Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαSKODA ENYAQ COUPÉ iV - Παρουσίαση - Νέα

SKODA ENYAQ COUPÉ iV – Παρουσίαση – Νέα

Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του ENYAQ iV, η ŠKODA προσθέτει τώρα στη γκάμα της το κομψό ENYAQ COUPÉ iV καθώς και την σπορ έκδοση RS προσφέροντας μια επιλογή ηλεκτρικού αυτοκινήτου που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Το νέο ENYAQ COUPÉ iV με το σπορ στυλ του και την κομψότητά του αποτελεί το νέο μέλος στην οικογένεια της ŠKODA iV που έρχεται να ξεχωρίσει. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της μάρκας πέτυχαν για άλλη μια φορά να συνδυάσουν τον υψηλό βαθμό λειτουργικότητας με έναν σχεδιασμό που συγκινεί.

Το ENYAQ COUPÉ iV συνδυάζει τέλεια το συναίσθημα με την αποτελεσματικότητα, προσφέροντας στο μοντέλο μεγαλύτερους χώρους, μέσα σε ένα ιδιαίτερα κομψό αμάξωμα. Παράλληλα, το ολοκαίνουργιο κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι επίσης το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην έκδοση ŠKODA RS.

Το νέο ŠKODA ENYAQ iV και το ENYAQ COUPÉ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της ŠKODA στο Mladá Boleslav, καθιστώντας τα μοναδικά οχήματα του Ομίλου Volkswagen με αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Λόγω της σύνθεσής της και του μεγάλου μεταξονίου της, η πλατφόρμα MEB επιτρέπει νέες επιλογές όσον αφορά στις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση.

Καθώς η μπαταρία υψηλής τάσης για το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα δεν διαθέτουν σήραγγα μετάδοσης, ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλος.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία και η βασική γλώσσα σχεδιασμού βασίζονται στο ENYAQ iV, η κύρια καινοτομία με το ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV είναι το σχήμα του αμαξώματος. Η γραμμή οροφής σε στυλ κουπέ που κατεβαίνει από την κολόνα Β δίνει στο νέο αυτοκίνητο μια ακόμα πιο συγκινητική εμφάνιση.

Αυτό το στυλ τονίζεται από τον σπορ μπροστινό προφυλακτήρα και τη νέα σχεδίαση των πλαϊνών μαρσπιέ βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, που τονίζει ακόμη περισσότερο το μήκος του αυτοκινήτου.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων του ENYAQ COUPÉ iV είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από το παρμπρίζ μέχρι το πίσω παράθυρο και έχει έντονη μαύρη απόχρωση. Η δυναμική σχεδίαση και η συναισθηματική εμφάνιση ενισχύονται από τροχούς με ζάντες 19 έως 21 ιντσών και τους προβολείς Full LED εμπρός και πίσω, που διατίθενται στάνταρ.

Το νέο ENYAQ COUPÉ iV είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής του concept VISION iV, που έλαβε μεγάλη προσοχή πριν από δύο χρόνια, σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Με τις αθλητικές γραμμές του, το ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση από το ENYAQ iV, το οποίο έχει κάνει ήδη τη διαφορά στην αγορά.

Το ENYAQ COUPÉ iV προσφέρει επίσης όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα των αυτοκινήτων ŠKODA, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου εσωτερικού χώρου και της υψηλής λειτουργικότητας.

Το νέο SUV κουπέ φέρει περαιτέρω καινοτομίες στη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της ŠKODA. Ένα από αυτά είναι η έκδοση RS που αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο RS της μάρκας.

Το ENYAQ COUPÉ iV, με το πολύ κομψό αμάξωμά του, είναι ένας τέλειος συνδυασμός συναισθηματικής εμφάνισης και υψηλών επιδόσεων, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει την ευρυχωρία για την οποία φημίζονται τα αυτοκίνητα ŠKODA.

Η έκδοση Εnyaq κουπέ RS iV ξεχωρίζει με την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, το πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την από άκρη σε άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική της οικογένειας RS.

Είναι το πρώτο αμιγώς τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σπορ σειράς RS της μάρκας, το οποίο φέρει την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σε ισχύ αυτό σημαίνει 220 kW (299 PS), μέγιστη ροπή 460 Nm, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό παρούσα και εδώ η φιλοσοφία Design Selections, η οποία εκφράζεται σε πολυάριθμες λεπτομέρειες, αποκλειστικές και χαρακτηριστικές της έκδοσης RS.

Αδιάλειπτη βιώσιμη μετακίνηση

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μικροκινητικότητα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, ειδικά στις αστικές περιοχές, η Kosmocar προσφέρει, μαζί  με την αγορά ενός ENYAQ COUPÉ iV σε όλες τις εκδόσεις, ένα μοναδικό αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο (folding e-bike) το οποίο χωράει στο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ του μοντέλου.

Με την πρωτοβουλία αυτή η Kosmocar προσφέρει αδιάλειπτη εμπειρία μετακίνησης καθώς κι ένα έξυπνο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, ειδικά σχεδιασμένο για πόλεις, αναδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση της ŠKODA σε ένα κοινό με αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Επτά χρόνια service

Επίσης, η Kosmocar προσφέρει επτά (7) χρόνια service*, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, για κάθε νέα παραγγελία ŠKODA ENYAQ iV, συμπεριλαμβανομένης και της σπορ έκδοσης RS. Η παροχή αυτή αφορά σε όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως καναλιού πώλησης, με μόνη εξαίρεση την κατηγορία των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Περισσότερα στοιχεία για το ENYAQ COUPÉ RS iV

Το ENYAQ COUPÉ RS iV συνδυάζει κίνηση 4×4 με δύο ηλεκτροκινητήρες και ισχύ συστήματος 220 kW, καθιστώντας το το πιο ισχυρό όχημα της ŠKODA αντιπροσωπεύοντας παράλληλα την παράδοση της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μία παράδοση που εκτείνεται πάνω από 120 χρόνια.

Τα σπορ μαύρα αξεσουάρ, το σήμα της μπροστινής πτέρυγας RS, ο εμπρός προφυλακτήρας ειδικά για RS, ο πίσω προφυλακτήρας με διαχύτη και μια ενσωματωμένη λωρίδα ανακλαστήρα σε όλο το πλάτος και η μαύρη μπροστινή μάσκα Crystal Face με μαύρους καθρέφτες είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ENYAQ COUPÉ RS iV. Η δυναμική οδική συμπεριφορά και η στιβαρότητα του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο χάρη στις ζάντες αλουμινίου 20” με αφαιρούμενες επενδύσεις Aero.

Σπορ εσωτερικό: Το αποκλειστικό μαύρο εσωτερικό τονίζει τον δυναμισμό του RS. Λεπτομέρειες όπως η επένδυση με εμφάνιση άνθρακα, το σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών τριών ακτίνων με σήμα RS και τα καλύμματα πεντάλ

από ανοξείδωτο χάλυβα υπογραμμίζουν πόσο αποκλειστική είναι αυτή η έκδοση. Τα σπορ καθίσματα με τη χαρακτηριστική πλευρική τους στήριξη δημιουργούν μια σπορ ατμόσφαιρα και εγγυώνται άνεση σε όλες τις διαδρομές.

 Πλούσιος εξοπλισμός: Το ENYAQ COUPÉ RS iV διαθέτει πληθώρα στάνταρ εξοπλισμού, όπως προβολείς Matrix-LED, πίσω φώτα Top LED με δυναμικές ενδείξεις, την εντυπωσιακή φωτιζόμενη μπροστινή μάσκα Crystal Face και μια αποκλειστική γκάμα ζαντών αλουμινίου 20″-21″. Υπάρχει ακόμη και ένα χρώμα αποκλειστικά για το μοντέλο RS: το Mamba Green.

Οδηγική εμπειρία: Το ENYAQ COUPÉ RS iV είναι εξοπλισμένο με το πιο ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης στη γκάμα της ŠKODA – δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ συστήματος 220 kW και τετρακίνηση. Το ENYAQ COUPÉ RS iV είναι εξοπλισμένο με επιλογή τρόπου οδήγησης και σπορ πλαίσιο στάνταρ. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις σπορ δυνατότητες του.

ŠKODA Connect: Με την εφαρμογή MyŠKODA και τις διαδικτυακές υπηρεσίες, ο κάτοχος του ENYAQ COUPÉ RS iV μπορεί να συνδέσει το smartphone του στο σύστημα του μοντέλου και να ελέγχει εξ αποστάσεως ορισμένες από τις λειτουργίες του, όπως ο έλεγχος κλίματος και η απομακρυσμένη φόρτιση.

ŠKODA

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο