην ψηφιακή οθόνη 12” του  Driver Info Centre.

Καθαρό, διαισθητικό, φουτουριστικό: Νέο Opel Pure Panel

Opel Grandland Hybrid 44Η διεπαφή του χρήστη είναι φουτουριστική και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα. Δύο μεγάλες οθόνες σε μία μονάδα αποτελούν το Opel Pure Panel.

Αυτός ο πλήρως ψηφιακός, οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων λειτουργεί διαισθητικά και καταργεί ένα μεγάλο αριθμό μπουτόν. Περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Οι δύο οθόνες καλωσορίζουν τους επιβάτες και δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Η κεντρική οθόνη αφής 10” είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώνεται στην οδήγηση,  χωρίς η προσοχή του να διασπάται από το δρόμο.

Highway Integration Assist: Adaptive cruise control με λειτουργία “Stop & Go”

Opel Grandland Hybrid 47Επίσης, νέο σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο είναι το σύστημα Highway Integration Assist. Χρησιμοποιώντας μία κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, συνδυάζει διάφορες λειτουργίες υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη.

Το adaptive cruise control διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σύμφωνα με την ταχύτητα που έχει οριστεί και σε συνδυασμό με τη λειτουργία active lane positioning, διατηρεί το Grandland και στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας.

Η ταχύτητα του Opel αυξάνεται ή μειώνεται αυτόματα ώστε να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα – χωρίς να υπερβαίνει την προκαθορισμένη ταχύτητα – ενώ μπορεί να φρενάρει μέχρι να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο, εάν χρειαστεί. Χάρη στο “Stop & Go”, το Grandland με Highway Integration Assist ξεκινά αυτόματα μετά από στάση.

Το νέο Opel Grandland διαθέτει πολυάριθμα ακόμα συστήματα υποστήριξης. Η πανοραμική κάμερα 360-μοιρών διευκολύνει τους ελιγμούς μέσω εμπρός και πίσω κάμερας. Η περιοχή μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο καθώς και μία πανοραμική κάτοψη προβάλλονται στην οθόνη του συστήματος infotainment.

Το automatic parking assistant αναγνωρίζει διαμήκεις και κάθετους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει αυτόματα το Grandland με τους κατάλληλους ελιγμούς.

Το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (blind spot warning system) αποτρέπει πιθανές συγκρούσεις όταν το όχημα στρίβει ή αλλάζει λωρίδες. Σε περίπτωση κινδύνου, ένα σύμβολο του οχήματος ανάβει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη.

Ο στάνταρ εξοπλισμός κάθε έκδοσης Grandland περιλαμβάνει αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection) και cruise control.

Κορυφαία επίπεδα άνεσης: Εργονομικά καθίσματα και infotainment υψηλών προδιαγραφών

Opel Grandland Hybrid 4Το νέο Opel Grandland πληροί τα υψηλότερα πρότυπα όχι μόνο με τα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και στον τομέα της άνεσης. Τα εργονομικά ενεργά καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό που είναι πιστοποιημένο από το “Aktion Gesunder Rücken e.V.” (καμπάνια για υγιή πλάτη) υποστηρίζουν την καλή στάση του σώματος πίσω από το τιμόνι.

Τα βραβευμένα καθίσματα είναι μοναδικά στην κατηγορία του Grandland και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ρύθμιση κλίσης μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή στήριξη.

Στη δερμάτινη εκδοχή τους προσφέρουν θέρμανση, ακόμα και εξαερισμό. Το επίπεδο άνεσης αναβαθμίζεται με το “Keyless Open & Start” και την πίσω πόρτα που ελέγχεται από αισθητήρα. Αυτή μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Πέρα από τη συνδεσιμότητα και την ψυχαγωγία που προσφέρουν, τα συστήματα infotainment είναι επίσης συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto.

Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του OpelConnect, το κορυφαίο Multimedia Navi Pro κάνει την οδήγηση ιδιαίτερα ξεκούραστη με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, online ενημερώσεις χαρτών και προνοητική πλοήγηση (predictive navigation).

Η ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης συμβατών κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Εμφάνιση που αποπνέει αυτοπεποίθηση: Με plugin hybrids και την απέριττη αισθητική της πυξίδας της μάρκας (Opel Compass)

Στις τεχνολογίες αιχμής και τα υψηλά επίπεδα άνεσης του νέου Grandland προστίθενται οι ισχυρές επιδόσεις και η απέριττη, τολμηρή σχεδίαση. Συνεχίζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις προσφέρουν τιμές επιτάχυνσης σπορ αυτοκινήτου, και οδήγηση μηδενικών ρύπων, χάρη στους ηλεκτροκινητήρες τους ή το μοτέρ και την αναγεννητική πέδηση.

Με την ευελιξία που παρέχει η ‘multi-energy’ πλατφόρμα, οι αγοραστές του Grandland μπορούν να επιλέξουν το σύστημα κίνησης που προτιμούν – από αποδοτικούς κινητήρες diesel και βενζίνης μέχρι εξηλεκτρισμένα plug-in hybrid σύνολα.

Opel Grandland Hybrid 41Η σχεδίαση υιοθετεί καθαρές γραμμές. Το Opel Vizor εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, ενώ η φιλοσοφία της πυξίδας αντανακλάται στο πίσω τμήμα. Το όνομα Grandland και το σήμα του κεραυνού της Opel βρίσκονται στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Άλλες σχεδιαστικές πινελιές δημιουργούν οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά πάνελ, που τώρα βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος καθώς και οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver. Το νέο Grandland διατίθεται επίσης με χαρακτηριστική δίχρωμη οροφή.

Η Opel θα ανακοινώσει τις τιμές και θα ξεκινήσει την παραγγελιοψηφία για τη νέα ναυαρχίδα της κατηγορίας SUV σε μερικές εβδομάδες. Οι παραδόσεις του νέου Grandland – “made in Germany” στο εργοστάσιο του Eisenach – θα αρχίσουν το φθινόπωρο.

Πηγή: Opel

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο