Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραH Ford επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της με νέα επένδυση ύψους €272 εκατ.

H Ford επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της με νέα επένδυση ύψους €272 εκατ.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για πλήρη εξηλεκτρισμό της Ευρωπαϊκής γκάμας της, η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 272 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης του Halewood με σκοπό το μετασχηματισμό του σε μονάδα παραγωγής ηλεκτροκινητήρων για μελλοντικά, αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα Ford που θα πωλούνται στην Ευρώπη.

Ford to Invest £230 Million to Transform Halewood Operations inΗ παραγωγή κινητήριων μονάδων στο Halewood αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2024. Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου προγραμματίζεται να είναι γύρω στις 250.000 μονάδες. Η επένδυση – η οποία έχει και περιλαμβάνει την υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης μέσω του Automotive Transformation Fund – θα βοηθήσει στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας της Ford στο Halewood.

Κινητήριες μονάδες οδηγούν το Halewood στο μέλλον

Κινητήρια μονάδα είναι το πλήρως, αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που αντικαθιστά τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης (κιβώτιο) ενός συμβατικού βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου οχήματος.

Το εργοστάσιο παραγωγής κιβωτίων της Ford στο Halewood επιλέχθηκε για να προμηθεύει τις κινητήριες μονάδες δεδομένης μιας εξαιρετικής παράδοσης στην ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα και την υψηλή εξειδίκευση και δέσμευση των εργαζομένων του.

Το Halewood κατασκευάζει σήμερα συστήματα μετάδοσης για αρκετά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα Ford και εξάγει το 100% της παραγωγής του. Πριν επανέλθει στην πλήρη ιδιοκτησία της Ford νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Halewood είχε αποτελέσει τμήμα της Getrag Ford Transmissions, της κοινοπραξίας παραγωγής κιβωτίων, με συνιδιοκτησία της Ford και της Magna, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η Ford είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Μ. Βρετανίας, εξάγοντας κινητήρες και κιβώτια από τις εγκαταστάσεις της σε περισσότερες από 15 χώρες σε 6 ηπείρους, με τις διεθνείς πωλήσεις να αποφέρουν περίπου  2,96 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πλήρης εξηλεκτρισμός της Ford στην Ευρώπη

Η νέα είδηση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από σημαντικές φετινές ανακοινώσεις της Ford Ευρώπης με θέμα τον εξηλεκτρισμό.

Στην αιχμή του δόρατος για τη μετάβαση της Ford σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον βρίσκεται μία νέα επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία (Γερμανία), ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη και έδρα της Ford Ευρώπης.

Η επένδυση θα μετασχηματίσει τις τρέχουσες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων στο  Ford Cologne Electrification Center για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, της πρώτης εγκατάστασης του είδους της Ford στην Ευρώπη. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα μεγάλου όγκου που θα κατασκευάσει η Ford στην Ευρώπη θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της Κολωνίας το 2023.

Η Ford επίσης ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι εκτός από την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit από το 2022, η Ford Otosan – η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – θα κατασκευάζει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του Transit Custom από το 2023 στο εργοστάσιό της στο Kocaeli. Ένα νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από τη μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, θα συμπεριλάβει επίσης μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από το 2024.

Πηγή: Ford

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο