Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαID. LIFE: Concept της Volkswagen για το ηλεκτρικό compact crossover

ID. LIFE: Concept της Volkswagen για το ηλεκτρικό compact crossover

Volkswagen ID.LIFE concept carΗ Volkswagen καθιστά την αειφόρο κινητικότητα του αύριο διαθέσιμη σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους, με τη στρατηγική ACCELERATE. Μέχρι το 2025, δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η μάρκα θα λανσάρει ένα μοντέλο ID. στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Θα κοστίζει μεταξύ 20.000 και 25.000 €.

Το concept ID. LIFE, το οποίο παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA 2021) αυτές τις μέρες, δίνει μία σαφή εντύπωση για το πώς θα είναι ένα τέτοιο όχημα. Το αμιγώς ηλεκτρικό compact crossover ενσωματώνει αειφορία, ψηφιακή τεχνολογία, μοντέρνο και διαχρονικό design και καινοτόμο εσωτερικό.

Volkswagen ID.LIFE concept carTo στυλ έχει διατηρηθεί εσκεμμένα minimal, με το ID. LIFE να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως φουτουριστική πρόταση για την αστική κινητικότητα.

Το ID. LIFE απευθύνεται σε ένα νεανικό κοινό. Η πρόσβαση στο όχημα παρέχεται μέσω κάμερας σε συνδυασμό με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Στο design του λάμπουν δια της απουσίας τους περιττά στοιχεία και μη αειφόρα υλικά. Μια αφαιρούμενη οροφή από ύφασμα προσδίδει cabrio υπόσταση στο όχημα, μειώνοντας παράλληλα το βάρος.

Volkswagen ID.LIFE concept carΟ εκφραστικός σχεδιασμός, η άνετη πρόσβαση, η υπερυψωμένη θέση καθισμάτων και το εξαιρετικά μεταβλητό εσωτερικό κάνουν το ID. LIFE το ιδανικό όχημα για την αστική κινητικότητα του μέλλοντος.

Με τις συμπαγείς διαστάσεις του, την εξαιρετική ορατότητα σε όλες τις κατευθύνσεις, απόσταση από το έδαφος 190 χιλιοστών και γωνίες προσέγγισης – αναχώρησης 26° και 37° αντίστοιχα, το ID. LIFE είναι επίσης καλά εξοπλισμένο για οδηγική απόλαυση εκτός δρόμου.

Ο αειφόρος χαρακτήρας του ID. LIFE αντανακλάται έντονα στην επιλογή υλικών και βαφών. Το ύφασμα για την οροφή και το μπροστινό καπό είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET ενώ από ανακυκλώσιμα υλικά είναι και τα ελαστικά του ID. LIFE.

Volkswagen ID.LIFE concept carΤο εσωτερικό συνδυάζει πιστοποιημένο οικολογικό ξύλο για το ταμπλό και τα πίσω καθίσματα περιβάλλει φιλικό στο περιβάλλον υλικό ArtVelours Eco. Ανακυκλωμένα ροκανίδια ξύλου με ένα σκληρυντικό με βιολογική βάση χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό φινίρισμα, προσθέτοντας ευχάριστη αφή και χρώμα.

Κάμερες και οθόνες αντικαθιστούν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τον εσωτερικό καθρέφτη. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω επιφάνειας αφής στο εξαγωνικό τιμόνι με ανοιχτό το πάνω τμήμα.

Η ενσωμάτωση ενός smartphone δίνει στον οδηγό τον βολικό έλεγχο των λειτουργιών πλοήγησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, καθώς και την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του οχήματος στο διαδίκτυο. Τα smartphones φορτίζονται επαγωγικά στις ειδικές θήκες των θυρών.

Volkswagen ID.LIFE concept carΣε ελάχιστο χρόνο, το εσωτερικό του μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογράφο ή σαλόνι παιχνιδιών. Διαθέτει μια κονσόλα videogames και ένα προβολέα, ενώ μια οθόνη προβολής εκτείνεται από το ταμπλό.

Οι πλάτες των μπροστινών καθισμάτων διπλώνονται προς τα εμπρός για να χρησιμεύσουν ως στηρίγματα ποδιών για τους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να νιώσουν άνετα στο πίσω κάθισμα, το οποίο μετακινείται σε ανακλινόμενη θέση.

Οι πλάτες του μπροστινού και του πίσω καθίσματος μπορούν να διπλώσουν πλήρως, δημιουργώντας μία άνετη επιφάνεια, ιδανική να απολαύσουν οι επιβάτες τα αστέρια με την οροφή ανοικτή.

Volkswagen ID.LIFE concept carΤο ID. LIFE βασίζεται σε μια παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen, που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Για πρώτη φορά ένα όχημα με βάση την MEB έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 172 kW (234 PS). Το ID. LIFE επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 57 kWh επιτρέπει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

Πηγή: Volkswagen

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο