Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΠαρουσίαση της Ducati Lenovo Team για το MotoGP 2022 - Δηλώσεις/Video

Παρουσίαση της Ducati Lenovo Team για το MotoGP 2022 – Δηλώσεις/Video

Η Ducati Lenovo Team ξεκίνησε επίσημα τη νέα αγωνιστική σεζόν, την 20η για την ομάδα με έδρα το Borgo Panigale, παρουσιάζοντας την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2022.

Στην παρουσίαση, που έγινε στη Sepang της Μαλαισίας όπου η ομάδα κάνει δοκιμές, κυρίαρχο ήταν το πάθος που, σε συνδυασμό με το ταλέντο, την ικανότητα, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα, είναι από τα μυστικά συστατικά της ομάδας που κυματίζει περήφανα την ιταλική σημαία σε πίστες σε όλο τον κόσμο εδώ και 20 χρόνια.

Στο video της παρουσίασης, εκτός άλλων γίνεται μία αναφορά στις καλύτερες στιγμές του περασμένου έτους, όπως στους τίτλους στα πρωταθλήματα ομάδων και κατασκευαστών και τις επιτυχίες που σημείωσαν το 2021 ο Francesco Bagnaia (δεύτερος στο MotoGP με εννέα βάθρα και τέσσερις νίκες) και ο Jack Miller (τέταρτος με πέντε βάθρα, συμπεριλαμβανομένων δύο νικών). Και οι δύο αναβάτες θα συνεχίσουν να φοράνε τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Ducati το 2022, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

DUCATI LENOVO TEAM_Dall_Igna - Desmosedici GP 22Στο ίδιο video παρουσιάζεται και η διαδικασία βαφής των φέρινγκ των μοτοσυκλετών του 2022, σε μία νέα απόχρωση. Για πρώτη φορά από τότε που εντάχθηκαν στο MotoGP, οι μοτοσυκλέτες Desmosedici GP θα βαφτούν στο εμβληματικό “Ducati Red”, το ίδιο χρώμα που o κάθε Ducatista μπορεί να παραγγείλει για τη δική του μοτοσυκλέτα παραγωγής. Μία ακόμα ένδειξη της στενής σχέσης των Desmosedici GP με τις μοτοσυκλέτες δρόμου της Ducati, που είναι διαθέσιμες σε κάθε φίλο της μάρκας.

Το 2022, η Ducati Lenovo Team θα συνεχίσει να απολαμβάνει την πολύτιμη υποστήριξη της Lenovo, ενός παγκόσμιου ηγέτη τεχνολογίας. Από την αρχή της συνεργασίας, η Lenovo έχει συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην επιτυχία της ομάδας. Το 2022, η Lenovo θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το τεχνικό προσωπικό της Ducati Corse για την εδραίωση και την προώθηση του έργου “Remote Garage”, που επιτρέπει στους μηχανικούς να λαμβάνουν δεδομένα από τη μοτοσυκλέτα σε πραγματικό χρόνο και να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως.

Μετά τη Sepang, οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team θα επιστρέψουν στην πίστα από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου για τρεις ημέρες δοκιμών στο ολοκαίνουργιο Mandalika Street Circuit στο Lombok (Ινδονησία). Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2022, στο οποίο έχουν επιβεβαιωθεί 21 αγώνες, θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στο Losail International Circuit στη Ντόχα του Κατάρ, ως συνήθως τις νυχτερινές ώρες.

Claudio Domenicali (Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding)

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για την έναρξη αυτής της σεζόν στο MotoGP. Μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου κατασκευαστών, έχουμε βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Την περασμένη σεζόν, επενδύσαμε σε μια νέα στρατηγική, με νέους αναβάτες που έχουν ωριμάσει και εφέτος, ενισχυμένοι από την εμπειρία που αποκτήθηκε θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Δύο ακόμη μοτοσυκλέτες μας θα προστεθούν στην πίστα το 2022, ανεβάζοντας τον αριθμό των μοτοσυκλετών Ducati στο MotoGp σε οκτώ. Ανυπομονούμε για τις 6 Μαρτίου για να ξεκινήσουμε τη σεζόν στο Κατάρ, πανηγυρίζοντας με όλους τους Ducatisti #ForzaDucati!»

Luigi DallIgna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

«Το 2021, πετύχαμε σημαντικούς στόχους κερδίζοντας τον τρίτο μας τίτλο κατασκευαστών, τον δεύτερο τίτλο της ομάδας μας και κλείνοντας το πρωτάθλημα αναβατών στη δεύτερη θέση με τον Francesco Bagnaia. Είμαστε σίγουροι ότι ο Pecco θα είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Μαζί του θα είναι ο Jack Miller, ο οποίος έδειξε το ταλέντο του σε πολλές περιπτώσεις πέρυσι και που, όπως ο Pecco, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο, εργαστήκαμε σκληρά τους τελευταίους μήνες για να δώσουμε στον Pecco και στον Jack μία Desmosedici GP 22 που θα τους επιτρέψει να είναι βασικοί διεκδικητές σε κάθε αγώνα και σε κάθε συνθήκη.»

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο