Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΠρεμιέρα για το ηλεκτρικό Volvo EX90 - Παρουσίαση

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Volvo EX90 – Παρουσίαση

Το νέο Volvo EX90 αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για την εταιρεία μας – μίας εποχής κατά την οποία δρομολογούμε μία αποφασιστική πορεία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.

Ξεκινώντας με το Volvo EX90, θα παρουσιάζουμε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο. Έως το 2030, σκοπεύουμε να πωλούμε μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο του αυτοκινήτου, ενώ είναι ζωτικής σημασίας και για τη φιλοδοξία μας να είμαστε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Σήμερα, αποκαλύψαμε σε όλο τον κόσμο το νέο αμιγώς ηλεκτρικό εμβληματικό SUV μας από το κέντρο της Στοκχόλμης, εκφράζοντας τις σουηδικές καταβολές μας. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή του Volvo EX90 από τον επόμενο χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα και στην Κίνα, αντανακλά το παγκόσμιο αποτύπωμα της εταιρείας μας. Έως τότε, στόχος μας είναι αυτές οι δύο μονάδες παραγωγής να είναι κλιματικά ουδέτερες.

Το Volvo EX90 είναι το νέο «instant classic» του σκανδιναβικού design και η επιτομή της αρχής «το σχέδιο υπηρετεί τη λειτουργία». Είναι ένα κομψό, πολυχρηστικό οικογενειακό αυτοκίνητο με σύγχρονες αναλογίες, σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την κεντρική υπολογιστική του μονάδα, τη συνδεσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση, για βέλτιστη ασφάλεια, αποδοτική λειτουργία και αισθητική.

Διατηρεί ασφαλείς εσάς και τους αγαπημένους σας

Η ασφάλεια που προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90 είναι επίσης αυξημένη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Volvo πριν από αυτό. Είναι το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί εσάς και τον χώρο που το περιβάλλει, συμβάλλοντας ώστε να παραμένετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας, αλλά και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από νέα δεδομένα και λαμβάνει ενημερώσεις.

Το Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο.

Οι αισθητήρες μας δεν κουράζονται, ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Είναι σχεδιασμένοι για να αποκρίνονται και να αντιδρούν όταν εσείς καθυστερείτε, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Το lidar μας μπορεί να ανιχνεύσει τον δρόμο μπροστά σας, ημέρα ή νύχτα, καθώς και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα μπροστά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή. Οι αισθητήρες συνεισφέρουν επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της συνολικής απόδοσης της λειτουργίας υποβοηθούμενης οδήγησης Pilot Assist, με μία νέα λειτουργία υποβοήθησης στο τιμόνι κατά την αλλαγή λωρίδων.

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας επίσης προσέχει για εσάς. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, με την υποστήριξη αλγορίθμων που έχουμε αναπτύξει εσωτερικά, μετρούν τη συγκέντρωση του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο Volvo EX90 να αντιλαμβάνεται εάν έχει αποσπαστεί η προσοχή σας, είστε νυσταγμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από ό,τι ήταν δυνατό σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.

Σας προειδοποιεί, αρχικά με ένα απαλό τίναγμα και στη συνέχεια πιο επίμονα. Εάν συμβεί το αδιανόητο, να αποκοιμηθείτε ή να αντιμετωπίσετε πρόβλημα υγείας ενώ οδηγείτε, το Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να σταμάτα με ασφάλεια και να καλεί βοήθεια.

Τέλος, χάρη στη σειρά προηγμένων αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του lidar, το Volvo EX90 είναι το πρώτο Volvo που διαθέτει εξοπλισμό έτοιμο για οδήγηση χωρίς επίβλεψη στο μέλλον.

Τεχνολογία με ανώτερο σκοπό

Μία κεντρική υπολογιστική μονάδα -που υποστηρίζεται από τις πλατφόρμες Xavier και Orin της NVIDIA DRIVE AI, τις πλατφόρμες Snapdragon® Cockpit της Qualcomm Technologies και εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό από τους μηχανικούς της Volvo- εκτελεί τις περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment έως τη διαχείριση της μπαταρίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία απολαυστική και με άμεση απόκριση μέσα στο αυτοκίνητο.

Με άλλα λόγια, το Volvo EX90 σας δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά ένας ιδιαίτερα προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς. Ακόμη καλύτερα, ακριβώς όπως και το smartphone ή το laptop σας, το Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Συνδυάζοντας την κορυφαία υπολογιστική ισχύ του Cockpit Platforms της Snapdragon, με τις ικανότητες οπτικοποίησης του Unreal Engine, το εργαλείο 3D που ανέπτυξε η Epic Games για να υποστηρίξει μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στον κόσμο, σας παρέχει αστραπιαία διαθέσιμη υπολογιστική ισχύ και γραφικά υψηλής ποιότητας στις οθόνες του αυτοκινήτου και στο head-up display.

Μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η πύλη σας προς ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google. Συμπεριλαμβάνονται η φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, η πλοήγηση από το Google Maps και οι περισσότερες από τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Οι οθόνες στο Volvo EX90 σάς βοηθούν να διατηρείτε τη ματιά σας στον δρόμο, προσφέροντάς σας τη σωστή πληροφορία την κατάλληλη στιγμή. Το Volvo EX90 θα είναι επίσης συμβατό με ασύρματο Apple CarPlay.

Χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G, όπου διατίθεται, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές που χρειάζεστε στην αρχική σας οθόνη και να απολαύσετε πλήρως διαισθητική πλοήγηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε streaming την αγαπημένη σας μουσική μέσω του νέου ηχοσυστήματος αναφοράς Bowers & Wilkins με Dolby Atmos -για πρώτη φορά σε ένα Volvo-, καθώς και ηχεία ενσωματωμένα στα προσκέφαλα για καθηλωτικό ήχο.

Το Volvo EX90 θα διαθέτει επίσης τεχνολογία τηλεφωνικού κλειδιού ως στάνταρ εξοπλισμό. Το smartphone σας λειτουργεί ως το κλειδί του αυτοκινήτου σας και το ξεκλειδώνει αυτόματα, ενώ ξεκινά μία αλληλουχία προσωπικής υποδοχής καθώς πλησιάζετε. Επιπλέον, την ώρα που μπαίνετε στο αυτοκίνητο θα φορτώνεται αυτόματα το προσωπικό σας προφίλ.

Όλες αυτές οι τεχνολογίες συνδυάζονται με ένα από τα πιο ευχάριστα και κομψά εσωτερικά αυτοκινήτου στην αγορά, γεμάτο από φυσικά υλικά, η προμήθεια των οποίων έγινε με υπεύθυνο τρόπο. Η σύνθεση του εσωτερικού αντανακλά επίσης τις φιλοδοξίες μας για τη βιωσιμότητα, όπως το να είμαστε μία πλήρως κυκλική και κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

 

 

Υποστηρίζουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής

Με την εντελώς νέα και εσωτερικά εξελιγμένη αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογική του βάση, το Volvo EX90 είναι ο τέλειος σύντροφός σας για έναν πιο βιώσιμο οικογενειακό τρόπο ζωής. Παρέχοντας αυτονομία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους έως και 600 km με μόνο μία φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP, φορτίζει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Η αρχικά διαθέσιμη twin-motor AWD έκδοση τροφοδοτείται από μία μπαταρία 111kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 380 kW (517 hp) και 910 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το εντελώς νέο πλαίσιο, δημιουργούν μία υπέροχη, ομαλή εμπειρία οδήγησης.

Το Volvo EX90 περιέχει περίπου 15% ανακυκλωμένο χάλυβα, 25% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, καθώς και 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών βιολογικής βάσης, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο – το υψηλότερο επίπεδο σε οποιοδήποτε μοντέλο Volvo έως σήμερα.

Τέλος, το Volvo EX90 είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης. Είναι μία τεχνολογία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ως επιπλέον πηγή τροφοδοσίας, για παράδειγμα προκειμένου να παρέχετε ενέργεια στο σπίτι σας, σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo. Σκοπεύουμε να διαθέσουμε τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης στο μέλλον, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές.

Για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα για το Volvo EX90, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και το user experience blog post μας!

Volvo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο