Nissan Micra 1,2 ΜΥ2012-Test Drive-Test Drive

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα οδηγώντας το νέο Nissan Micra 1,2 είναι να το ευχαριστηθώ στην γρήγορη οδήγηση. Δεν μιλάω εδώ για μια βαρετήNissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic17 «γιαλαντζί σπορ» συμπεριφορά που είναι απλά ΟΚ όσο οδηγάς με γραμμές, αλλά για μια πραγματικά διασκεδαστική δυναμική οδική συμπεριφορά που αμείβει την σωστή τοποθέτηση πριν την στροφή και που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ανήκει σε ένα αυτοκίνητο από εκείνα που έφτιαχναν κάποτε οι Γάλλοι.

Εννοώ ότι εάν κάποιος αλλάξει τα σήματα του αυτοκινήτου από το τιμόνι – και αντί για Nissan έγραφε Renault,εγώ θα το «έτρωγα»! Εάν δεν ζούσαμε στην εποχή της μιζέριας και της κρίσης αυτό θα ήταν το απόλυτο αυτοκίνητο για διοργανωθεί ένα νέο “Micra Cup”…λέμε τώρα! Το τιμόνι χωρίς να είναι σκληρό και κουραστικό καταφέρνει να δίνει καταπληκτική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει με τους εμπρός τροχούς- αν και δεν συμβαίνουν και πολλά αφού η λέξη υποστροφή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του: “Micra non parlare me ta moutra”!Συνεπώς το πίσω μέρος μπορεί να είναι διασκεδαστικό ρυθμίζοντας την τοποθέτηση του με τα φρένα ή το γκάζι πριν και μέσα στην στροφή.

Έχει περάσει καιρός που οδήγησα αυτοκίνητο φτιαγμένο με αυτή την παλιά-καλή συνταγή και οι μνήμες του Saxo VTS που είχα κάποτε θα είχανNissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic16 ζωντανέψει για τα καλά εάν ο κινητήρας είχε περισσότερη δύναμη και εάν δεν υπήρχε το ESP να σε επαναφέρει τελικά στην τάξη. Παρόλα αυτά το ESP είναιεξαιρετικά διακριτικό και δεν θα σας ενοχλήσει όσο οδηγείτε με «καθαρές» γραμμές, όμως δεν απενεργοποιείται πλήρως. Και αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι καλό! Πιέζοντας τον διακόπτη που απενεργοποίει το ESP ο νόμιζα για μερικές στροφές ότι τελικά δεν επεμβαίνει ποτέ, μέχρι που όταν το παράκανα διαπίστωσα ότι η λειτουργία του είναι τόσο καλά μελετημένη που επεμβαίνει όταν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου βρίσκεται πια σε «τρελές» γωνιές σώζοντας έτσι τον ανυποψίαστο οδηγό από το γνωστό «σβούρισμα».

Λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία στην οποία ανήκει το Nissan Micra 1,2 και το γεγονός ότι το ESP λειτουργεί με μοναδικά προοδευτικό τρόπο, για πρώτη φορά θα ήθελα να καλωσορίσω ένα τέτοιο σύστημα-ακόμα και αν δεν απενεργοποιείται πλήρως. Και μετά είναι τα φρένα! Nissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic15Δεν είναι η δύναμη του αρχικού δαγκώματος αλλά η ακρίβεια, η αίσθηση και η διάρκεια τους που με έκαναν να θέλω να οδηγώ πιέζοντας όλο και πιο πολύ στην είσοδο. Η μόνη παραφωνία στην διασκέδαση μου ερχόταν από τον χώρο του κινητήρα, όπου ο θόρυβος αλλά και η δύναμη του τρικύλινδρου χιλιδιακοσάρη κινητήρα δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των δυνατοτήτων του πλαισίου και των αναρτήσεων.

Γύρισα σπίτι παραμιλώντας και αφού έσκυψα κάτω από το αυτοκίνητο για να βεβαιωθώ ότι οι αναρτήσεις έχουν την απλή κλασική συνταγή που περιμένει να δει κανείς σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο -McPherson εμπρός και άκαμπτο άξονα πίσω -κάθισα αμέσως να κάνω μια ιντερνετική έρευνα σχετικά με την μεταφυσική εμπειρία που είχα με την συμπεριφορά του νέου «Ιαπωνικού μικρού». Η απάντηση ήρθε δύσκολα όταν διαπίστωσα ότι το νέο Micra μοιράζεται το ίδιο πάτωμα(V-Platform) και αναρτήσεις με το Clio του 2012 οπότε είναι σχεδιασμένο να συμπεριφέρεται σαν Renault-κάτι που τα εξηγεί όλα! Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα ήσυχη ότι δεν συμβαίνουνμεταφυσικά φαινόμενα.. Την άλλη μέρα το πρωί έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ εξέτασα με ψυχραιμία και με κριτικό μάτι το Nissan Micra 1,2

Είναι τελικά το νέοNissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic14 Nissan Micra 1,2 το απόλυτο μικρό αυτοκίνητο? Η εξωτερική σχεδίαση είναι μοντέρνα και χωρίς να προκαλεί καταφέρνει να είναι όμορφο και συμπαθητικό. Μπαίνοντας στο εσωτερικό με ξένισαν τα σκληρά πλαστικά (φτηνά στο μάτι)στο ταμπλό τα οποία όμως έχουν καλή προσαρμογή και δεν τρίζουν. Ο ξεπερασμένος σχεδιασμός του πίνακα οργάνων με το μεγάλο ταχύμετρο και τον υποτονικό φωτισμό έρχεται σε αντίθεση με την κεντρική κονσόλα η οποία είναι μοντέρνα σχεδιαστικά και φιλοξενεί ένα πολύ αποδοτικό σύστημα κλιματισμού μαζί μεένα πλήρες MP3 ηχοσύστημα.

Μέσα στην καμπίνα των επιβατών υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροπράγματα και ποτηροθήκες, όμως ο χώρος των αποσκευών είναι τελικά μικρός και -κυρίως εξαιρετικά στενός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στενότητας τουNissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic13. χώρου είναι ότι για να τοποθετήσω ένα απλό αναδιπλούμενο παιδικό καροτσάκι στο πορτμπαγκάζ αναγκάστηκα να αφαιρέσω το πίσω ράφι-και ακόμα και τότε δεν χώρεσε καλά. Οι χώροι για τους εμπρός επιβάτες χαρακτηρίζονται ως πολύ καλοί, όμως οι πίσω χώροι είναι κάπως περιορισμένοι σε ότι αφορά τα γόνατα ψηλών επιβατών. Από την άλλη πλευρά οι πίσω πόρτες ανοίγουν στις 90ο επιτρέποντας στους πίσω επιβάτες να έχουν άνετη πρόσβαση σε αυτά και στους γονείς να δένουν με ευκολία τα παιδία στα πίσω καθίσματα. Συνολικά ο εξοπλισμός θα ήταν πλήρης εάν δεν υπήρχαν κάποιNissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic12ες περίεργες ελλείψεις όπως η απουσία ηλεκτρικών παραθύρων στις πίσω πόρτες.

Μέσα στην πόλη η ανάρτηση εμφανίζεται κάπως ξερή στον τρόπο με τον οποίο απορροφά τις λακκούβες καθώς η επαναφορά της είναι απότομη και ξερή ενοχλώντας συχνά κυρίως τους πίσω επιβάτες. Η κατανάλωση των 7-8 λίτρων σε ημι-αστικές συνθήκες δεν με ενθουσίασε, όμως τα μαλακά χειριστήρια και το κοφτερό τιμόνι το κάνουν εύκολο στους στενούς δρόμους της πόλης. Από την άλλη στο ταξίδι το μικρό Nissan αποζημιώνει τους επιβάτες του με την έλλειψη αεροδυναμικών και μηχανικών θορύβων, αφού ο κινητήρας των 80 ίππων μετά τα 140 χλμ δεν ενοχλεί με τον θόρυβο του καταναλώNissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic11νοντας σταθερά κάτω από 7.5λίτρα/100χλμ.

Στον αυτοκινητόδρομο ο οδηγός απολαμβάνει ένα σταθερότατο αυτοκίνητο το οποίο δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους και το οποίο παρά τις κλίσεις που παίρνει διατηρεί την γραμμή του μέσα στην στροφή ακόμα και σε ταχύτητες αυτοφώρου.

Τελικά το νέο Micra δεν είναι τέλειο καθώς οι σχεδιαστές του αποφάσισαν να θυσιάσουν τους χώρους και εν μέρει την άνεση στον βωμό της ευχάριστης οδικής συμπεριφοράς. Είναι ένα αυτοκίνητο με γνήσιο νεανικό χαρακτήρα που θα εκπλήξει ευχάριστα τους εργένηδες με την πολύ ενδιαφέρουσα σπορτίφ συμπεριφορά, την ώρα όμως που θα στεναχωρήσει τους οικογενειάρχες με την στενότητα του χώρου αποσκευών – κάτι που αποτελεί μεγάλο φάουλ σε αυτή την κατηγορία. Σε όποια ομάδα αγοραστών και να ανήκετε, με 11.000€ που στοιχίζει το νέο Micra αποτελεί μια από τις πιο καλές προτάσεις της κατηγορίας την οποία Nissan Micra 1,2 ΜΥ2012 autoholix pic1οφείλετε να διερευνήσετε πριν καταλήξετε στην αγορά του νέου σας αυτοκινήτου.

Δεν με ευχαρίστησε

· Το στενό πορτμπαγκάζ και η «φτηνή» εικόνα του ταμπλό.

· Ο θορυβώδης κινητήρας και το κάπως ασαφές κιβώτιο ταχυτήτων.

Θα θυμάμαι

· Την διασκεδαστική συμπεριφορά στον δρόμο και την χαμηλή τιμή κτήσης.

· Τα αποτελεσματικά φρένα και το εξαιρετικά καλά ρυθμισμένο ESP.

Ισμήνη Φαμπιάτου

Save

Save

Save

Save

Previous articleΆνοιξη!-Οδοιπορικό
Next articleHonda Civic Type-S (MY08)-Test Drive

2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA
2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA
2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες
2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές.
1999 – Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 – Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα.
1996 – Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές.
1995 – Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές.
1994 – Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση.
1993 – Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές.
1992 – Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 – Καρτ 100cc National