Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Kia ξεκινά την ευρωπαϊκή παραγωγή του ολοκαίνουργιου Sportage

Η Kia ξεκινά την ευρωπαϊκή παραγωγή του ολοκαίνουργιου Sportage

Η παραγωγή του ολοκαίνουργιου Kia Sportage ξεκίνησε επίσημα στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Η πέμπτη γενιά Sportage είναι η πιο πρόσφατη από μια μεγάλη σειρά μοντέλων Sportage που κατασκευάζονται από την Kia Σλοβακίας από το 2006.

Kia SportageΣε αυτό το διάστημα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια μονάδες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της ζήτησης Sportage από πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Και τώρα, για πρώτη φορά στην πλούσια 28χρονη ιστορία του, μια  ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και βελτιστοποιηθεί ειδικά για τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις. Βασισμένο σε μια νέα αρχιτεκτονική, το Sportage συνδυάζει μια κομψή αλλά μυώδη και μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση με ένα προηγμένο premium εσωτερικό που διαθέτει μια ευρεία ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη και φιλοξενεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Τα υπερσύγχρονα υβριδικά συστήματα κίνησης ενισχύουν περαιτέρω τις δυνατότητες του Sportage, συμβάλλοντας στη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων και στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου.

Ένα προηγμένο υβριδικό μοντέλο (HEV) αντιπροσωπεύει μια άλλη πρωτιά για το Sportage που συνοδεύεται και απο ένα υβριδικό σύστημα (MHEV) και μια νέα επιλογή plug-in-hybrid (PHEV).

Το PHEV δίνει προτεραιότητα στην οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές από το σπίτι στη δουλειά ή για καθημερινές ανάγκες αγορών. Οι πιο πρόσφατοι κινητήρες καθαρής εσωτερικής καύσης βενζίνης και ντίζελ (ICE) διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης, μετάδοσης και ισχύος.

Επιδεικνύοντας την προηγμένη ευελιξία και δυναμική του εργοστασίου της Kia Slovakia, εκτός από τα στάνταρ νέα μοντέλα Sportage με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, στη Σλοβακία θα παράγονται επίσης τετρακίνητες εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών καθώς και η συναρπαστική έκδοση GT-Line.

«Η έναρξη της παραγωγής για το ολοκαίνουργιο Sportage πέμπτης γενιάς στο εργοστάσιό μας στη Σλοβακία είναι άλλη μια σημαντική στιγμή-ορόσημο για εμάς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  και επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής», σχολίασε ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe.

Το εργοστάσιο παραγωγής της Σλοβακίας παρήγαγε τρεις γενιές του SUV Sportage, ξεκινώντας με το μοντέλο δεύτερης γενιάς το 2006. Από τότε, έχουν παραχθεί στη Σλοβακία περίπου δύο εκατομμύρια  Sportage, με 104.500 μοντέλα δεύτερης γενιάς και 797.500 μοντέλα τρίτης γενιάς και πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες του απερχόμενου μοντέλου, το οποίο μπήκε στην παραγωγή στα τέλη του 2015. Νωρίτερα φέτος, το 4εκατομμυριοστό αυτοκίνητο Kia κατασκευάστηκε στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στη Σλοβακία το 2006.

Πηγή: Kia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο