Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Ford Otosan οδηγεί το εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα

Η Ford Otosan οδηγεί το εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα

Συνεχίζοντας τον επιταχυνόμενο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της Ford στην Ευρώπη με στόχο τη μετάβαση σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, η Ford Ευρώπης μεταβιβάζει επίσημα την ιδιοκτησία του ρουμανικού εργοστασίου της στην Ford Otosan. Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης και έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία μεταξύ Ford Ευρώπης και Ford Otosan έχει τώρα οριστικοποιηθεί.

Ford Otosan 000Συνδυάζοντας την παραγωγική δύναμη του εργοστασίου της Κραϊόβα με την εκτενή εμπειρία της Ford Otosan στο σχεδιασμό, τη μηχανολογία και την κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων, η εγκατάσταση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σχέδια εξηλεκτρισμού της Ford και ανάπτυξης στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη.

Η Ford Otosan ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να επενδύσει 490 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να επεκτείνει την ανάπτυξη της παραγωγής.

Η επόμενη γενιά του Transit Courier, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων van και combi, που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε μηχανολογικά από τη Ford Otosan, θα παράγεται στην Κραϊόβα και θα λανσαριστεί το 2023, ενώ όλες οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους το 2024.

Η Ford Otosan θα συνεχίσει την παραγωγή του Puma, του επιβατικού οχήματος της Ford με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Κραϊόβα και θα ξεκινήσει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Ford Puma το 2024.

Ford to Build New Light Commercial Vehicle in Romania in 2023Η Ford προχωρά επίσης με την μετατροπή των εγκαταστάσεών της στην Κολωνία της Γερμανίας, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων από το 2023.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, η Ford επιβεβαίωσε την επιλογή του εργοστασίου της στη Βαλένθια της Ισπανίας ως προτιμώμενη τοποθεσία για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων βασισμένων στην αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς. Εν αναμονή της προϊοντικής έγκρισης, το εργοστάσιο της Βαλένθια θα μπορούσε να παράγει πρωτοποριακά ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα ξεκινώντας αργότερα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Μέχρι το 2026, η Ford σχεδιάζει την πώληση στην Ευρώπη 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως, υποστηρίζοντας τον παγκόσμιο στόχο ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων άνω των 2 εκατομμυρίων μονάδων έως το 2026.

Επενδύοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια, η Ford ανέλαβε επίσημα την εγκατάσταση στην Κραϊόβα πριν από 14 χρόνια, μεταμορφώνοντάς τη σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής.

Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει τη θέση της Ford Otosan ως του μεγαλύτερου κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη και θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της διεθνώς για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας για τους μετόχους της. Με την προσθήκη του εργοστασίου της Κραϊόβα, η συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα της Ford Otosan θα ξεπεράσει τα 900.000 οχήματα.

Η Ford Otosan, η κοινοπραξία της Ford στην οποία η Ford και η Koç Holding είναι πλειοψηφούντες μέτοχοι, είναι μία από τις μακροβιότερες και πιο επιτυχημένες κοινοπραξίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ford

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο