Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚλασσικο ΑυτοκινητοΙστορίαFord: 100 Χρόνια Ιστορίας στα Επαγγελματικά Οχήματα

Ford: 100 Χρόνια Ιστορίας στα Επαγγελματικά Οχήματα

Ford Model TT: Το πρώτο Van μαζικής παραγωγής

Έχετε ακούσει για το Ford Model T, το θρυλικό αυτοκίνητο που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Αλλά τι ξέρετε για το Model TT; Αν και λιγότερο γνωστό, είχε επίσης μεγάλη επιρροή – ήταν ο προπομπός των μοντέλων van και pickup της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Transit.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια σαν σήμερα, το Model TT ήταν το πρώτο van 1 τόνου της Ford που κατασκευάστηκε. Οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Αρχικά λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ, αλλά πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το θρυλικό Model TΤ

Το Model TT van ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με καμπίνα για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας του Model T έπαιρνε εμπρός με μία μανιβέλα μπροστά. Για πιο ομαλή συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη.

Η Ford μετά από 100χρόνια

Η Ford προσφέρει τώρα τη δημοφιλέστερη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με τα Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και Ranger pickup.

Πηγή: Ford

Save

Save

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο