Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήVideo LibrayFord Performance Event: Μια μέρα με τα τέσσερα καλύτερα μοντέλα της Ford.(Video)

Ford Performance Event: Μια μέρα με τα τέσσερα καλύτερα μοντέλα της Ford.(Video)

Κατά την διάρκεια του Ford Performance Event, ενός παγκόσμιου event που οργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία , είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μέσα σε λίγες ώρες τις πιο γρήγορές εκδόσεις των μοντέλων της Ford. Κάθε πότε μπορείς να συγκρίνεις , έστω και στο ελεγχόμενο περιβάλλον μιας πίστας, μια Mustang 2.3 με την πεντάλιτρη αδελφή της, ή ένα Ford ST με την έκδοση RS? Σε ότι αφορά την εμφάνιση είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αυτά τα ζεύγη, όμως όταν τα οδηγήσεις μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετικά μοντέλα. Οι καλοί άνθρωποι της Ford μου έδωσαν την δυνατότητα να μπω από το ένα μοντέλο στο άλλο και όλα ξεκαθάρισαν!

Focus ST Vs RS

Το Focus ST είχα την χαρά να το δοκιμάσω πέρυσι και είχα εντυπωσιαστεί με το πώς συνδυάζονται αρμονικά οι χώροι για μια πενταμελή οικογένεια, με το σχεδόν αγωνιστικό στήσιμο και φρένα και έναν πανίσχυρο πετρελαιοκινητήρα που χαρίζει επιδόσεις και οικονομία όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής οικογένειας προσφέροντας χώρους επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και οικονομία. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο αυτοκίνητο να μπορεί να το κάνει αυτό- και είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελα να είχα. Και μετά? Μετά μου έδωσαν να οδηγήσω το Focus RS και όλα άλλαξαν. Ξέχασα σε ποια χώρα ζω, πόσο κάνει, πόσο καίει και το πόσο προκλητικό δείχνει. Δεν είναι η δύναμη του κινητήρα που χαρίζει επιδόσεις Supercar σε ένα «καθημερινό» αυτοκίνητο, αλλά είναι το στήσιμο και η έξυπνη τετρακίνηση που δίνουν στο RS την δυνατότητα την μία στιγμή να οδηγείται σαν ένα καθημερινό (ας πούμε) αυτοκίνητο και με το πάτημα μερικών κουμπιών να μετατρέπεται σε ένα καθαρόαιμο WRC!

Δεν είχα την δυνατότητα να το γνωρίσω καλυτέρα, όμως αμέσως ένοιωσα το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό να τραβάει το αυτοκίνητο μέσα στην στροφή με ένα μαγικό τρόπο, ενώ τα σκασίματα από την εξάτμιση δημιουργούσαν το κατάλληλο περιβάλλον για όνειρα. Έστω και στην στενή πίστα των 700μ. και με τους περιορισμούς στο τι επιτρέπεται να κάνουμε με το RS, κατάλαβα αμέσως ότι είναι ευθύβολο και αποτελεσματικό. Το πρόγραμμα «drift» δεν ήταν στο μενού της εκδήλωσης, οπότε δεν είχα την ευκαιρία να βιώσω αυτό που όλοι λένε, ότι δηλαδή το RS μπορεί να γίνει εξίσου διασκεδαστικό όσο ένα καθαρόαιμο πισωκίνητο. Ψάχνοντας να σκεφτώ τον τρόπο για να απαγάγω ένα RS από την αντιπροσωπεία και τρελαμένη από την εμπειρία απομακρύνθηκα σκεπτική από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να κρατήσω κρυφό τον ενθουσιασμό μου..

Mustang 2.3 και 5.0

Tα Mustang- παρότι έχουν κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια, τα οδήγησα για πρώτη φορά και δεν ντρέπομαι να πω ότι περισσότερη ώρα κοίταζα το πώς δείχνουν ή το πώς νοιώθεις όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι τους παρά το πώς συμπεριφέρονται. Είναι τόσο όμορφά και ξεχωριστά, τόσο μεγάλα και βαριά που δυσκολεύτηκα να νοιώσω ότι μπορώ να τα ορίσω και να τα ελέγξω. To Mustang 2.3 μπορεί να έχει τον ίδιο κινητήρα με το RS, όμως το αυξημένο βάρος του αμαξώματος σε συνδυασμό με τις πιο απλωμένες σχέσεις στο κιβώτιο τον έκαναν να μοιάζει λίγος. Φυσικά όταν ροπιάσει είναι πολύ δυνατός, όμως το turbo-lag είναι εμφανές και σε αποκόπτει από την χαρά που μπορεί να προσφέρει ένα Μustang: το Drifting! Για τον σκοπό αυτό υπάρχει το V8 με τον κινητήρα των 5 λίτρων που επιπλέον ακούγεται και όπως πρέπει. Δυνατό και μπάσο για να τρομάζει τους απέξω και να γουστάρουν οι μέσα. Μας έδωσαν το αυτοκίνητο για να το πλαγιολισθήσουμε σε μια βρεγμένη κυκλική διαδρομή, όμως το τεράστιο μέγεθος του Mustang και τα βαριά χειριστήρια δεν μου επέτρεψαν να εκφραστώ όπως θα ήθελα.

Θέλω πολύ περισσότερο χρόνο για να το νοιώσω καλά πριν το καλέσω σε χορό! Τα Mustang είναι μεγάλα, βαριά, με κάπως χαλαρές αναρτήσεις . Δεν έχουν τα χίλια και ένα συστήματα μιας M3,-και σίγουρα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά μέσα και έξω από την πίστα. Είναι «αντρικά» αυτοκίνητα (ας μου επιτρέπει η φράση)- και σαν τέτοια είναι βαριά, κάνουν θόρυβο και έχουν φτιαχτεί για να γουστάρεις αδιαφορώντας για την λογική που έχει επικρατήσει στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές προτάσεις. To Mustang μπορεί να μην είναι όσο αποτελεσματικό όσο μια M3, όμως έχει την μισή τιμή από την BMW- και ειλικρινά δεν νομίζω ότι η γερμανίδα προσφέρει την διπλή χαρά στην οδήγηση από ένα Mustang 5.0!

Ο σκοπός της Ford Hellas μέσα από το Ford Performance Event ήταν να μπορέσουν οι δημοσιογράφοι να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα μοντέλα της εταιρείας που κουβαλούν μέσα στο DNA τους δεκαετίες παράδοσης και αγωνιστικών δαφνών. Αυτοκίνητα που δυστυχώς λόγω της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας δεν βρίσκονται στην καθημερινότητα των ελλήνων δημοσιογράφων και καταναλωτών, αλλά που στον υπόλοιπο κόσμο διαμορφώνουν και ολοκληρώνουν την εικόνα της Ford.

VIDEO

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο