Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέο Audi A8

Νέο Audi A8

Η Audi παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στο Audi Summit που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, το νέο Audi A8. Στην τέταρτή της γενιά η ναυαρχίδα της Audi αποτελεί και πάλι το σημείο αναφοράς για την πρόοδο μέσω της τεχνολογίας (Vorsprung durch Technik),  με νέα πρωτοποριακά συστήματα  και καινοτόμες τεχνολογίες που βρίσκοναι κάτω απο την ομπρέλλα  του Audi AI.

Αλλά τι σημαίνει ΑΙ?

Είναι τα αρχικά των λέξεων Artificial Intelligence(Τεχνητή Νοημοσύνη) δηλαδή είναι νοημοσύνη που αναπτύσεται απο μηχανές και στην επιστήμη των υπολογιστών, το πεδίο έρευνας ΑΙ οριοθετείται ως μελέτη ‘ευφυών παραγόντων’ βάσει της οποίας η κάθε συσκευή αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και αναλαμβάνει δράσεις που μεγιστοποιούν την πιθανότητα επιτυχίας σε κάποιο στόχο.

Eκτεταμένη δικτύωση, αυτοματοποίηση και ηλεκτροκίνηση – είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την Audi του μέλλοντος. Το Audi AI σύντομα θα είναι ο κωδικός για ποικίλα καινοτόμα συστήματα που θα απαλλάξουν και θα ανακουφίσουν τον οδηγό ενώ ταυτόχρονα θα του προσφέρουν νέες δυνατότητες να χρησιμοποιήσει το χρόνο που περνάει στο αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, το Audi AI χρησιμοποιεί επιτυχημένες στρατηγικές και  καινοτόμες τεχνολογίες από το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης βάζοντας έτσι τη μάρκα πολύ  μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Πιό συγκεκριμένα οι τεχνολογίες αυτές είναι:

Αυτόνομη οδήγηση level 3 για το  Audi A8.

Το νέο A8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλού βαθμού  αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το σύστημα Audi AI Traffic jam pilot αναλαμβάνει την οδήγηση σε αργή κίνηση με ταχύτητα έως 60 km / h  και σε

αυτοκινητόδρομους όπου υπάρχει μπαριέρα η οποία  διαχωρίζει τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Το σύστημα  Traffic jam pilot (σύστημα υποβοήθησης οδηγού σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης) διαχειρίζεται την εκκίνηση, την επιτάχυνση, το τιμόνι και το φρενάρισμα. Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να ελέγχει το αυτοκίνητο αλλά μπορεί να απομακρύνει  τα χέρια του από το τιμόνι  και  να επικεντρωθεί σε μια διαφορετική δραστηριότητα που υποστηρίζεται από το αυτοκίνητο, όπως η παρακολούθηση της ενσωματωμένης τηλεόρασης.

Η λειτουργία αυτόνομης στάθμευσης  Audi AI  μπορεί να κατευθύνει  αυτόνομα το A8 προς και από ένα χώρο στάθμευσης ή ένα γκαράζ, ενώ ο ελιγμός παρακολουθείται από τον οδηγό ο οποίος δεν χρειάζεται να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου.

Πρωτοποριακή τεχνολογία χειρισμού αφής που καταργεί όλους τους διακόπτες

Το εσωτερικό του πολυτελούς sedan υιοθετεί μια minimal σχεδίαση – εσωτερική αρχιτεκτονική είναι ξεκάθαρη και με αυστηρά οριζόντιο προσανατολισμό..  Η Audi μεταφέρει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην ψηφιακή εποχή με έναν  ριζικά νέο τρόπο  χειρισμού απομακρύνοντας τελείως το οικείο περιστροφικό κουμπί και το touchpad του προηγούμενου μοντέλου ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες που υπάρχουν στον  πίνακα οργάνων χωρίς κουμπιά και διακόπτες.

Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα Infotainment με το άγγιγμα του δακτύλου  στη μεγάλη οθόνη ενώ  μπορεί επίσης  να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες κλιματισμού και άνεσης. Ο συνδυασμός της ακουστικής και απτής  ανάδρασης μαζί με τη χρήση κοινών χειρονομιών αφής  καθιστούν τη νέα λειτουργία MMI touch ιδιαίτερα ασφαλή, διαισθητική και γρήγορη στη χρήση.

Νέα δυναμική ανάρτηση που διαβάζει το δρόμο και μόνιμη τετρακίνηση quattro σε συνδυασμό με ενεργή τετραδιεύθυνση

Audi A8 autoholix pic 8

Μια παγκοσμίως  νέα τεχνολογία είναι  η δυναμική ανάρτηση Audi AI η οποία αποτελεί ένα πλήρως ενεργό σύστημα ανάρτησης το οποίο μέσα απο τις κάμερες οι οποίες σαρώνουν συνεχώς το οδόστρωμα ανεβάζει ή να χαμηλώνει τον κάθε τροχό ξεχωριστά με ηλεκτρικούς ενεργοποιητές,  προετοιμάζοντας έτσι το αυτοκίνητο ώστε να αποσβαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωμαλίες(λακούβες) του οδοστρώματος. Σε συνδυασμό επίσης με το  νέο σύστημα  pre sense (360 °), το αυτοκίνητο ανεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σε περίπτωση επικείμενης πλευρικής σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τις  συνέπειες του ατυχήματος για όλους τους επιβαίνοντες.

Μια άλλη  καινοτομία είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο συνδυάζει άμεσης απόκρισης σπορ τιμόνι  και κάνει τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την κατεύθυνση του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα. Ο χειρισμός του αυτοκινήτου καθίσταται ακόμα πιο δυναμικός και ακριβής με το δυναμικό διαφορικό το οποίο διανέμει ενεργά τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών, συμπληρώνοντας τη μόνιμη τετρακίνηση – quattro που είναι πλέον στάνταρ στο νέο Α8.

Νέα γλώσσα σχεδίασης – Κορυφαία ποιότητα κατασκευής

Το νέο Audi A8 σηματοδοτεί μια νέα εποχή σχεδίασης συνολικά για τη μάρκα. Το μπροστινό  μέρος με τις κάθετες εντυπωσιακές γρίλιες Singleframe και το μυώδες σχήμα του  αμαξώματος, τονίζουν τη σπορ κομψότητα, την τεχνολογική υπεροχή και την ύψιστη ποιότητα κατασκευής.

Το Α8 ξεχωρίζει  τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, μέσω των πολύ εντυπωσιακών προβολέων HD Matrix LED με  φωτισμό  Audi λέιζερ και τη φωτεινή λωρίδα LED σε συνδυασμό με τα πίσω φώτα τεχνολογίας OLED. Αυτά παράγουν μοναδικά φωτεινά κινούμενα μοτίβα καθώς ο οδηγός πλησιάζει ή απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.
Η ελευθερία είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό της νέας ιδιαίτερης σχεδίασης, κάνοντας το Α8 να μοιάζει με ένα πολυτελές, ευρύχωρο lounge προσφέροντας στους επιβάτες  μέχρι και σύστημα για να κάνουν μασάζ στα πέλματα των ποδιών τους.

Και όλα αυτά με το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας, συναρμογής και υλικών που αναμένει κανείς απ΄την Audi.

Το νέο Audi A8 ξεκινάει την πορεία του με δύο εκτεταμένα ανασχεδιασμένους V6 κινητήρες: ένα 3.0 TDI και ένα 3.0 TFSI απόδοσης 210 kW (286 hp) και 250 kW (340 hp) αντίστοιχα, ενώ δύο οκτακύλινδρες εκδόσεις – μία 4.0 TDI με 320 kW (435 hp) και μια 4.0 TFSI μ3 338 kW (460 hp) θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα.

Αργότερα θα έλθει το A8 L e-tron quattro με τον ισχυρό plug-in hybrid drive. Ο 3.0 l  TFSI και ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας επιτυγχάνουν απόδοση 330 kW (449 hp) και ροπή 700 Nm, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει αρκετή ισχύ για περίπου 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης.

Να σημειώσουμε ότι τα νέα Audi A8 και A8 L κατασκευάζονται στην πόλη του Neckarsulm και θα εμφανιστούν στην αγορά  προς τα τέλη  του 2017.

Πηγή Audi

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο