Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνες1-3 για την Hyundai στο WRC Rally Italia Sardegna || Δηλώσεις/Αποτελέσματα

1-3 για την Hyundai στο WRC Rally Italia Sardegna || Δηλώσεις/Αποτελέσματα

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη νίκη και διπλό βάθρο στο Rally Italia Sardegna, τον πέμπτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2022 (WRC), με τους Ott Tänak και Martin Järveoja να εξασφαλίζουν την πρώτη νίκη της ομάδας με το Hyundai i20 N Rally1.

Αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τη φιλοσοφία ολόκληρης της ομάδας της να παλεύει για το αποτέλεσμα, η νίκη αυτή έδωσε μια ώθηση στην ομάδα αναζωογονώντας τις φιλοδοξίες της για το πρωτάθλημα.

Ο Tänak έκανε μια αριστοτεχνική εμφάνιση κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα WRC μετά το Arctic Rally Φινλανδίας με διαφορά πάνω από ένα λεπτό. Το πλήρωμα των Εσθονών συγκέντρωσε εννέα νίκες στις stages κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φθάνοντας τις 300 νίκες σε stages στην καριέρα του στο WRC.

Ο Dani Sordo και ο Cándido Carrera συνέχισαν στη Σαρδηνία την επιτυχημένης του επίδοση στο Ράλι της Πορτογαλίας, ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο στη δεύτερη συμμετοχή τους τους με το νέο αυτοκίνητο. Οι Ισπανοί απόλαυσαν μια απροβλημάτιστη διαδρομή για να τερματίσουν το ράλι στην τρίτη θέση. Είναι το τέταρτο βάθρο τους στη σειρά, υπολογίζοντας τις τρίτες θέσεις τους στην Ισπανία και τη Μόντσα στα τέλη της περασμένης σεζόν.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe επέστρεψαν την τελευταία μέρα μετά από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν με το αυτοκίνητο την Παρασκευή. Οι Βέλγοι αγωνίστηκαν και κέρδισαν τους καλύτερους χρόνους στις ειδικές SS19 και SS21 καθώς και την Power Stage κατακτώντας τους περισσότερους βαθμούς. Ήταν ο κατάλληλος τρόπος για τον Neuville να κερδίσει την 300ή του νίκη σε stages στην καριέρας του.

Και τα τρία πληρώματα σημείωσαν ταχύτερους χρόνους στο Rally Italia Sardegna: τρεις για τον Neuville, δύο για τον Sordo και εννέα για τον Tänak, αντιπροσωπεύοντας την πιο εμφατική επίδοση της ομάδας μέχρι σήμερα σε αυτό τον αγώνα, στον οποίο έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.

Το αποτέλεσμα 1-3 σηματοδοτεί την πέμπτη νίκη της Hyundai Motorsport στη Σαρδηνία τα τελευταία επτά χρόνια και το τρίτο διπλό βάθρο της ομάδας τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Είναι η 21η νίκη της ομάδας στο WRC συνολικά και η τρίτη για τον Tänak από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα.

Ένα ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο που κορυφώθηκε με την παραδοσιακή βουτιά στο λιμάνι του Αλγκέρο, είδε τη Hyundai Motorsport να μειώνει τη διαφορά της για το πρωτάθλημα κατασκευαστών στους 39 βαθμούς, ενώ στην κατάταξη των οδηγών ο Tänak ανέβηκε στην τρίτη θέση πίσω από το Neuville.

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1)

  • Τρίτη νίκη για τους Εσθονούς, το δέκατο βάθρο τους με την ομάδα

Ο Tänak δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή τη νίκη, ειδικά για όλους τους μηχανικούς και τους ανθρώπους της ομάδας που έχουν κάνει μια απίστευτη προσπάθεια να προετοιμαστούν για αυτή τη νέα γενιά. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, αλλά δείξαμε ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει. Αυτό δεν ήταν ένα εύκολο ράλι, οπότε η ομάδα έκανε καλή δουλειά για να διατηρήσει το αυτοκίνητο μέσα στον αγώνα. Έχουμε κάνει βήματα προόδου από την Πορτογαλία. βελτιώσαμε την απόδοση του αυτοκινήτου και την αίσθηση μας με αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν έχουμε αυτοπεποίθηση, μπορούμε να κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Σημειώσεις πληρώματος: Dani Sordo/Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 N Rally1)

  • Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο το 2022 για το Ισπανικό πλήρωμα
  • Τρίτος τερματισμός στην πρώτη τριάδα για τον Sordo στη Σαρδηνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Ο Sordo δήλωσε: «Αυτό είναι ένα δυνατό κίνητρο για όλη την ομάδα και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να έχω κατακτήσει άλλο ένα βάθρο για την ομάδα. Είμαι εδώ με στόχο να αγωνιστώ και να υποστηρίξω την ομάδας μας στη μάχη για το πρωτάθλημα. Η νίκη του Ott και η δική μου τρίτη  θέση μας βοήθησαν να κλείσουμε τη διαφορά, που ήταν ο κύριος στόχος αυτό το Σαββατοκύριακο».

 

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1)

  • Η νίκη στην Power Stage διατηρεί στη δεύτερη θέση τον Neuville στην κατάταξη των οδηγών

Ο Neuville δήλωσε: «Βλέποντας τα θετικά, είδαμε ένα δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο. Η νίκη είναι μια σημαντική ανταμοιβή για την ομάδα μετά από όλη την προσπάθεια που έχει καταβάλει. Η απόδοση του αυτοκινήτου είναι καλή και  δείξαμε ότι μπορούμε να σημειώσουμε μερικούς ταχύτερους χρόνους. Τα δώσαμε όλα και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και τους μέγιστους βαθμούς στην Power Stage».

Ο κ. Julien Moncet, Deputy Team Principal & Powertrain Manager δήλωσε: «Τι φανταστικό αποτέλεσμα για τη Hyundai Motorsport, για τον Ott και ολόκληρη την ομάδα εδώ στη Σαρδηνία και πίσω στο Alzenau. Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα σε αυτή τη νέα εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Αυτή είναι μια υπέροχη ανταμοιβή για τις προσπάθειες όλης της ομάδας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο επιδόσεων, αλλά προς το παρόν, θα απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και τους εορτασμούς. Ένα είναι σίγουρο, αυτή η νίκη και το διπλό βάθρο είναι η κινητήρια δύναμη που όλη η ομάδα περίμενε και εργάστηκε τόσο σκληρά για να πετύχει».

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) κινείται προς στο ανώμαλο και τραχύ έδαφος του Ράλι Σαφάρι Κένυα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

 

 

Συνολική Κατάταξη – Rally Italia Sardegna

1 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 N Rally1 3:10:59.1
2 C. Breen P. Nagle Ford Puma Rally1 +1:03.2
3 D. Sordo C. Carrera Hyundai i20 N Rally1 +1:33.0
4 P. L. Loubet V. Landais Ford Puma Rally1 +2:09.4
5 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota GR Yaris Rally1 +3:02.8
6 T. Katsuta A. Johnston Toyota GR Yaris Rally1 +4:02.6
7 G. Greensmith J. Andersson Ford Puma Rally1 +5:23.6
8 N. Gryazin K. Aleksandrov Škoda Fabia Evo +7:37.7
9 J. Solans R. Sanjuan Citroën C3 Rally2 +8:05.7
10 J. Huttunen M. Lukka Ford Fiesta MkII +8:10.8

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών

Μετά τον 5ο γύρο

1 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 200
2 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 161
3 M-Sport Ford World Rally Team 120
4 Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG 53

 

2022 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών

Μετά τον 5ο γύρο

1 K. Rovanperä 120
2 T. Neuville 65
3 O. Tänak 62
4 C. Breen 52
5 T. Katsuta 47
6 E. Evans 39
7 D. Sordo 34
8 S. Loeb 27
9 G. Greensmith 26
10 S. Ogier 19
11 P. Loubet 18
12 E. Lappi 17
13 A. Mikkelsen 12
14 O. Solberg 8

Hyundai

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο