Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςMY Racing CVΜε την ομάδα της A.R.T πριν τον αγώνα της Κυριακής

Με την ομάδα της A.R.T πριν τον αγώνα της Κυριακής

Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος για τον οποίο είχα ακούσει πολλά καλά πράγματα- αλλά δεν είχα ποτέ την χαρά να τον γνωρίσω από κοντά, με υποδέχθηκε χθες στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου.

Όπως ίσως γνωρίζετε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 θα συμμετάσχω στον 6ο Αγώνα TRC με μια χωμάτινη φόρμουλα που μου την παραχώρησε η εταιρεία ART. Αυτό ήταν ίσως το καλύτερο δώρο που μου έχουν κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια!

Ευχαριστώ πολύ ART!

Οι κορυφαίες επιδόσεις του Λάμπρου Αθανασούλα στους αγώνες και η αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι γνωστές  αφού πέρα από τα πολλά πρωταθλήματα και τις διεθνείς διακρίσεις, το 2016 μαζί με τον αδελφό του Παύλο Αθανασούλα  ίδρυσαν την ART.

Πρόκειται μια εταιρεία που  κατασκευάζει στην Ελλάδα –και μάλιστα στο Λουτράκι- ένα όχημα της κατηγορίας KartCross που χρησιμοποιεί κινητήρα από Suzuki GSX-R 120 ίππων. Χάρη στο μικρό βάρος των περίπου 350 κιλών, το χωμάτινο φορμουλάκι επιταχύνει στα 100 χλμ/ω σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα!

Oλα αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να θαυμάσει κανείς τους αδελφούς Αθανασούλα για όσα έχουν καταφέρει και για τις ικανότητες τους. Όμως επιτρέψτε μου να σταθώ σε κάτι που δεν το έχουν όλοι οι ικανοί άνθρωποι.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας με ενσωματωμένη την ευγένεια στον χαρακτήρα του και με μια  μετριοπάθεια που έχουν μόνο όσοι “τα έχουν βρει με τον εαυτό τους”,  με έκανε νοιώσω αμέσως άνετα-παρότι κουβάλησα μαζί μου όλη την οικογένεια εκμεταλλευόμενη την σχολική ημιαργία.

Με ένα πραγματικά θερμό χαμόγελο και με πραγματικό ενδιαφέρον απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν τα τρία παιδιά μου, ενώ ταυτόχρονα πάνω σε ένα σχεδιάγραμμα της πίστας προσπαθούσε να μου μεταφέρει/μεταδώσει όλα τα μυστικά της χωμάτινης οδήγησης.

Λίγο αργότερα που ήρθε και ο αδελφός του-ο Παύλος, κατάλαβα ότι αυτό που συνέβαινε δεν έτυχε, αλλά πέτυχε! Και οι δύο είναι άνθρωποι με αγωγή και τρόπους που με έκαναν αμέσως να νοιώσω άνετα έτσι ώστε να αφήσω τα παιδία μου δίπλα τους ελεύθερα χωρίς κανένα άγχος.

Όμως γιατί αυτό είναι τόσο πολύ σημαντικό?

Εάν σκέφτεστε να προτρέψετε τα παιδία σας να ασχοληθούν  με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τότε η χωμάτινη φόρμουλα της κατηγορίας KartCross αποτελεί ένα θαυμάσιο σχολείο για την οδήγηση στο χώμα, που θα τα βοηθήσει να ζήσουν μια εντυπωσιακή εμπειρία- με σχετικά χαμηλό κόστος.

Σε αυτή την περίπτωση- και αν επιλέξετε να εμπιστευτείτε την  ART, καλό είναι να γνωρίζετε ότι εκτός από ταχύτητα και την μεταδοτικότητα που διαθέτουν οι άνθρωποι της ομάδας με την συμπεριφόρά τους θα δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας.

‘Ένα μικρό παράδειγμα για αυτό είναι ότι όση ώρα βρεθήκαμε εκεί δεν ακούστηκε καμία «κακή» λέξη- όχι επειδή ήταν μπροστά τα παιδία μου, αλλά γιατί απλά κανείς στην ομάδα αυτή δεν χρησιμοποιεί «κακές» λέξεις!

Εντυπωσιάστηκα λοιπόν από την γνωριμία-και είμαι σίγουρη ότι  το ίδιο θα συμβεί και με εσάς αν επιλέξετε να τους γνωρίσετε!

Σε ότι αφορά την προετοιμασία μου για τον αγώνα της Κυριακής, δυστυχώς απαγορεύεται να προπονηθώ οδηγώντας στην κανονική φορά της πίστας και έτσι επικεντρωθήκαμε στο να γνωρίσω την λειτουργία της μικρής φόρμουλας της ART, οδηγώντας στην αντίθετη φορά!

Καθώς ο κινητήρας προέρχεται από Supersport 600cc ήταν αναμενόμενο να δουλεύει ψηλά, με την καλύτερη περιοχή του να βρίσκεται μεταξύ 12-15,000σαλ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6αρι σειριακό (χωρίς όπισθεν) με την κίνηση να μεταφέρεται στον άξονα των πίσω τροχών μέσω μιας αλυσίδας. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πίσω τροχοί περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα, οπότε ο ενδεδειγμένος τρόπος οδήγησης είναι «με το πλάι»!

Τώρα αυτό για εμένα που είμαι ασφάλτινη οδηγός μάλλον θα είναι πρόβλημα καθώς είμαι «προγραμματισμένη» στην πίστα  να οδηγώ με «καθαρές» γραμμές και όχι να στρίβω με πλασαρίσματα..

Σε ένα σχεδιάγραμμα της πίστας μου έδειξαν όλα τα μυστικά και εγώ κράτησα πολλές σημειώσεις, όμως όπως είπα δεν επιτρέπονταν να οδηγήσω πριν τον αγώνα στην πίστα με κανονική φορά- και έτσι δεν μπόρεσα να εφαρμόσω τις οδηγίες στην πράξη.

Για να γνωριστώ με το φορμουλάκι στο οποίο δεν είχα μπει ποτέ πριν,  αποφασίσαμε να κάνω μερικούς γύρους από την ανάποδη φορά, έτσι ώστε να εξοικειωθώ με τα  φρένα τον κινητήρα και την οδήγηση με το πλάι.

Στην αρχή η αίσθηση ήταν πολύ περίεργη (έφταιγε και η ανάποδη φόρα που γύριζα), όμως πολύ σύντομα άρχισα να το βρίσκω και διασκέδασα πολύ. Η οδήγηση είναι έντονη και κουραστική, αλλά δεν  απαιτεί υπερβολική δύναμη στα χειριστήρια, οπότε ενδείκνυται και για κορίτσια.

Μετά από 3-4 γύρους σταμάτησα και με πήγαν μια βόλτα μέσα στην πίστα με ένα Clio Diesel- από την κανονική φορά- δείχνοντας μου όλα τα πατήματα.Super!

Τι περιμένω για τον αγώνα της Κυριακής?

Θα ήθελα περάσω όμορφά και να προλάβω να συνηθίσω το φορμουλάκι -έστω στον πρώτο γύρο ώστε στην δεύτερη προσπάθεια να προσφέρω θέαμα στα παιδάκια μου και σε όσους από εσάς έρθετε να παρακολουθήσετε εμένα και τους 39 συναθλητές μου!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.. 😉

Εννοείται ότι θα χαρούμε να σας δούμε και να σας γνωρίσουμε από κοντά!

Ισμήνη Φαμπιάτου

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο