Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ Nissan / NISMO αποκαλύπτει το Nissan Z GT4

Η Nissan / NISMO αποκαλύπτει το Nissan Z GT4

Η Nissan Motor Co., Ltd. και η Nissan Motorsports and Customizing Co., Ltd. (NMC) παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό, το Nissan Z GT4, βασισμένο στο ολοκαίνουργιο Nissan Z, στην έκθεση SEMA 2022 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αποκαλύφθηκαν και πρόσθετες πληροφορίες για το παγκόσμιο πρόγραμμα GT4 της Nissan,  από τον Michael Carcamo, παγκόσμιο διευθυντή προγραμματισμού σπορ αυτοκίνητων της Nissan Motor Co. Ltd.

Το ειδικά κατασκευασμένο Nissan Z GT4 για τη SEMA, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου στα γνώριμα χρώματα της NISMO, διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα που “δένει” την παλαιότερη vintage αγωνιστική κληρονομιά με τη μοντέρνα σχεδίαση.

Το μπροστινό καπό απεικονίζει  τον αριθμό 23, τον αποκλειστικό αριθμό της Nissan, αποτυπωμένο  μέσα σε έναν κύκλο ανατέλλοντος ηλίου που θυμίζει την πολύ πρώιμη αγωνιστική δράση της δεκαετίας του ’70.

Επιπλέον, τα νέα λογότυπα Z στο πίσω τέταρτο του πλαισίου,  υπογραμμίζουν τη σύγχρονη ερμηνεία των αρχικών σημάτων  240Z και Fairlady Z, όλα αρμονικά πλαισιωμένα από τον εμβληματικό κόκκινο και μαύρο συνδυασμό χρωμάτων  της Nissan και της  NISMO.

Για την εναρκτήρια σεζόν του Nissan Z GT4 για το 2023, η Nissan / NISMO θα παρέχει αυτοκίνητα σε πιλοτικές αγωνιστικές ομάδες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία,  για τη σειρά SRO Pirelli GT4 America και τη σειρά Super Taikyu, αντίστοιχα. Η NISMO θα προσφέρει επίσης τεχνική υποστήριξη. Η παράδοση οχημάτων έχει προγραμματιστεί για το 2024, με τις παραγγελίες να γίνονται δεκτές από τα μέσα του 2023.

Κατά την ανάπτυξη του Nissan Z GT4, το αγωνιστικό τμήμα NISMO της NMC όχι μόνο διεξήγαγε εκτεταμένες δοκιμές στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συμμετείχε και σε επιλεγμένους Ιαπωνικούς αγώνες.

Στόχος ήταν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών,  καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι ερασιτέχνες οδηγοί αγώνων θα μπορούσαν να απολαύσουν τη δυναμική και συναρπαστική απόδοση του Z.

 

Προδιαγραφές Nissan Z GT4

Μήκος 4.380 mm
Πλάτος 1.870 mm
Βάρος 1.410 kg
Κινητήρας VR30DDTT
Χωρητικότητα 2,997cc
Μέγιστη ισχύς 330kW (450hp)
Μέγιστη ροπή 600Nm

 

NISMO

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο