Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςMY Racing CV1993- 1994: Τα καλύτερα Χρόνια του Κάρτ...

1993- 1994: Τα καλύτερα Χρόνια του Κάρτ…

Μπαίνοντας στην δεύτερη χρονιά της αγωνιστικής μου ιστορίας έχω αρχίσει να αποκτώ εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και σαν έφηβη να βιώνω την ένταση των αγώνων- μην μπορώντας ταυτόχρονα να αντέξω και να διαχειριστώ τις αδικίες- που έτσι και αλλιώς όλοι βιώνουν.

Φανταστείτε τώρα έναν οδηγό να βρίσκεται στην δεύτερη χρονιά του και να πλασάρεται διαρκώς στις πρώτες θέσεις… Σκεφτείτε τώρα ο οδηγός αυτός να μην έχει ακόμη δίπλωμα οδήγησης-και επίσης ο οδηγός αυτός να είναι και γυναίκα!

Τι γυναίκα δηλαδή…κοριτσάκι ήμουνα!

Φωτογραφικό Υλικό από Kart το 1993

Οι άντρες δυσκολευόντουσαν να δεχτούν ότι χάνουν από ένα κοριτσάκι-και με διάφορες αλχημείες,μαζί με τους  “άρχοντες του σπορ”, δεν έχαναν την ευκαιρία να εξαντλούν τους κανονισμούς όταν ελέγχαν το αυτοκίνητο μου μετά από κάθε pole position…δηλαδή συχνά!

Θυμάμαι για παράδειγμα σε έναν αγώνα που είχα pole position ότι ακυρώθηκα πριν τον αγώνα γιατί ο πίσω μου άξονας βρέθηκε να είναι…4,3 ολόκληρα χιλιοστά(!) φαρδύτερος..

Αυτό όμως ήταν κάτι που με ακολούθησε σε όλη μου την καριέρα –και το συνήθισα, καθώς όποτε ανέβαινα στο βάθρο ήξερα ότι αμέσως μετά θα μου λύσουν το αυτοκίνητο για τεχνικό έλεγχο μετά από καταγγελια!

Το παράβολο της καταγγελίας δεν ήταν πότε φτηνό , αλλά αυτό γινόταν ξανά και ξανά σε όλη μου την καρριέρα -και ας μην έβρισκαν τίποτα… Καπόιος πολύ πλούσιος, ή παράλογα εμμονικός, παρακολουθούσε πάντα την πορεία μου, αλλά δυστυχώς από την λάθος πλευρά…

Το αντικειμενικό πρόβλημα που αντιμετώπιζα σαν κοριτσάκι στο Kart ήταν ότι κάθε έξοδος- έστω και η μικρότερη-σήμαινε για εμένα αυτομάτως και το τέλος του αγώνα.


kart 1 10 94 agonas aspropirgos
kart 1 10 94 Ασπρόπυργος

Βλέπετε τότε τα Kart δεν είχαν φυγοκεντρικό συμπλέκτη και όταν έβγαινες εκτός δρόμου, έπρεπε να σηκώσεις τις πίσω ρόδες στον αέρα, να τρέξεις και μετά να τις ακουμπήσεις απότομα στην άσφαλτο ώστε να ξαναπάρει μπρος ο κινητήρας-και μετά να πηδήξεις μέσα.

Αυτή όχι και τόσο απλή διαδικασία ήταν αδύνατον να γίνει από εμένα που ζύγιζα αρκετά κάτω από 50 κιλά… Έτσι ο πιο απλός τρόπος που θα μπορούσε κανείς να “μου τελειώσει τον αγώνα”  ήταν να με βγάλει εκτός…

Κάποιοι το είχαν παρακάνει κιόλας.. και έτσι οδηγούσα έχοντας στο μυαλό μου ότι κάποιος θα με πετάξει έξω ακόμη και αν τον είχα ντουμπλάρει (συνέβη και αυτό..).

Ολόκληρες περιγραφές αγώνων Kart 1993

Αξιοσημείωτη βρίσκω την αγάπη και την γλαφυρότητα με την οποία οι εφημερίδες και τα περιοδικά της εποχής περιέγραφαν τους αγώνες αυτοκινήτου..

Βλέπετε τότε δεν υπήρχε video, internet, youtube και έτσι οι πραγματικοί δημοσιογράφοι έπρεπε να «ζωγραφίσουν» μέσα στο μυαλό των αναγνωστών το τι συμβαίνει στην πίστα. Πραγματικοί γίγαντες ήταν όλοι τους.

Διαβάστε τις περιγραφές και θα καταλάβετε τι θα έπρεπε να συμβαίνει και σήμερα, όταν χρειάζεται κάποιο μέσο να περιγράψει έναν μηχανοκίνητο αγώνα.

Συνεντεύξεις το 1993

Οι εφημερίδες και τα μέσα της εποχής καθώς έβλεπαν αξιοπερίεργο το ότι ένα κοριτσάκι οδηγεί γρήγορα και πρωταγωνιστεί στους αγώνες, εστίασαν σε εμένα-και άρχισαν να μου παίρνουν συνεντεύξεις  περιγράφοντας τους «Άθλους της Ζίνα»!

Οι ερωτήσεις ήταν και είναι πάντα οι ίδιες.. «Τι λέει ο μπαμπάς /φίλος/σύζυγος σου», «πως ανταποκρίνεσαι στον ίλιγγο της ταχύτητας», “τι πρέπει να κάνει μια κοπέλα για να τρέξει Kart”, “σου έχουνε πει να πας να πλύνεις πιάτα” και άλλα γραφικά!

Σκεφτείτε για λίγο.. αυτές οι ερωτήσεις γίνονται σε άντρες οδηγούς?

Ένοιωθα κάπως σαν «Το κορίτσι που μεταμορφώνεται σε γορίλλα» που βλέπαμε τότε στα περιπλανώμενα Τσίρκο της εποχής!

Ωστόσο, το αξιοπερίεργό της περίπτωσης μου έκανε ακόμη περισσότερο κόσμο να έρχεται στους  αγώνες Kart για να δουν «Το κορίτσι που μεταμορφώνεται σε γορίλλα» και έτσι νομίζω ότι τελικά το άθλημα ωφελήθηκε συνολικά.

Μια αντίστοιχη νέα οδηγός είναι απαραίτητη στους Ελληνικούς αγώνες και όταν βρεθεί, αυτή την φορά για το καλό των αγώνων, ας κοιτάξουμε όλοι να σταθούμε δίπλα της και όχι απέναντι της…

Δείτε όλη όλη την Ιστορία όπως διαμορφώνεται σε αυτό το LINK: ΙΣΜΗΝΗ ΦΑΜΠΙΑΤΟΥ: MY RACING CV

Ευχαριστώ  για την ανάγνωση ..των αναμνήσεων μου!

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο