Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΆνεση και Θαλπωρή το Χειμώνα από την Opel

Άνεση και Θαλπωρή το Χειμώνα από την Opel

Η κρύα εποχή του χρόνου είναι προ των πυλών. Αυτό σημαίνει ξεπάγωμα των παραθύρων και θέρμανση της καμπίνας πριν την πρωινή αναχώρηση. Κανένα πρόβλημα για τους οδηγούς Opel.

Opel Mokka-eΕπειδή όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα, από τη ναυαρχίδα Insignia μέχρι το νέο Astra, και από τα Grandland και Crossland μέχρι τα ηλεκτρικά Mokka-e, Corsa-e, Combo-e Life και Zafira-e Life, γίνονται πηγή ζεστασιάς το χειμώνα. Πολυάριθμες τεχνολογίες και επιλογές εξοπλισμού εξασφαλίζουν ευχάριστες θερμοκρασίες για τον οδηγό και τους επιβάτες από την πρώτη στιγμή.

Το κρύο δεν έχει θέση μέσα στο αυτοκίνητο. Τα εργονομικά ενεργά καθίσματα με πιστοποίηση AGR, τα οποία μπορούν να προσαρμόζονται και να θερμαίνονται με πολλούς τρόπους, σε συνδυασμό με τη θέρμανση του τιμονιού και της περιοχής των ποδιών, εξασφαλίζουν άνετα και ασφαλή ταξίδια παντού και πάντα.

Ανάλογα με το μοντέλο, το θερμαινόμενο παρμπρίζ προσφέρει καθαρή ορατότητα σε συνθήκες παγετού και η αντλία θερμότητας στα ηλεκτρικά μοντέλα Opel παρέχει αποδοτική θέρμανση. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να προ-θερμαίνονται εύκολα και εξ’ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής myOpel.

Πιστοποίηση AGR: Κορυφαία καθίσματα με λειτουργία μασάζ, θέρμανση και εξαερισμό

Τα καθίσματα είναι καθοριστικής σημασίας για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι. Αποτελούν το σημείο σύνδεσης μεταξύ οδηγού/επιβάτη και οχήματος. Η Opel ανέκαθεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη των καθισμάτων. Τα καλύτερα στην κατηγορία καθίσματα με πιστοποίηση AGR αποτελούν πλέον παράδοση στην Opel, και διατίθεται με πολλά μοντέλα και εκδόσεις.

Opel-06-514936-Mokka-eΓια παράδειγμα, τα εργονομικά καθίσματα που εξελίχθηκαν από την ίδια την εταιρία, καθώς και τα καθίσματα με πιστοποίηση “Aktion Gesunder Rücken e.V.” υπόσχονται άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, όχι μόνο για τις ναυαρχίδες της Opel – Insignia και Grandland – αλλά και για το Crossland, και το νέο Astra.

Οι ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης, από το μήκος, το ύψος, την κλίση, τη στήριξη μηρού και τα μαξιλάρια, μέχρι την ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή υποστήριξη, εξασφαλίζουν μία υγιή στάση σώματος για όλους τους σωματότυπους. Στο νέο Astra, τα εμπρός καθίσματα έχουν τοποθετηθεί 12 χιλιοστά χαμηλότερα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, κάτι το οποίο επιτείνει τη σπορ εμπειρία οδήγησης.

Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να επιλέγουν προαιρετικά πιο σκληρά “Sport” ή ελαφρώς πιο μαλακά “Comfort” καθίσματα. Τα εμπρός καθίσματα και τα πίσω πλαϊνά καθίσματα μπορούν επίσης να θερμαίνονται (ανάλογα με την έκδοση). Στη δερμάτινη έκδοση Nappa, το κάθισμα του οδηγού προσφέρει εξαερισμό και λειτουργία μασάζ.

Opel Insignia 0330 Η επιτομή του στυλ και της εργονομίας είναι το σπορ κάθισμα επιδόσεων GSi για το Insignia GSi (κατανάλωση καυσίμου Opel Insignia GSi με 2.0 Direct Injection Turbo και 169 kW/230 hp σύμφωνα με το πρότυπο WLTP1: μικτός κύκλος 8,8-7,9 l/100 km, 200-179 g/km CO2). Το ενσωματωμένο κάθισμα που είναι δοκιμασμένο από τον φορέα AGR, συνδυάζει εξαιρετική πλευρική στήριξη με τα καλύτερα χαρακτηριστικά άνεσης από το Insignia.

Opel-Insignia-GSi-5108645Έχει εξαερισμό, θέρμανση πολλαπλών σταδίων, λειτουργία μασάζ (κάθισμα οδηγού) και προσαρμοζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια. Στην πιο σπορ έκδοση Insignia, υπάρχει επίσης υπερυψωμένη πλάτη με ενσωματωμένο προσκέφαλο.

Το κάθισμα μπορεί να ρυθμίζεται ηλεκτρικά σε διαμήκη διαδρομή, ύψος, γωνία κλίσης μαξιλαριού έδρας και γωνία κλίσης πλάτης. Τα προστατευτικά της οσφυϊκής υποστήριξης τεσσάρων κατευθύνσεων και τα μεταβλητά πλαϊνά μαξιλάρια ενεργοποιούνται επίσης ηλεκτρικά.

Opel Insignia 0003Το κάθισμα επιδόσεων (performance seat)  είναι μοναδικό, χάρη στο συνδυασμό σπορ πλευρικής στήριξης και χαρακτηριστικών άνεσης – που έχουν εξελιχθεί από τους ειδικούς της Opel για υγιή στάση σώματος.

Στην Opel, ωστόσο, ένα καλό κάθισμα δεν είναι θέμα κατηγορίας οχήματος. Ακόμα και σε μοντέλα όπως τα Corsa, Mokka, ή και το Zafira Life MPV, οι επιβάτες  μπορούν να κάθονται αναπαυτικά. Και εδώ, καθίσματα άνεσης (comfortseats) πολλαπλών ρυθμίσεων με οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ για τον οδηγό, καθώς και θερμαινόμενα καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό, ενισχύουν την αίσθηση ευεξίας από την πρώτη  στιγμή που θα βρεθούν στην καμπίνα. Οι πίσω επιβάτες των Opel Corsa, Mokka και Crossland μπορούν επίσης να απολαμβάνουν το στάνταρ σύστημα θέρμανσης στην περιοχή των ποδιών που τους βοηθά να ξεχνούν τις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Τα πάντα υπό έλεγχο: Συστήματα θέρμανσης για άνεση και ασφάλεια

Opel CrosslandΤα θερμαινόμενα καθίσματα άνεσης και τα εργονομικά ενεργά καθίσματα είναι ένα χαρακτηριστικό ευεξίας, υγείας και ασφάλειας, όλα σε ένα. Αυτά, όχι μόνον εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να ταξιδεύουν άνετα σε μία θέση που δεν καταπονεί την πλάτη τους, αλλά και με τη λειτουργία θέρμανσης των καθισμάτων, μπορούν να βγάζουν το χειμωνιάτικο μπουφάν τους πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν περιορίζεται η ελευθερία κινήσεων από χοντρά ρούχα και η ζώνη εφαρμόζει άριστα στο σώμα χωρίς να χαλαρώνει – αυτός είναι ο μόνος τρόπος για πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων προστασίας σε περίπτωση σύγκρουσης. Η ασφάλεια αυξάνεται επίσης με το θερμαινόμενο τιμόνι, το οποίο θερμαίνει τα δάχτυλα του οδηγού μέσα σε δευτερόλεπτα.

Εξίσου πρακτικά είναι τα συστήματα ξεπαγώματος όπως το θερμαινόμενο παρμπρίζ  ThermaTec στο Opel Insignia ή στα νέα Astra, Grandland και Crossland. Πιέζοντας ένα μπουτόν, ενεργοποιούνται οι διακριτικές αντιστάσεις στο παρμπρίζ εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη ορατότητα.

Με αυτή τη λειτουργία, η τάση θαμπώματος του παρμπρίζ σε υγρές και κρύες συνθήκες ανήκει στο παρελθόν. Θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες εξασφαλίζουν τη σωστή πίσω ορατότητα.

Ανάλογα με το μοντέλο της Opel, το προαιρετικό ηλεκτρικό σύστημα ταχείας θέρμανσης Quickheat συνεισφέρει στη θέρμανση της καμπίνας και των παραθύρων. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ευχάριστα θερμός αέρας ρέει στο εσωτερικό του αυτοκίνητου.

Μέσω appκαι αντλίας θερμότητας: Αποδοτική λειτουργία preconditioningγια τα ηλεκτρικά οχήματα Opel

Opel-Corsa-e 010Τα ηλεκτρικά μοντέλα Opel είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους επιθυμούν να εισέρχονται σε ένα αυτοκίνητο με ευχάριστη θερμοκρασία και να ξεκινούν χωρίς καθυστέρηση το ταξίδι τους τις κρύες ημέρες του χρόνου.

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως το Corsa-e ή το Mokka-e μπορούν να χρησιμοποιούν το myOpelapp για να προγραμματίζουν την προ-θέρμανση του εσωτερικού από την άνεση του καναπέ τους. Μέσα σε λίγα λεπτά, η καμπίνα του αυτοκινήτου φτάνει στη σωστή θερμοκρασία και τα παράθυρα ξεπαγώνουν.

Opel-Corsa-e-511110716Η αποδοτική διαχείριση της ενέργειας των ηλεκτρικών οχημάτων είναι απαραίτητη, κυρίως το χειμώνα, για να διατηρείται η κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα και η αυτονομία να παραμένει υψηλή.

Για το σκοπό αυτό, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία ‘pre-temperature control’ ενώ το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο σε μία εξωτερική παροχή ρεύματος (μέσω οικιακής πρίζας, wallbox ή ταχυφορτιστή) Σε αυτή την περίπτωση, η ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση προέρχεται από την εξωτερική πηγή και η πλήρης ηλεκτρική αυτονομία είναι διαθέσιμη από την εκκίνηση.

Με την αντλία θερμότητας που τοποθετείται στάνταρ στα Corsa-e και Mokka-e, η απόβλητη θερμότητα μπορεί να αξιοποιείται για τη θέρμανση του εσωτερικού χωρίς να γίνεται χρήση του συμβατικού συστήματος θέρμανσης, με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία.

Πηγή: Opel

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο