Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΘερμό καλοκαίρι για τους κινητήρες της Abarth

Θερμό καλοκαίρι για τους κινητήρες της Abarth

Ιδιαίτερα έντονη αγωνιστική δράση για τον κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth θα έχει το φετινό καλοκαίρι, με το σύνολο της μάρκας του Σκορπιού να αποτελεί ήδη την επιλογή για πέντε Πρωταθλήματα της Formula 4 στην Ευρώπη.

Σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, αλλά και Κεντρική Ευρώπη, ο κινητήρας της Abarth, 1.4 Τ-Jet, απόδοσης 180 ίππων αποτελεί την επιλογή για τους αντίστοιχους θεσμούς της Formula 4.

Αποτελώντας το πρώτο βήμα για τους νέους οδηγούς στους αγώνες με μονοθέσια, η Formula 4, έχει ήδη αναδείξει οδηγούς που αγωνίζονται πλέον στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1, όπως οι Lance Stroll, Mick Schumacher, Lando Norris, αλλά και ο οδηγός της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, Guanyu Zhou.

Ο Turbo κινητήρας της Abarth αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή για τα Πρωταθλήματα της Formula 4, χάρη στην υψηλή απόδοση, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, αλλά και την αποδεδειγμένα κορυφαία αξιοπιστία του, η οποία έχει επιβεβαιωθεί μέσω και της σκληρής αγωνιστικής χρήσης.

Τη φετινή χρονιά, με την παρουσίαση των νέων μονοθέσιων Tatuus F4 T-421, αξιοποιήθηκε η πλέον ισχυρή εκδοχή του κινητήρα 1.4 T-Jet με απόδοση 180 ίππους, αντικαθιστώντας την αντίστοιχη έκδοση με τους 160 ίππους. Πρόκειται για το ίδιο σύνολο που εφοδιάζει και τις μοντέλα παραγωγής της Abarth και συγκεκριμένα τις εκδόσεις 695 1.4 Τ-Jet 180hp.

Εκτός από τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, ο κινητήρας της Abarth αναλαμβάνει και αποστολή στους αντίστοιχους θεσμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βραζιλία και την Ινδία, μεταφέροντας το αγωνιστικό πνεύμα της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά εκατοντάδες μονοθέσια της Formula 1 εφοδιάζονται με τον κινητήρα 1.4 T-Jet, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους οδηγούς να ζήσουν τις υψηλές επιδόσεις, αλλά και να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες.

Με επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα που ανάλογα με τις ρυθμίσεις ξεπερνά τα 250χλμ./ώρα και την πρόσφυση που προσφέρουν τα σλικ ελαστικά και οι αεροδυναμικές πτέρυγες, η Formula 4 με τον κινητήρα της Abarth αποτελεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου γεννιούνται οι πρωταθλητές του αύριο.

Abarth

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο