Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςRovanpera: "Ήταν ωραίο όταν ο Latvala μου είπε ότι ήθελε εγώ να...

Rovanpera: “Ήταν ωραίο όταν ο Latvala μου είπε ότι ήθελε εγώ να σπάσω το ρεκόρ του νεότερου νικητή”

Ο πρώην οδηγός των SEAT, Peugeot και Mitsubishi στο WRC, Harri Rovanpera μίλησε μετά την νίκη του 20χρονου γιου του, Kalle στο Ράλι Εσθονίας, οπού υπενθυμίζουμε ότι έσπασε ρεκόρ αφού έγινε ο νεότερος ηλικιακά νικητής σε ράλι.

Ο πατέρας, Harri Rovanpera με δάκρυα στα μάτια είδε τον γιο του, Kalle να βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με την Toyota στο Ράλι Εσθονίας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι σε ηλικία 18 ετών είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του WRC2.

O Rovanpera Sr ανέφερε ότι: “Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο. Δεν μπορώ να μιλήσω, επειδή κλαίω όλη την ώρα. Είναι υπέροχο μετά από τέσσερα άσχημα event, αλλά αυτή η νίκη ήρθε την σωστή στιγμή. Όλο το χρόνο πρέπει να σταματήσετε (σε events), που σας απογοητεύουν, αλλά τώρα όλα άλλαξαν και ελπίζω (αυτό να συνεχιστεί) μέχρι το τέλος της σεζόν”.

Ο Rovanperra έκανε εξαιρετική προσπάθεια στις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και εκεί πολλοί επισημαίνουν ότι κρίθηκε η νίκη, αφού περιγράφεται ως μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν, με τον Φιλανδό οδηγό να είναι δέκα δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον πλησιέστερο αντίπαλο του στις ειδικές διαδρομές, τον Ott Tanak.

Επίσης, ο Kalle Rovanpera υπογράμμισε ότι ήταν κάτι ξεχωριστό να σπάσει το ρεκόρ του νεότερου ηλικιακά οδηγού που κερδίζει ράλι στο WRC, αφού αυτό άνηκε στον επικεφαλή της Toyota, Jari-Matti Latvala, ο οποίος είχε νικήσει στο ράλι Σουηδίας με Ford το 2008 σε ηλικία 22 ετών.

Ο Kalle Rovanpera ανέφερε ότι: ” Η αίσθηση ήταν ωραία στο αυτοκίνητο και δεν ένιωσα μεγάλη πίεση, ήταν πολύ ήρεμα στο αυτοκίνητο, ήταν ευχάριστο. Σίγουρα όταν τερματίσαμε ήταν πραγματικά μια μεγάλη ανακούφιση και τελικά πήρα την νίκη και νιώθεις λίγο την πίεση να απελευθερώνεται, οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα ωραίο συναίσθημα. Είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ, όλα αυτά τα ρεκόρ. Αλλά φυσικά ήταν ωραίο όταν ο Jari-Matti (Latvala) ήρθε να μου πει ότι ήθελε εγώ να είμαι εκείνος που να του πάρω το ρεκόρ, οπότε σίγουρα αυτό σημαίνει κάτι για μένα”.

Όταν ρωτήθηκε αν ακόμη δακρύζει, απάντησε ότι: “Δεν νομίζω, νομίζω ότι ο μπαμπάς (Harri Rovanpera) έκανε αυτό αρκετά καλά”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο