Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραSKODA ENYAQ COUPÉ iV: η ηλεκτροκίνηση στο πιο κομψό της

SKODA ENYAQ COUPÉ iV: η ηλεκτροκίνηση στο πιο κομψό της

H SKODA AUTO θα αποκαλύψει στο προσεχές μέλλον μία νέα, κουπέ έκδοση για το πολύ επιτυχημένο ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 70.000 παραγγελίες πανευρωπαϊκά. Το – ακόμη καμουφλαρισμένο – SKODA ENYAQ COUPÉ iV διαφοροποιείται από ένα κομψό, κεκλιμένο πίσω μέρος.

SKODA_ENYAQ_COUPE_iV_covered_____8Ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι μόλις 0,247, ακόμα χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του ENYAQ iV – που με τιμή 0,257 ήταν ήδη εξαιρετικός – καθιστώντας το ENYAQ COUPÉ iV ενεργειακά πιο αποδοτικό, με αυτονομία που ξεπερνά τα 535 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας και τριών εκδόσεων ισχύος με κίνηση πίσω ή τετρακίνηση.

Όπως και στο ENYAQ iV, τα κλασσικά επίπεδα επένδυσης για το εσωτερικό έχουν αντικατασταθεί με τις Design Selections. Τυπικά για SKODA, το ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει πολύ ευρύχωρο εσωτερικό ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 570 λίτρα.

SKODA_ENYAQ_COUPE_iV_covered_____3Το SKODA ENYAQ iV, το πρώτο μοντέλο της μάρκας βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του Volkswagen Group, αποδείχθηκε εξ αρχής πολύ δημοφιλές. Η ζήτηση ξεπερνά την παραγωγική ικανότητα στο κύριο εργοστάσιό της SKODA στη Mladá Boleslav, το μοναδικό εργοστάσιο στην Ευρώπη εκτός Γερμανίας, όπου παράγεται ένα μοντέλο βασισμένο στην MEB.

Το νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, μέρος του βασικού εξοπλισμού, η οποία κλίνει απαλά προς τα πίσω από την κολόνα Β. Σε μήκος 4.653 χιλ. και ύψος 1.617 χιλ., το κουπέ είναι τέσσερα χιλιοστά μακρύτερο από το ENYAQ iV και ένα χιλιοστό ψηλότερο.

SKODA_ENYAQ_COUPE_iV_covered_____5Στα 1.879 χιλ. και 2.765 χιλ. αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο και των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών 570 λίτρων του κουπέ είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 λίτρα του SUV. Μεγάλες ζάντες αλουμινίου διαστάσεων 19 έως 21 ίντσες τονίζουν την ισχυρή εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED ενώ οι Full-LED Matrix προβολείς είναι προαιρετικοί. Τα πίσω φώτα είναι επίσης LED, με επιλογή Full-LED προαιρετικά. Το Crystal Face, όπου συνολικά 131 LED φωτίζουν τις κάθετες ράβδους και την οριζόντια γραμμή της εντυπωσιακής μάσκας SKODA στο μπροστινό μέρος, είναι άλλη μια επιλογή για το ENYAQ COUPÉ iV.

SKODA_ENYAQ_COUPE_iV_covered_____2Η SKODA προσφέρει καινοτόμες Design Selections για το εσωτερικό του ENYAQ COUPÉ iV, εμπνευσμένες από μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης. Κυριαρχεί η φιλοσοφία της αειφορίας παντού, με τη δερμάτινη επένδυση σε χρώμα κονιάκ των καθισμάτων στην “ecoSuite” Selection, να έχει τύχει κατεργασίας μέσω φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας με εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, χωρίς τη χρήση χημικών.

Η κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών μπορεί να εξατομικευτεί και παρέχει πρόσβαση στο σύστημα infotainment καθώς και σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Σε οθόνη 5,3 ιντσών, το Digital Cockpit ενημερώνει τον οδηγό για τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, πλοήγηση και ενεργά συστήματα υποβοήθησης. Η προαιρετική head-up οθόνη προβάλλει πρόσθετες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας και επαυξημένη πραγματικότητα.

SKODA_ENYAQ_COUPE_iV_covered_____9Η SKODA θα προσφέρει το ENYAQ COUPÉ iV σε δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Το ENYAQ COUPÉ iV 60 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh (58 kWh net). Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 132 kW (180 PS) και κινεί τους πίσω τροχούς. Το ENYAQ COUPÉ iV 80 έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 150 kW (204 PS).

Όταν είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 82 kWh (77 kWh net) και χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,247, αυτή η έκδοση μπορεί να καλύψει περισσότερα από 535 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

SKODA_ENYAQ_COUPE_iV_covered_____10Το ENYAQ COUPÉ iV 80x είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζοντας τετρακίνηση. Μαζί, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 195 kW (265 PS).

Χρησιμοποιώντας φορτιστή τοίχου εναλλασσόμενου ρεύματος έως 11 kW – π.χ. ένας φορτιστής SKODA iV – το ολοκαίνουργιο κουπέ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε έξι έως οκτώ ώρες. Το ENYAQ COUPÉ iV μπορεί επίσης να φορτιστεί σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, με ισχύ έως 125 kW.

Το SKODA ENYAQ COUPÉ iV θα αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα ενώ θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2022.

Πηγή: Skoda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο