Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραSEAT MÓ 125 Performance κατέκτησε δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness σε 48 ώρες

SEAT MÓ 125 Performance κατέκτησε δύο παγκόσμια ρεκόρ Guinness σε 48 ώρες

Η ομάδα της SEAT MÓ αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα στο Zuera International Circuit στη Σαραγόσα (Ισπανία). Ένα μοναδικό SEAT MÓ 125 Performance κατάφερε να σπάσει δύο ρεκόρ Guinness™ σε 48 συνεχόμενες ώρες, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο ανάπτυξης και δοκιμής του ηλεκτρικού σκούτερ και προετοιμασίας για αυτή την απόπειρα για το ρεκόρ.

Το αστικό eScooter αντάλλαξε τους δρόμους της πόλης με την πίστα για να δοκιμάσει τις επιδόσεις και την ποιότητά του κατά τη διάρκεια μιας ακραίας δοκιμής αντοχής – δύο συνεχόμενες ημέρες οδήγησης για να δούμε πόσα χιλιόμετρα θα μπορούσε να διανύσει σε 24 ώρες σε δύο διαφορετικές μορφές: ομαδική σκυταλοδρομία και σόλο οδήγηση.

Το αποτέλεσμα: 2.588 χιλιόμετρα σε 48 ώρες, περίπου το ισοδύναμο της απόστασης μεταξύ Βαρκελώνης και Ελσίνκι (Φινλανδία) σε ευθεία γραμμή. Αυτό το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην έκθεση μοτοσικλετών EICMA στο Μιλάνο (Ιταλία) στις 8 Νοεμβρίου.

Με επικεφαλής τον Quim Martínez, Διευθυντή Ποιότητας της SEAT MÓ, και τον Dani García, Chief Technical Officer Micromobility, η ομάδα της SEAT MÓ ήθελε να επιδείξει την αριστεία του νέου της αστικού ηλεκτρικού σκούτερ και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ που σημείωσε επιβεβαίωσαν την ποιότητα και την ευελιξία του.

Πλήρως καλυμμένο με καμουφλάζ για να μην αποκαλύψει την εμφάνισή του μέχρι την παρουσίασή του στην EICMA, αυτό το νέο eScooter «θα το δούμε σύντομα στους δρόμους», λέει ο Lucas Casasnovas, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT MÓ.

«Αστικό και ταυτόχρονα σπορ, ανθεκτικό και ευέλικτο σε κάθε περίσταση, η εξαιρετική απόδοση του SEAT MÓ 125 Performance και στα δύο ρεκόρ επιτεύγματα είναι το αποτέλεσμα συνεχούς, επίπονης, δουλειάς σε R&D και Ποιότητα για περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος από το λανσάρισμα της προηγούμενης έκδοσης πριν από δύο χρόνια» προσθέτει.

Διπλασιάζοντας το ρεκόρ. Το SEAT MÓ 125 Performance έσπασε το ρεκόρ στη δοκιμή σκυταλοδρομίας 24 ωρών. Κάλυψε 1.430,558 χιλιόμετρα, περισσότερο από τη διπλάσια δηλαδή απόσταση από τον προηγούμενο παγκόσμιο τίτλο ρεκόρ Guinness™.

Πέντε έμπειροι αναβάτες αντοχής οδηγούσαν εναλλάξ κάθε φορά που η μπαταρία άλλαζε κάθε 50 λεπτά περίπου. Τα μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας που συμμετείχαν στην πρόκληση ήταν ο Ivo Viscasillas, ο οποίος είναι επίσης μέλος του τμήματος Complete Vehicle στο τμήμα R&D της SEAT S.A., η δημοσιογράφος Judit Florensa και οι οδηγοί Cristian Marín, Miquel Viñola και Jordi Gené.

 Οι επόμενες 24 ώρες σόλο οδήγησης. Για τον Ιταλό δημοσιογράφο Valerio Boni, ο οποίος οδήγησε το ίδιο SEAT MÓ 125 Performance, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν για 24 ώρες για να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness™, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το έκανε με ηλεκτρικό όχημα.

Κάλυψε 1.158,72 χιλιόμετρα μετά από 24 ώρες σόλο οδήγησης, με μικρές στάσεις για να αλλάζει μπαταρίες λίγο παραπάνω από κάθε μία ώρα και περιστασιακά διαλείμματα 40 λεπτών. Καθώς δοκίμασε για πρώτη φορά τη μοτοσικλέτα, ο Boni ήξερε ότι είχε την ευκαιρία να σπάσει ένα ατομικό ρεκόρ με το SEAT MÓ 125 Performance, και έτσι ακριβώς έγινε. Όταν τελείωσε, το μόνο που μπορούσε να πει για την απόδοσή του στην πίστα ήταν ότι ήταν «απλά τέλειο».

 Από την πίστα στην πόλη. Οι αυστηρές οδηγίες για τον καθορισμό ή την κατάρριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ Guinness™ σημαίνουν ότι η πιστοποίηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να αποκτήσεις δύο ρεκόρ σε μόλις 48 ώρες είναι ένας άθλος που ελάχιστοι μπορούν να επιτύχουν.

Χρειάστηκε πολλή προετοιμασία, μεγάλη ομαδική δουλειά και στενή συνεργασία με συνεργάτες και εταιρείες όπως οι Öhlins, Andreani, Shad, Galfer, Blunik και η Zuera International Circuit. «Αυτοί οι δύο τίτλοι του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness™ αποδεικνύουν την αξιοπιστία της ηλεκτρικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα του SEAT MÓ 125 Performance, το οποίο θα παρουσιάσουμε σύντομα στη διεθνή έκθεση μοτοσικλετών EICMA», εξηγεί ο Casasnovas. «Θα παρευρεθούμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση δίτροχων για πρώτη φορά με μεγάλη αισιοδοξία, αφού επιτύχαμε ένα ορόσημο που ποτέ πριν δεν είχε επιτευχθεί με ηλεκτρικό σκούτερ», καταλήγει.

Save the date. Στις 8 Νοεμβρίου, η SEAT θα αποκαλύψει το νέο της SEAT MÓ 125 Performance στη φετινή έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Ο νέος κάτοχος του τίτλου του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness™ είναι πιο ισχυρός, πιο δυναμικός και ακόμη πιο ελκυστικός για τους αστικούς αναβάτες.

SEAT

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο